Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.10.2013, 17:57   #1411
Shiver

Reputacja: 21
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Mam pytanie dotyczące CleanInstallera. Jeśli instaluję nim parcelę to pozbywa się on obiektów z dodatków których nie mam. Ale czy działa to też na rzeczy z internetu? Przykładowo, mam parcelę, w której są obiekty z neta wymagające dodatków, których nie mam. Jak się pozbyć tych niekombatybilnych CC, instalując jednocześnie parcelę?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.10.2013, 18:11   #1412
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Z tego, co mi wiadomo, nie.
Parcele zainstalujesz i będzie działać, jedynym problem będą te "śmieciowe" pliki (zajmujące niepotrzebnie miejsce w Downloads), aczkolwiek recolory jest łatwo wyłapać, a co do funkcji... Nie wiem, ale dowiem się
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.10.2013, 18:19   #1413
Shiver

Reputacja: 21

Chodzi mi głównie o to, żeby gra nie rozwaliła się przez niekompatyblny dodatek. Miejsce w Downloadsie ma mniejsze znaczenie. Chciałbym uniknąć sytuacji kiedy gra wyłącza się po próbie przejścia do którejś tam strony w katalogu, jak dzieje mi się teraz (na szczęście tylko w jednym przypadku i jest to mało uciążliwe), a zaczęło po instalacji domu z dodatkami z internetu.
Ale jeżeli uda Ci się dowiedzieć jak się tych rzeczy pozbyć z Downloadsu to będę wdzięczny
stare 12.10.2013, 17:33   #1414
revallsay

Reputacja: 12

Mam komputer o takich właściwościach:

Moje pytanie brzmi: jaką ilość maksymalną CC mogę mieć, tak aby nie zacinało? Mam zainstalowane wszystkie dodatki oraz 4 mini paki. Dodam, że obecnie mam 2,06 GB w Downloads, co daje nieco ponad 6 tys. plików. Może powinnam odinstalować jakieś dodatki np. Podróże, bo i tak nigdy nie jadę w żadne wyjazdy.

Drugie pytanie: czy da się skądś ściągnąć rzeczy, które są w dodatkach? Gdybym odinstalowała te podróże, a chciała np. jedne obraz z nich, to można jakoś to znaleźć? Niedawno udało mi się znaleźć sukienkę z H&M i działa, choć nie ma tego dodatku zainstalowanego.
revallsay jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.10.2013, 10:15   #1415
Liv
Moderatorka Emerytka

revallsay - mając wszystkie dodatki, 4 SPki i taki sprzęt... Raczej niewiele więcej niż już masz, aczkolwiek na ile dokładnie możesz sobie jeszcze pozwolić, ciężko mi jest powiedzieć. Nie mogę dać Ci porównania, bo chociaż mój "stary" sprzęt miał podobne parametry, to nie miałam wszystkich dodatków i tylu akcesoriów. Mój Downloads zawierał jakieś 15 000 plików i gra się troszkę zacinała, ale nie aż tak bardzo, żeby nie można było pograć Poza tym, dużo też zależy od karty graficznej.
Btw, odinstalowanie dodatków może Ci zepsuć okolicę.

Cytat:
Drugie pytanie: czy da się skądś ściągnąć rzeczy, które są w dodatkach?
Nie, bo to już podchodzi pod piractwo Znam osobę, która "wyciągała" wybrane rzeczy z dodatków na własny użytek, bo "reszta" nie była jej potrzebna.
Sporadycznie jednak można się natknąć na takie CC w necie, np. ja znalazłam kiedyś cały zestaw dziecięcych mebelków z CW "przerobiony" pod podstawę
Niektóre poprawione meshe z dodatków również mogą istnieć jako zupełnie osobne obiekty, niewymagające oryginalnych plików.

Ostatnio edytowane przez Liv : 13.10.2013 - 10:19
stare 13.10.2013, 12:58   #1416
revallsay

Reputacja: 12

Z zacinaniem się chyba trochę przesadziłam, po prostu wolno działają. Grać się da. Gdy nie miałam CC i wszystkie dodatki i mini packi zainstalowane to działało normalnie.
Co do Podróży - a gdy nie miałam 'załączonych' miejsc wakacyjnych to też popsuje? Odinstalowałam je teraz i nie wiem własnie, czy coś się popsuje. Mogę od nowa zacząć grać, bo ostatnio przeinstalowywałam wszystko i od nowa szukałam CC.

A gdybym odinstalowała jeszcze 'Kuchnię i Łazienkę' i zamiast nich ściągneła trochę wyposażenia z neta? Da to coś? Z 'Ikeii', 'Szyku...' i 'Ogrodów...' na pewno nie zrezygnuję, za dużo fajnych rzeczy.
revallsay jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.10.2013, 12:37   #1417
Eire

Reputacja: 10
Post Problem - rozdzielczość i grafika

Hej hej!
Znalazłam wczoraj moją płytę z The Sims 2. Wspomnienia wróciły Stwierdziłam - zagram. Wkładam, instaluję, wszystko ślicznie leci. Włączam, rozdzielczość nie taka jak trzeba, no ale myślę - zaraz zmienię. Wchodzę do Miłowa w ustawienia i szok. Mimo że grafika jest na najwyższym poziomie, to otoczenie jakieś takie rozmazane. Nie mogę ustawić też opcji wygładzania krawędzi, przez co nie dość ze rozmazane to jeszcze kanciaste. I najlepsze - jest tylko jedna rozdzielczość, ta najmniejsza. Znalazłam gdzieś na jakimś forum ze trzeba pozmieniać coś w pliku gry i tak zrobiłam, ale to nic nie dało. Dodam, ze na moim staruszku z tysiąc razy gorszą kartą graficzna wszystko pięknie śmigało. Może macie jakiś pomysł?
Eire jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.10.2013, 12:49   #1418
Liv
Moderatorka Emerytka

Zdaje się, że coś podobnego wyczyniał mój laptop
Screen z gry (jak to wygląda) + jaka karta graficzna?
stare 19.10.2013, 13:49   #1419
Eire

Reputacja: 10

Karta: http://imageshack.us/photo/my-images/855/yj0n.png/ (w sumie to dwie )
Parametry: http://imageshack.us/photo/my-images/853/c5tt.png/
Nie wiem czemu ale nie chciało mi zrobić screena, więc mało artystyczne zdjęcie Liliany Przyjemniaczek :http://imageshack.us/photo/my-images/545/f5a3.png/ tu widać brzydkie, kanciaste krawędzie. I tak na zdjęciu wyglada to lepiej niż w grze.
Eire jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.10.2013, 17:41   #1420
Diana
Moderator

Reputacja: 46

Cytat:
Napisał Eire Zobacz post
Nie wiem czemu ale nie chciało mi zrobić screena, więc mało artystyczne zdjęcie Liliany Przyjemniaczek :http://imageshack.us/photo/my-images/545/f5a3.png/ tu widać brzydkie, kanciaste krawędzie. I tak na zdjęciu wyglada to lepiej niż w grze.
Wiesz co, ale ta grafika naprawdę nie wygląda źle
Przynajmniej rozmazanego obrazu nie widzę
Inna sprawa z krawędziami. Te wyglądają jak normalne na najgorszych ustawieniach, ale jeśli nie da się u ciebie zmienić to nie wiem.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 10 (0 użytkownik(ów) i 10 gości)

Zasady Postowania