![]() |
#141 |
Reputacja: 10
|
![]()
W CPR dochodzi opcja "zachowaj resztki", można podać posiłek i zachować wszystko to, co nie zostało zjedzone, a dziecko klika sobie tylko na lodówkę "weź resztki" i wyjmuje gotowe jedzenie, a nie jakieś tam przekąski
![]() Nie mam trójki, zresztą to dział dwójki ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#142 |
|
![]()
No więc tradycją u mnie jest granie bez kodów (z wyjątkiem aging off)Zawsze robie jedego sima który chodzi do pracy i simke która siedzi w domu i jeszcze kota.Żadnych innych tradycji nie mam zawsze robie co innego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Guest
|
![]()
U mnie wszyscy załatwiają potrzeby kiedy muszą, a gdy mają dni wolne to wtedy starają się o dziecko, głównie ten czas spędzają w gronie rodzinnym.
|
![]() |
![]() |
#144 |
Guest
|
![]()
*na śniadanie zawsze są naleśniki lub omlety
*nie gram ciemnoskórymi simami *sim zawsze ma taka karierę, jaką potrzebuje do celu życiowego *nigdy nie daje kominków *w każdym domu jest komputer *każdy ma telefon komórkowy *nie używam kodów na kasę *każde ważne wydarzenie fotografuję i opisuję |
![]() |
![]() |
#145 |
|
![]()
1. Nie grywam ciemnoskórymi simami. W sumie to nawet rzadko gram "śniadymi", po prostu lubię porcelanową urodę ^^"
2. Jedno z moich otoczeń jest urządzone tylko w stylu wiktoriańskim, drugie natomiast jest bardzo nowoczesne. Bez wyjątków. 3. Moi simowie zawsze mają u siebie w pokoju regał z książkami. Komputer niekoniecznie, ale też się zdarza. 4. Tylko raz dopuściłam do tego, by mój sim odszedł od komputera/telewizora (nie pamiętam dokładnie) bez wyłączenia. Bardzo mnie to irytuje. 5. Przynajmniej raz w tygodniu jedna osoba z rodziny jeździ na zakupy. 6. Codziennie zmieniam simom makijaż i fryzurę. To samo tyczy się ubrań. 7. Zawsze, gdy sim wraca ze szkoły/pracy jako pierwszą czynność ma zjedzenie czegoś. Potem zawsze idzie do toalety. 8. Zdaje mi się, w żadnej rodzinie nie mam pokojówki. Jestem strasznie pedantyczna co do porządku w domu ^^" |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
|
![]()
nie gram ciemnoskórymi simami.
często zwiększam relacje między nimi kodem na studiach przyśpieszam czas (zwalniam jak muszą iść na wykłady/odrobić pracę/nauczyć się) zawsze patrzę na ich cele życiowe i staram się je spełniać zazwyczaj robię rodzinki tak: mama, tata, dziecko, dziecko w wieku szkolnym i nastolatek (potem się jeszcze rozmnażają w trakcie gry) zazwyczaj kobiety są u mnie niepracujące (jeżeli w danej rodzinie planuje mieć dziecko) rzadko, prawie wcale nie zamawiam opiekunek często zdarza się tak, że dzieci są starsze od rodziców |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Guest
|
![]()
Moje simy najczęściej gotują spaghetti i płatki na śniadanie.
![]() Czasem rodzice wyjeżdżają do jakiejś restauracyjki na romantyczny wieczór, aby utrzymać związek małeżński. ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
|
![]()
A moim simowym przyzwyczajeniem jest to, że więcej walczę z grą, niż w nią gram
![]() ![]() A poza tym zawsze chcę, aby wszystko było najlepsze, simowie prawie idealni. Poza tym złapałam się na tym, że dopasowuję rodzinkę do mojego realnego życia. Jak pewnie sporo osób ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Reputacja: 11
|
![]()
Ja robię zawsze 2 simów i 2 koty/psy i zawsze simy są różnej karnacji, a koty/psy różnych ras. Zwierzęta zawsze pracują na swoje utrzymanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
|
![]()
- uzywam stopniowo kaching (1 000) kiedy robie remonty w domach
- robie moim simom kilka dni nauki bez przerwy, wpisuje wtedy tylko maxmotives, simy zwykle po takich naukach rozwijaja do konca dana umiejetnosc - kiedy ktorys z simow sie wyprowadza/jedzie na studia to wszyscy domownicy gromadza sie przed domem (wylaczam wolna wole) zegnaja wtedy odjezdzajacego sima, zwykle nie raz stawiam tez walizki (zwykle wyprowadzajacego sima przebieram w dres ;p) - stopuje ciezarne simki, musza pochodzic w ciazy chociaz z dwie pory roku - w kazdym otoczeniu mam ksiedza, ktorego wprowadzam na dana parcele podczas slubu/pogrzebu - ostatnio zaczelam robic wieczory kawalerskie i panienskie - robie zdjecia przy najwazniejszych wydarzeniach, pozniej opisuje je w Albumie Rodzinnym - jak juz simy sluchaja muzyki, to tylko ta, ktora sama wrzuce do gry - tak samo robie z obrazami, simy maluja tylko te, ktore wrzuce ;d - robie simom swieta Bozego Narodzenia, wielkanoc, swieto zmarlych (XD) - czasami tez organizuje halloween, andrzejki i sylwester - jesli chce kontrolowac cale miasto, to sprawdzam jaka pora roku jest w danej rodzinie, jezeli zdarza mi sie inna niz w pozostalych to nadrabiam zalegla gre i doprowadzam do wlasciwej ;D uf, duzo tego XD
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|