Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.04.2012, 11:06   #141
Ariall

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?

Mi by kompletnie wystarczyło aby dopracowali porządnie trójkę - mniej bugów. To irytujące, kiedy po długiej rozgrywce chcesz zapisać - nie możesz. Twój Sim gotuje, przerwiesz mu - chodzi z miską na ręku. Jedziesz samochodem w miejsce publiczne, bawisz się tam, wracasz taksą - bo samochód utknął na drodze. Doskonale wiem, że rozwiązują to mody, jednak to chyba nie powinno mieć miejsca. Poprawianie bugów należy do twórców gry.
The Sims 4 jeśli już w ogóle miały by wyjść, to chciałabym tylko jednego - mniejszej ilości błędów i stabilizacji.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.04.2012, 17:52   #142
easey

Moja simka, która miała 5 braci, czy tam sióstr wyprowadziła się ze swoim narzeczonym. Patrzę na drzewo, a tam nikogo nie ma.. Tylko chłop, xD. I chciałabym, żeby nie było tego w 4 ;/ No a ja tak się zdziwiłam jak flirtowała z ojcem
easey jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.05.2012, 09:53   #143
TheSimka3

Hmm... Fajnie byłoby gdyby parę dodatków było już w podstawowej wersji. By nie czekać pół roku na nowy dodatek. A tak to kupi się podstawę i np. Można już wyjeżdżać na wakacje, mieć psa czy kota... I żeby simy (tak jak w dwójce) wyjeżdżały samochodem z garażu. Nierealistyczne jest gdy sim podchodzi do ulicy a samochód pojawia się znikąd.
TheSimka3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.06.2012, 20:30   #144
Pink Panther
Guest

Nie będę się wysilał - przechylonym tekstem napisałem moje komentarze

Cytat:
Napisał Ejak Zobacz post
Po pierwsze - możliwość gry online.
Redaktor portalu twierdzi, że czwarta generacja The Sims nie może stać się rzeczywistością bez świetnie przygotowanej rozgrywki w trybie online. Co prawda wydany kilka lat temu projekt The Sims Online nie znajduje się w worku największych sukcesów Electronic Arts jednak warto pamiętać, że było to bardzo dawno temu, a czasy się zmieniają.

To jest dobry pomysł, ale musi być dopracowany do samego końca.

Po drugie - więcej scenariusza.
The Sims Średniowiecze, które zyskało przychylność krytyków gier komputerowych powinno dać do zrozumienia zespołowi pracującemu nad The Sims 4 by i nową generację popularnej symulacji wzbogacić o scenariusz, nie odbierając zarazem graczom przyjemności, jaką czerpią z trybu wolnej gry.

O nie, w tym się nie zgodzę. W serii The Sims najważniejszą rzeczą jest właśnie tryb WOLNEJ gry. To JEDYNY taki symulator na ŚWIECIE. Nie można go zniszczyć, bo krytyk tak powie (któremu za to płacą).

Po trzecie - odświeżona grafika.
Pomimo, że The Sims 3 zostało wydane zaledwie dwa lata temu, to grafika gry nie należy już do tej najwyższych lotów i powoli się starzeje. Seria The Sims potrzebuje zdecydowanie czegoś nowego - twierdzi autor tekstu.

Z tym też się zgodzę.

Po czwarte - większe miasta.
Czas pożegnać się z wioskami. Fani The Sims niejednokrotnie prosili o wielkie miasta w The Sims. Takie gry jak GTA IV pokazują, że jest to możliwe i The Sims nie powinno pozostawać w tyle w tej kwestii.

Fakt, ale dobrym rozwiązaniem byłyby podróże między miastami. Sim A z Bridgeport odwiedza Sima B w Sunset Valley, ale on jest u Sima C w Twinbrook... Cudownie

Po piąte - życie bez granic.
Choć świat The Sims 3 nie ma już większych granic, to życie naszych bohaterów tak. IGN sugeruje, by nie ograniczać życia naszych simów. By przy wyborze pracy nie mieli dostępnej tylko krótkiej listy dostępnych karier. Redaktor portalu sugeruje by EA postawiło na kreatywność graczy.

Mogę się z tym zgodzić.

źródło~simy.pl
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.06.2012, 22:44   #145
Ejak

Ja bym kupił 4 tylko wtedy, gdyby w podstawce, były już zawarte takie dodatki, jak "Zwierzaki", "4 Pory Roku", "Podróże". Nie będę wydawał pieniędzy, na ulepszoną wersję 3.
stare 28.06.2012, 11:02   #146
Searle

Cytat:
Napisał Ejak Zobacz post
Ja bym kupił 4 tylko wtedy, gdyby w podstawce, były już zawarte takie dodatki, jak "Zwierzaki", "4 Pory Roku", "Podróże". Nie będę wydawał pieniędzy, na ulepszoną wersję 3.
Zgadzam się. Pogoda i zwierzęta są nieodzownymi elementami życia, więc powinni być w podstawie.
stare 28.06.2012, 11:19   #147
anie_1981

Czwórka to już nie dla mnie, nie stać mnie na nowego kompa, ten co mam jest super, ale Simsy zawsze lubiły "wymagania maksymalne". Skóro trójka się tnie i wlecze, to nie chcę widzieć czwórki na moim kompie.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.06.2012, 15:50   #148
Ejak

Ja bardzo czekam, na grafikę 4. Ciekawi mnie jak to wszystko będzie wyglądać, Simy, miasta, parcele etc.
stare 01.07.2012, 18:44   #149
Spectrum
Guest

Mi się wydaje, że przy 'czwórce' nie powtórzą błędu z 'trójki' i gra będzie lepiej zoptymalizowana.

Tak na prawdę teraz odejmują sobie wiele graczy, ponieważ nawet na dobrym, spełniającym wymagania komputerze 'kochana' trójeczka może się niemiłosiernie ciąć..

Jest też kwestia rozszerzeń. w the sims 4 wszystkie podstawowe funkcje powinny być zawarte w podstawie (pogoda, zwierzęta, specjalne kariery etc.). Następne dodatki mogłyby być wtedy mniej ingerującymi w samą podstawę gry. takowe uzupełnienia były by mniej złożone jak dodatki do 'trójki', czy 'dwójki', ale również bardzo ciekawe.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.07.2012, 09:59   #150
Searle

Najlepszym w ogóle rozwiązaniem (oczywiście nie finansowym dla EA) było by zawarcie w podstawie wszystkich dodatków i stworzenie gry składającej się z samej podstawy jako całości.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania