Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.06.2014, 16:47   #1641
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Z gustami ponoć się nie dyskutuje ;p Ja od czasów końca dwójki chciałem mieć jakieś jasne, półprzezroczyste tło, no i jest. A tak okiem bardziej profesjonalnym (bo troszkę grzebię w grafice rastrowej i wektorowej) to ten biały interfejs jest dużo bardziej przyjazny i czytelny, ma wszystko ładnie poukładane, od strony graficznej również jest atrakcyjny. Wszystkie ikonki do siebie pasują, wyglądają na dopracowane. Do tego nie rzuca się w oczy, a o to chodzi żeby w tego typu grze bardzo się nie narzucał.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.06.2014, 17:22   #1642
Searle

Z tego porównania na zdjęciu Sims 3 i Sims 4, to bardziej podoba mi się czwórka mimo wszystko. Pomijając ten efekt "świecenia"
stare 12.06.2014, 18:00   #1643
anie_1981

Trójka ma o wiele ładniejsze tekstury, czwórka ma tekstury słabej jakości, rozmyte, nieostre. Do tego szczegółowość tekstur jest znacznie większa w trójce. Nawet jeśli czwórka będzie płynna, to ja już wolę trójkę i jej przycinki, niż te badziewne teksturki czwórki.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.06.2014, 20:09   #1644
Levkoni

Ja tam na zdjęciach nie widzę, żeby były nieostre. Ubrania niektóre na simach się rozmywają, ale w trójce też były takie efekty. Tekstury podłoża są ostre, drewno wygląda dobrze, bruk również. W sumie to jedynie trawa jest taka jakaś jednolita, ale ta główna.
stare 12.06.2014, 20:28   #1645
Seraf

Minęło trochę czasu od kiedy się tu odzywałem. Informacji o grze przybyło no i tak:

- Tworzenie sima wygląda fajnie, wygląda na to że wreszcie nie będzie to dla mnie katorga
- Miło że wreszcie można montować okna na różnych wysokościach
- Jeszcze milej że ściany będą miały różne wysokości.

Teksturami trawy aż tak się nie przejmuję, o ile będzie można malować teren tak jak w 3 to ten problem jest z głowy. Ale czemu na miłość boską wszystko się tak świeci na tym screenie z 4ki? Widziałem video z trybu budowania i nie odniosłem wrażenia żeby tak wszystko świeciło, kwestia oświetlenia? A, i jak już jestem przy trybie budowania to wygląda na to że i kolejny koszmar zmieni się w piękny sen - dachy. Koniec problemów z kątami, werandami itp

Oczywiście brak pór roku nie powinien być dla mnie zaskoczeniem, w końcu EA na czymś musi zarobić, prawda?
Seraf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.06.2014, 22:34   #1646
Irbis

Reputacja: 14

Co do zdjęcia porównującego TS3 i TS4 to wydaje mi się to lekko bez sensu, żeby porównywać finalną wersję gry z grą, która nie została jeszcze wydana. Poza tym, czy naprawdę każdy ma tak wspaniałe tekstury w TS3? Ja na przykład mam bardzo dobry komputer, a mimo tego nie mam wszystkich opcji grafiki na najwyższym poziomie. Jeśli to zrobię gra będzie cięła się jeszcze bardziej. Wszystkie tekstury wyglądają ładnie jeśli zbliżę na nie kamerę, z daleka wszystkie są lekko rozmyte.
Ktoś tam wcześniej pisał, że woli zacinającą się trójkę od słabych tekstur czwórki. Ja zdecydowanie będę wolała płynną grę. Dlatego, że wygląd drzew czy trawy nie ma szansy uprzykrzyć mi zabawy grą, a ciągłe przycinanie się to właśnie robi. A simsy włączam po to, żeby dobrze się bawić.
Nie uważam, żeby grafika TS4 była gorsza niż w TS3, jest po prostu inna, ale ogólnie podoba mi się. Jeśli ceną za płynność gry ma być gładsza tekstura trawy czy posklejane simowe włosy czy rzęsy, mogę zapłacić. Nie jestem czwórką zaślepiona, dostrzegam pewne mankamenty, ale nie są one na tyle istotne, żeby przyćmiły inne świetne opcje jakie ta gra będzie miała do zaoferowania. Wierzę, że się nie rozczaruję
stare 13.06.2014, 09:57   #1647
simka334player

Hm...
Wiecie co wg mnie jest najzabawniejsze?
To że porównujemy przechodzoną grę z po przejściach jaką jest TS3 ze zdjęciami i filmikami-reklamami z gry która JESZCZE NIE ZOSTAŁA WYPRODUKOWANA.
Poczekajmy z tym co fajniejsze do września.
Ale wracając do tego co zlinkowała Liv. Rzeczywiście ciekawe że Simgurus odmówili skomentowania basenów i garaży....
Hm....
stare 13.06.2014, 12:44   #1648
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał simka334player Zobacz post
Poczekajmy z tym co fajniejsze do września.
Ja tam porównuję do tego co mamy, bo to ciekawe, więc czemu nie? Nawet EA swego czasu robiła porównania simsów(pamięta ktoś trailery TS2?).

Cytat:
Napisał simka334player Zobacz post
Ale wracając do tego co zlinkowała Liv. Rzeczywiście ciekawe że Simgurus odmówili skomentowania basenów i garaży....
Hm....
To może mieć dwa znaczenia. Albo ogłoszą coś dużego, co będzie miało związek z tymi materiałami, albo faktycznie może ich nie być i wspomną o tym przed samą premierą.

A właśnie, pamięta ktoś tą listę dodatków, która była ukazana jakiś czas temu? Ona była prawdziwa, czy jednak fejk?

Ostatnio edytowane przez Caesum : 13.06.2014 - 12:47
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2014, 13:16   #1649
anie_1981

Irbis, dla mnie jakość tekstur jest ważna, bo gram przy najwyższych ustawieniach grafiki. Gra się lekko tnie ale wcale nie jakoś masakrycznie, tak więc da się grać. A widok pięknych pejzaży, koników(!), ślicznej wody(!), szczegółowych tekstur, choćby drzew czy ulicy, jest dla mnie baaardzo ważny. Samym Simom przyglądam się rzadko, zwykle zlecam im kolejkę zadań i śledzę ich od tyłu jak wykonują polecenia (albo nie). Generalnie, ja mam tak opracowane TS3 pod względem funkcjonowania (dodawanie do wyjątków DEP, 3Booter, zastępcze miasta z mts), że w sumie gra mi działa całkiem dobrze, jak na tyle dodatków, Store, CC i modów. No ludzie ja mam tego tonę! Gram w Simsy tyle lat, że mam już swoje nawyki podczas gry, swoje wymagania, sympatie i antypatie... ts4 po prostu nie spełnia moich wymagań... Do wyglądu Simów już się przyzwyczaiłam, ale do kiszkowatej grafiki się nie przyzwyczaję, bo ja kocham robić zdjęcia pejzażom, a w ts4 nie ma czemu pstrykać fotek. Każdy, kto choć raz oglądał moje zdjęcia z TS3, wie że w niemal każdym "odcinku" było jakieś zdjęcie pejzażu, koników, zachodu słońca, widoku na miasto z lotu ptaka... Ja nie gram w Simsy tylko dla Simów...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2014, 13:37   #1650
Levkoni

Każdy ma prawo mieć własne zdanie, nie ma co jęczeć ;p

A teraz nowy filmik, podkradziony z innego forum: https://www.youtube.com/watch?v=p2eW94zEOqY

Nic nowego w zasadzie nie pokazane, ale można zobaczyć sporo fajnych rzeczy, jakiś "kabaret", restaurację na powietrzu czy bardzo ładne animacje.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania