Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.01.2011, 19:26   #161
Toya
Guest

Domyślnie Odp: Wasza Zmora czyli "Aplikacja...."

Domyślam się, że pomogło

Chciałam tylko nadmienić, że Categorizer z tego co pamiętam nie pokazuje ciuchów. Za to Clean Installer pokazuje wszystko - jakby co, to sprawdź w nim.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.01.2011, 21:45   #162
ultraviolence

Reputacja: 10

Niestety, ale nie pomogło. Co więcej, po wywaleniu pliku z końcówką "em", ledwo co uruchomiłam Warsztat, przełączyłam na mężczyznę emeryta i wybrałam kategorię z ciuchami, pojawił się błąd (nawet nie zdążyłam kliknąć na konkretne ubranie) No nic, jutro będę próbowała coś zdziałać Clean Installerem.

EDIT: Nie szkodzi, przynajmniej zrobię trochę porządku w ściągniętych obiektach
stare 15.01.2011, 15:15   #163
0la07
Guest

Instalowałam the sims 2 wszystkie dodatki od najstarszego do najnowszego. Instalowałam też the sims 2 podróże, ale nie chce się zaktualizować z innymi dodatkami. Wyskakuje błąd po czym chce wysłać raport. Co mam zrobić? Pomóżcie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2011, 11:34   #164
Orzechowo

Reputacja: 11

odswieze, bo problem znowu powrocil x(
uzylam clonespy i nie bylo problemu tylko wczoraj, w dniu, w ktorym to skanowalam. clean installer nie pokazuje niczego wadliwego.
mam takie same piosenki w radiu, build, buy i cas'ie. gra podobno boi sie 'kopii', wiec moze one cos robia?
dodam, ze kiedy pojawia sie blad, gra sie zamyka, to wyskakuje dymek, ze windows ma malo pamieci wirtualnej, wiec probuje ja zwiekszyc, co moze powodowac odmowe odstepu pamieci do niektorych aplikacji. domyslam sie, ze tymi niektorymi aplikacjami sa simsy i chyba wypada zwiekszyc ta pamiec, tylko nie wiem jak. no chyba, ze sa inne sposoby.
Orzechowo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.04.2011, 11:24   #165
alicja271998

Skoro ten temat się nadal ciągnie, to chciałam się spytać o instalację dodatku Na Studiach, dzieje się wszystko normalnie, instaluje się i po wlączeniu nie wiadomo dlaczego gra sama się wyłącza bez komunikatu. Wspomnę że posiadam Windows 7.
alicja271998 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2011, 08:37   #166
amber

No to teraz ja.
Zainstalowałam grę, samą podstawę. Włączam i po wyświetleniu się loga nagle wyskakuje błąd "Aplikacja zostanie zamknięta". Zero komunikatów, dlaczego, po co, nic. Dodam, że warsztat chodzi bez zarzutu, tylko gra szwankuje.
Komputer jest czysty, zero wirusów, wszystkie sterowniki, aktualizacje zainstalowałam, a mimo to gra nie chce się włączyć.
Ma ktoś na to sposób?
amber jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.05.2011, 09:36   #167
rudzielec

Cytat:
Napisał Orzechowo Zobacz post
odswieze, bo problem znowu powrocil x(
uzylam clonespy i nie bylo problemu tylko wczoraj, w dniu, w ktorym to skanowalam. clean installer nie pokazuje niczego wadliwego.
mam takie same piosenki w radiu, build, buy i cas'ie. gra podobno boi sie 'kopii', wiec moze one cos robia?
dodam, ze kiedy pojawia sie blad, gra sie zamyka, to wyskakuje dymek, ze windows ma malo pamieci wirtualnej, wiec probuje ja zwiekszyc, co moze powodowac odmowe odstepu pamieci do niektorych aplikacji. domyslam sie, ze tymi niektorymi aplikacjami sa simsy i chyba wypada zwiekszyc ta pamiec, tylko nie wiem jak. no chyba, ze sa inne sposoby.
Jeśli na komputerze brakuje pamięci RAM wymaganej do uruchomienia programu lub wykonania operacji, system Windows korzysta z pamięci wirtualnej, aby zrekompensować ten brak.
Więc albo musisz kupić kości RAM, albo zwiększyć pamięć wirtualną.
TUTAJ masz link do tego jak to zrobić, ale nie polecam sie bawić samemu...

Aha, mimo wszystko, nawet jeśli zwiększysz tą pamięć, to simsy będą chodziły ci wolniej niż jakbyś kupiła kości RAM.
stare 10.10.2011, 15:00   #168
Rilla
Guest

Więc i ja się pod temat podłącze.
Posiadam wszystkie części simsów dwójki i wiele dodatków ściąganych z neta, ale jak zainstalowałam grę kilka miesięcy temu tak do wczoraj działała normalnie nawet z kilkoma aplikacjami w tle (program z muzyką, firefox, gg, program antywirusowy..). Jednak wczoraj wieczorem komputer już się dość mocno nagrzał i komp zaczął się ścinać i ogólnie wolniej chodził, więc grę zapisałam i wyłączyłam, a dzisiaj już podczas włączania gry pojawia się ten złośliwy komunikat "aplikacja..". Wspomnę też, że zeskanowałam cały komputer, wyciągnęłam folder "downloads" i to dalej nie pomaga.
Co mogłabym jeszcze zrobić? Nie chcę stracić swojej rodziny..
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.10.2011, 18:32   #169
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Teraz zechciej mi powiedzieć, w którym momencie wyskakuje Ci "aplikacja" (włączanie gry ma dwa etapy: to, które jest po filmiku i wczytywanie otoczenia)

Ostatnio edytowane przez Liv : 10.10.2011 - 18:35
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.10.2011, 18:39   #170
Rilla
Guest

Podczas wczytywania od razu po filmiku.

----

EDIT: Kiedy wywaliłam z moich dokumentów miasto, w którym miałam rodzinę, gra się włączyła, oczywiście bez owego miasta, ale trudno, zagram w innym.

Ostatnio edytowane przez Rilla : 11.10.2011 - 15:19
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 24 (0 użytkownik(ów) i 24 gości)

Zasady Postowania