Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.06.2011, 14:58   #1
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pokolenia - wrażenia z gry.

No właśnie... Na nowych zapisach gierka śmiga aż miło, no ale ja nie mam zamiaru zaczynać gry od nowa z każdym nowym dodatkiem czy łatą. Nigdy bym się nie doczekała dużego drzewa genealogicznego, gdybym kasowała tak często zapisy. Wiem, że teoretycznie mogę przenieść całą familię do nowego zapisu dzięki modowi NRaas Porter. Ale jest to dużo roboty i żadna mi frajda robić to co dodatek. Ale wiecie co, albo się już przyzwyczaiłam do tego cięcia się gry, albo tnie się nieco mniej. No a jeżeli mniej, to jedyne, co się zmieniło, to brak narzędzia stwórz świat... Zainstalowałam ten program, żeby sprawdzić, czy jest już zaktualizowany do Pokoleń. Jakby to kogoś ciekawiło, to działa z Pokoleniami, ale nie sprawdzałam, czy są obiekty z tego dodatku. Myślałam, że może sobie zrobię własny świat, ale jednak coś nie mam pomysłu. Dzisiaj odinstalowałam ten program i gra się jakby mniej tnie.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.06.2011, 17:22   #2
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Ja nie mam żadnych modów ani narzędzi na kompie z Simsami, ale mam ten "sposób" na więcej ludzi w klubach.. ;]
stare 10.06.2011, 13:28   #3
Rosemarie

Dzisiaj nareszcie stałam się szczęśliwą posiadaczką Pokoleń. Nie wypróbowałam zbyt dużo opcji, ale zapowiada się ciekawie. Mam zamiar zrobić wieczór panieński i kawalerski, więc zobaczymy. :> Podobają mi się wózki, praca jako opiekunka oraz ten duży park. Bardzo fajne ubranka doszły, wreszcie coś dla simek w ciąży. Fajne są opcje typu 'daj kwiaty' lub 'zaproś na randkę' , 'wspólne patrzenie w gwiazdy' czy jakoś tak. W każdym razie dodatek jest fajnie się gra z wieloma opcjami nowymi.
stare 10.06.2011, 14:42   #4
nati760

Hmm tak czytam i czytam że aż chyba zaraz się przejdę do empiku po dodatek
Choć pogoda nie najlepsza (pada), ale tylko 900m do empiku ;]
EDIT: Właśnie wróciłam i już zaczynają się instalować !

Ostatnio edytowane przez nati760 : 10.06.2011 - 15:25
nati760 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2011, 16:59   #5
anie_1981

Ja chciałabym opisać moje wrażenia z wieczoru kawalerskiego. No więc po pierwsze, to jestem mile zaskoczona trójkowym systemem imprez. Bo w dwójce można było bodajże zaprosić tylko dwoje ludzi... No co to za impreza... Tak więc ja w trójce ani razu imprezy nie robiłam. Aż do teraz. Chociaż tak, po pierwsze, to ja robiłam wieczór kawalerski 2x, bo pierwszego gra mi nie zaliczyła... Wynajęłam Kujona, wszyscy przyszli i gra to zaliczyła jako udaną imprezę, ale zwykłą. Podobało mi się bardzo to, że mogłam zaprosić kogo chciałam i wybrać godzinę. Mogłam też wynająć cały lokal, więc nikt poza gośćmi się nie pojawił. Na drugi dzień rano dostałam info, że powinnam zorganizować wieczór kawalerski i czy chcę to zrobić teraz. Jak kliknęłam tak, to nie miałam już wyboru miejsca i musiała to być impra w domu... No cóż trudno. Impreza trwała od 17 do... 5 rano.... Chłopaki dobrze się bawili, pojawiła się tancerka, ale najwięcej to po prostu pili drinki, tańczyli i siedzieli w jacuzzi. Było oblewanie szampanem, ale nie zdążyłam tego zarejestrować... Była też mowa, brata pana młodego, ale zanim się wszyscy zeszli w to miejsce, to bracholek już skończył. Wszyscy byli ubrani inaczej niż zazwyczaj, pan młody dostał czarne spodnie, białą koszulę z czarną kamizelką i taki czarny, nieco kowbojski kapelusz. Najśmieszniej było z panną młodą... Ja nie robię ślubów tak, że panna młoda należy do innej rodziny a do domu męża wprowadza się zaraz po ślubie. Każę jej się wprowadzić, stylizuję ją i dopiero ślub. Gdy wieczór kawalerski się zaczął, pojawiła się informacja, panna młoda się pytała "czy naprawdę chcesz, żebym tu teraz była?", no coś w tym guście. Wysłałam ją do SPA na najdroższy pakiet, a potem po prostu poszła spać. Jednak za nim, to mi po coś wyszła z łóżka i tańczyła z jednym z gości... w samej bieliźnie. Dobrze, że narzeczony tego nie widział...
stare 10.06.2011, 17:09   #6
Beatrice

Kurcze, Ty anie to masz przeżycia w tych Simsach
Super są rzeczy i opcje, ale i tak się nie skuszę na ten dodatek, bo finansowo krucho :/ poza tym mam przeczucie, że szybko by mi się znudził ten dodatek...
stare 10.06.2011, 17:56   #7
Rosemarie

Pograłam trochę dłużej, ale zdjęć nie zrobiłam, bo za bardzo się wciągnęłam. Po pierwsze jakimś cudem zauważyłam opcję przy telefonie, coś w stylu zapisania dziecka do prywatnej szkoły/internatu, zrobiłam tak, konkretnie zapisałam córkę mojej simki do internatu dla artystów, po czym ona wyjechała i nie musiałam nią sterować, a kiedy chciałam zobaczyć potrzeby tego wysłanego dziecka to nie mogłam, bo pisało 'dziecko przebywa w internacie' czy jakoś tak, a w każdym razie opcja idealna dla osób, którzy nie lubią grać dziećmi lub nie mają co z nimi zrobić. Fajne skrzynie są dla dzieci z tymi przebierankami, fajnie, że podczas snu mogą o czymś marzyć, opowiadać historie o duchach.. wózek przydałby się np. dla bliźniaków, bo przecież mogą się urodzić.
A teraz mam zamiar przetestować tą 'romantyczną reputację'.
stare 10.06.2011, 20:06   #8
rocktechnika

Cytat:
Napisał Rashes Zobacz post
...fajnie, że podczas snu mogą o czymś marzyć...
No właśnie, jak to jest z tymi marzeniami w trakcie snu? Można to jakoś wywołać, czy trzeba obserwować śpiące dziecko? O co w ogóle chodzi? Raz tylko przeczytałam o tym na ekranie ładowania i nie wiem, co dalej...
stare 10.06.2011, 20:13   #9
anie_1981

Pierwsze słyszę o jakiś "marzeniach podczas snu"...
stare 10.06.2011, 22:15   #10
Miyoki

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Pierwsze słyszę o jakiś "marzeniach podczas snu"...
Tak jak napisała rocktechnika, jest to opisane przy ekranie ładowania.
Chodzi o to, że jeśli się kliknie na dziecko/nastolatka podczas, gdy śpi, to można wybrać mu marzenie senne.
Ale osobiście jeszcze tego nie próbowałam, bo moja rodzina nie ma dzieci (i chyba to trochę potrwa z tym wkurzającym błędem <_<).
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 27 (0 użytkownik(ów) i 27 gości)

Zasady Postowania