![]() |
#161 | |||||
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
Dalej wkurza mnie brak swobodnej edycji otoczenia tak jak 2 i 3, brak dodawania parcel i tak dalej. Gra która daje tak ogromne możliwości budowania (i mi buduje się bardzo przyjemnie, a nie lubiłam tego w poprzednich wersjach) powinna mieć także opcje edycji otoczenia. Przecież w pewnym momencie braknie parcel i co wtedy? Powoli przerabiam Wierzbową Zatoczkę w coś nowocześniejszego, i co z tego, skoro wszystko psuje tło ze starymi domami ;____; Otoczenia to chyba największy minus tej gry i ciągle mam małą nadzieję, że to zmienią. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#162 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Co do pokojówki, nie wiem od czego to zależy, ale po którejś aktualizacji u mnie ten problem przestał się pojawiać. Pokojówka normalnie przychodzi i sprząta, tyle że nie ma na sobie stroju pokojówki, ku rozpaczy męskiej części mieszkańców parceli ![]() Na imprezach najczęściej wynajmuję barmana i również nie mam z nim problemu, stoi przy barze i robi to, za co mu płacą. Co do karier, pojawią się już w grudniu. Również brakuje mi tych "normalnych" bo czasami, gdy gram simem bez większych ambicji, nie ma dla niego odpowiedniej kariery (polityk byłby w sam raz ![]() Co prawda już pisałam kilka razy w tym temacie o swoich wrażeniach z gry, ale dodam, że im dłużej gram, tym bardziej jestem z gry zadowolona. Nie używam modów ani kodów, nie szukam informacji w internecie, tylko staram się wszystko sama odkrywać i gra co chwilę zaskakuje mnie czymś nowym. Moje simy mają ciekawe osobowości, które cały czas mogę rozwijać, urozmaicone życie, do wyboru różne ciekawe zajęcia i śliczny dom, który co chwilę mogę w prosty sposób rozbudować. Krótko mówiąc bawię się świetnie ![]()
![]() |
![]() |
#163 |
Reputacja: 10
|
![]()
Orzechowo, tak mi też brakuje normalnych karier, ale sam ich projekt moim zdaniem jest świetny. Właśnie bardzo podobają mi się te zadania do wykonania. Co do konkretnych ścieżek - zgadzam się, wtedy rozwijanie kariery byłoby dużo ciekawsze i przede wszystkim sensowne.
![]() I kupiłam już swój egzemplarz TS4, sprezentuję je sobie na mikołajki. ![]()
![]() |
#164 |
|
![]()
A mi najbardziej brakuje małych dzieci i żeby można było z niemowlakami chodzić po całym domu i przewijać go na specjalnym stoliku i żeby było więcej mebelków dla niemowląt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Reputacja: 22
|
![]()
Te miasto to jest istna makieta..
Parcele to po prostu odrębne kawałki świata.. Park w Willow .. Na mapie znajduje się w środku miasteczka, tymczasem parcela jest otoczona lasami i nigdzie nie widać cywilizacji... To widok na tą parcelę po maksymalnym oddaleniu ![]() Nie dali małych dzieci, więc pojawia się nadzieja, że dobre EA zrobi pory roku jako pierwszy dodatek.. Nie zrobi tak, a zamiast tego wymyśli coś innego, wtedy będzie się mówić, że jakież wspaniałe EA dali coś czego nigdy nie było.. Są ekrany ładowania, ale za to pod domem bez tołku w kółko 20 simów chodzi.. nie no super.. Ta gra już nie jest grą z serii sims, tylko kolejnym produktem z logiem The Sims, aby wyciągnąć pieniądze.. A kupując tą grę tylko pozwalamy im robić co chcą... Terminy, terminy.. To co z tego, że terminy ich goniły?? Gdyby ludzie nie kupili tej niedorobionej gry, wtedy EA postarałoby się.. Nawet to pokazuje, że liczy się tylko kasa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
|
![]()
Grałam w to parę razy u znajomej, nawet próbowałam się do tego przymusić, bo TS3 jest mega zbugowane i lagujące... ale gra w TS4 mnie po prostu nudzi... Nawet dodanie basenów niewiele tu pomogło.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
|
![]()
Jak zrobią taki super-extra wypasiony update (duży,na kilka gb rozmiaru) i w nim dodadzą wszystkie usunięte rzeczy(brakuje mi szczególnie małych dzieci,starych karier,gazet,większej personalizacji otoczenia) to będę w miare zadowolony.Jeszcze bugi przydałoby sie naprawić.Ale wszyscy wiemy,że taka sytuacja nie nastąpi.Co najwyżej dodadzą pare rzeczy w update raz na jakiś czas jak to robią z duchami i basenami.Teraz ta gra nie jest jakaś zła,ale szybko się nudzi.Po prostu nie ma w niej co robić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
Tak, jak przed premietrą mówiłóem "małe dzieci są niepotrzebne" , tak teraz to jest taki must have </3 Brakujue mi ich. (tylko)
![]() |
#170 |
|
![]()
Nie, no nie przesadzajmy, że nie ma co robić w grze. Teraz np. bawię się opcjami ogrodniczymi i są naprawdę ciekawie pomyślane. Gotowanie też jest super i obejmuje dwie odrębne umiejętności: zdolności gotowania domowego i wykwintnego. Niestety czas w grze upływa nie tak jak powinien i Simom brakuje czasu na wiele czynności; po pracy są zwykle tak zmęczone, że wolę już nimi siedzieć w domu niż ich wysyłać na miasto, żeby im jeszcze bardziej potrzeby pospadały. No dobrze, wybieram się czasami Simami w różne miejsca, ale jest tak boleśnie mało parcel publicznych, że wyjazdy nudzą się w ciągu 15 minut. Jeszcze nie poznałam zbyt dobrze Oasis Springs, bo moje Simy raczej zwiedzają Willow Creek, ale oba miasteczka są znośne. Szkoda tylko, że są makietami, poprzecinanymi ekranami ładowania; ten świat jest wręcz klaustrofobiczny. Nie wypowiem się o duchach i basenach, bo mój sposób gry nie pozwolił mi jeszcze dotrzeć do tych elementów i je przetestować. Mam w planach przetestowanie rakiety, stołu rzeźbiarskiego i krowokwiatu. Kariery są ciekawie pomyślane, ale nie ma tych standardowych takich jak np. kariera polityka czy sportowca; poza tym mogłoby być ich więcej. Osiąganie celów aspiracji jest niełatwe i często zwyczajnie nie chce mi się ich wypełniać. Ogólnie podstawka jest bogata w różne smaczki i rzeczywiście zawiera najwięcej ubrań dla Simów, mebli i obiektów spośród wszystkich bazowych wersji The Sims. Spędziłam już przy tej grze 160 godzin, to nawet sporo, a jeszcze wiele zabawy przede mną. Jestem ciekawa jaki będzie pierwszy dodatek do gry.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|