Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Forumowa Mafia
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.08.2015, 09:29   #161
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia VI

Nina14! nie łącz postów z fabuły z właściwą grą. Tamto to była zabawa, która nie miała nic wspólnego z tym, że ktoś jest/nie jest w mafii.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.08.2015, 10:25   #162
ddo bwayo

Reputacja: 10

Zaskoczyliscie mnie, wchodze na forum a tu nie ma postow ze to napewno ja jestem winna poniewaz nie wypowiedzialam sie jeszcze! Szkoda, ze Meryam odpadla, dobrze kombinowala. Jednak zgadzam sie z Pinkim (to byl chyba on?), ze nie miala ona racji a mafia zrobila to bysmy mysleli ze miala. To jest dobra taktyka, eliminowac tych co sa glosno a zostawiac tych co sa cicho - nie wypowiadaja sie wiec stanowia mniejsze zagrozenie. Ja podejrzewam Cytrysnie, jej post po zabojstwie mafii wydaje mi sie bardzo sztuczny. Nie jestem tego jednak pewna poniewaz jestem teraz w drodze (bede niedlugo w warszawie na 3 godziny wiec zapraszam XD) i korzystam z telefonu wiec ciezko mi porownac jej posty z tymi z poprzednich edycji. Co do Niny14, ona gra pierwszy raz prawda? Niby tez o niej pomyslalam jako o podejrzanej ale z drugiej strony skoro to jej pierwsza gra to tez moze nie wiedziec do konca jak to wyglada.
stare 26.08.2015, 10:44   #163
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Ja już sama nie wiem, ciężko kogokolwiek wytypować na tym etapie gry. Szykuje się niezła strzelnica.
Charionette jest offline  
stare 26.08.2015, 12:10   #164
Shiver

Reputacja: 21

Warto by było żebyśmy chociaż częściowo głosowali na tę samą osobę, trzeba się zgrać.
Ja podejrzewam Kędziorka, cheebę i SPC (ale jeśli tego ostatniego to Kędziorek odpada, bo on też ją podejrzewa, chyba że to blef).
stare 26.08.2015, 12:12   #165
Hebe

Reputacja: 39

Na razie trudno wytypować mafiozów, bo to dopiero początek zabawy. Jak już mówiłam, myślę, że mafia odstrzeliła Meryam, bo prawdopodobnie byłaby aktywna i w końcu wpadłaby na jakiś sensowny pomysł. Bo równie dobrze kumple Valdka mogli zabić kogoś, kto się nie odzywał (np. Nusso). Wiadomo, że czasem mafia robi to, aby takie osoby nie psuły zabawy.

Co do mafiozów, to na razie nie mam jakiś bardziej określonych podejrzeń, bo jest na to za wcześnie. Widzę, że tu zebrani rzucają cień podejrzenia na Kędzię, ale ja nie jestem do tego pomysłu przekonana, choć nie wykluczam, że może być w mafii. Może być też tak, że osoby popierające Voldemorta po prostu starają się ją wrobić, żeby nie być na świeczniku. Czyli typowa taktyka mafii. Jeśli chodzi o Bjork, to też trudno mi określić czy jest w mafii czy nie, bo siedzenie cicho też nie do końca pasuje mi do taktyki mafii. Choć może właśnie mafia podjęła taki schemat działania, już sama nie wiem.

Jeśli chodzi o moje podejrzenia, to przez pewien czas zastanawiałam się nad zachowaniem Speca. Podłapał szybko pinkowe podejrzenia o Kędzi, a sam pisze dużo, a treści w tym mało (a przynajmniej ja tak to widzę). No właśnie, Pinki też dość szybko podjął inicjatywę co do tego rzucania podejrzeń, choć z drugiej strony Pinki sam w sobie często podejmuje inicjatywę w różnych sprawach, więc może to znaczyć tyle, co nic. Choć, jak już mówiłam, na tym etapie trudno oceniać zachowania graczy. Myślę, że trzeba jeszcze poczekać do tej 17-18 i dopiero wtedy zdecyduję na kogo dziś będę głosować.
stare 26.08.2015, 13:10   #166
Nina14!
Archeolog Renesansu

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał Kędziorek Zobacz post
Nina14! nie łącz postów z fabuły z właściwą grą. Tamto to była zabawa, która nie miała nic wspólnego z tym, że ktoś jest/nie jest w mafii.
Ach,w takim razie sorki,jednak gra w ,,Mafię" wygląda inaczej niż się spodziewałam
Zapamiętam na przyszłość
Nina14! jest offline  
stare 26.08.2015, 13:22   #167
Słodki Pan Ciastek

Och wiedziałem, że zacznie się obrzucanie mnie błotem - jak miło
Faktycznie argument, o moim szybkim podłapaniu pomysłu Pinka dość trafny, gdyby nie to, że nie od razu napisałem, o tym jak jego post jest świetny bo prawie w ogóle nie zrozumiałem jego treści. Napisałem o czymś podobnym, ale innym. Wytłumaczył mi o co chodzi. Po tym uznałem, że to jak na razie jedyny, w miarę sensowny pomysł. Także się z nim zgodziłem bo lepiej trafiać w jedno niż, każdy podejrzewa kogoś innego.
Teraz trochę o Ninie. Myślę, że podejrzewanie jej mija się z celem. Wiem o przypadkowym rozdawaniu ról przez Libby, ale po co miałaby wybierać za mafiosa osobę, która napisała o tym, że nie wie czy da radę pisać na bieżąco. W końcu z mafią trza być w kontakcie 24/7.
Znów napiszę o Bjorku, tym razem troszeczkę więcej. Nie chodziło mi o to, by oskarżać ją bo się nie udziela - to bez sensu, a raczej o to, że jej jedyny pierwszy post, polegał na krótkim przywitaniu się i był bezbarwny (w miarę sympatyczny) po tym nie napisała już nic. Zaś cały czas okupywała temat (teraz już nie prawdopodobnie, żeby nie zwracać na siebie uwagi, a później walnąć tekstem "nadrabiałam temat" czy coś tego typu). Po tym jak wychodziła wracała jak zaczynało się coś dziać. Tak jakby ktoś napisał jej "ej obczajcie co się tam dzieje".

Myślę, że w miarę normalnie wytłumaczone podejrzenia były w kierunku trzech osób:
Mnie, Kędziorka, Bjork.
Siebie już wytłumaczyłem może nie wystarczająco - możecie pisać. Pozostają Bjork i Kędziorek. Sam poszedłbym w kierunku pierwszej propozycji, ale jestem ciekawy co sami napiszecie

P.S sorka za ciągle powtarzające się "że"

Ostatnio edytowane przez Słodki Pan Ciastek : 26.08.2015 - 13:26
Słodki Pan Ciastek jest offline  
stare 26.08.2015, 13:38   #168
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Och, to jest ten moment, kiedy powinna błagać wszystkich, żeby przejrzeli na oczy, bo jestem niewinna?
Nope, daruję sobie. Potraficie myśleć, sami zadecydujcie. Zamiast tego powiem tak. Co do Niny, gadanie, że nie może być w mafii, bo jest pierwszy raz albo twierdziła, że może nie mieć czasu jest po prostu bzdurne. Mafiosami są przypadkowe osoby, to może być każdy.
Bjork z reguły mało pisze w FM, wydaje mi się, że tak było zawsze. Czasem rzuciła jakimś podejrzeniem, ale nie bawiła się w "zgadywanie w stu postach". PP rzucił na mnie podejrzenie, bo się z nim nie zgadzałam co do motywu zabicia Meryam, ale powiedzmy sobie szczerze - gdybyśmy byli w mafii, nie próbowalibyśmy tak bardzo zwracać na siebie uwagi. Nie żebym broniła Pinkiego, przez niego połowa userów mnie podejrzewa (manipulator), ale mafioso raczej starają się podpiąć pod czyjąś teorię spiskową niż wymyślać sami. Tak sądzę. Do głosowania mnie już raczej nie będzie. Nie wiem na kogo zagłosuję, ale skoro chcecie mnie zabić, to nie będę płakać
stare 26.08.2015, 13:48   #169
Słodki Pan Ciastek

UP: Przeczytałaś ten post?
Napisałem, że Nina nie bo wyraźnie napisała o jej braku czasu, a z mafią trzeba być w ciągłym kontakcie. Więc nawet jeśli Libby przypadkowo rozdaje role, mogła wziąć to pod uwagę.
Wyraźnie zaznaczyłem to, że nie podejrzewam Bjorka tylko dlatego bo się nie udziela. Nie będę się powtarzał, jeśli ktoś chce - niech wróci do mojego poprzedniego posta.
O podpinaniu się do czyjegoś pomysłu również wytłumaczyłem...
No więc dobrze - wytłumaczyłaś się. Faktycznie jak się popatrzy na poprzednie posty, trochę to tak wygląda.
W takim razie zostaje sama Bjork. I błagam nie brońcie jej "bo coś tam". Kogoś dzisiaj odstrzelić trzeba, a uderzanie w każdego z osobna kończy się zabiciem osoby niewinnej, cattaniego lub szantażysty (który też wbrew pozorom jest nam bardzo potrzebny).
Słodki Pan Ciastek jest offline  
stare 26.08.2015, 13:50   #170
ddo bwayo

Reputacja: 10

Nie wydaje Ci sie, Bjork zawsze malo pisze w fm i za kazdym razem sie ja o to czepiaja XD wiec moze byc w mafii jak kazdy, ale ten argument jest slaby.
edit: jestem prawie pewna, ze Libby po rozlosowaniu rol nie losowala ponownie, wiec jak najbardziej Nina moze byc w mafii

Ostatnio edytowane przez ddo bwayo : 26.08.2015 - 13:54
ddo bwayo jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania