Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 29.12.2011, 19:53   #1701
suomii

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

A oto kolejna część losów Łasicy i jego żony ;]

Poprzednie części:
Cz. 1
Cz. 2
Cz. 3

Rodzina Craig cz. 4

Na wstępie powiem, że Brian stał się małym dzieckiem.

Cindy odczuwała brak rozrywki, ciągle ten dzieciak, szału można dostać Zaadoptowała ze schroniska klacz o imieniu Ariel [gra jej nadała takie imię, dziwne, ale może być]. Całkowitym przypadkiem jest fakt, że wygląda ona prawie identycznie jak Kometa Anie.

Pierwsza przejażdżka....

Zakończyła się bólem tyłka

Druga przejażdżka...

Też

A Weasel wychowywał synka.

Dwie z suczek dorosły, Artemida urodziła się najpóźniej, wiec jest jeszcze szczeniakiem. [nie wiem która to Hera, a która Hestia, obie są identyczne xd]

Weasel wspinał się dalej po szczeblach kariery detektywa. Jest już na 7 poziomie

Czasami nie dało się po dobroci ...

Cindy pracowała w ogródku. Uwielbia przyrodę. Dba o rośliny, chodzi z dzieckiem na spacery, jeździ na konne przejażdżki... Większość dnia spędza na powietrzu.

Brian jest już w wieku szkolnym. Jak te dzieci szybko rosną . Jeszcze całkiem niedawno nie umiał powiedzieć 'mama', a teraz musi pisać wypracowania z simlish. Wyrósł na artystę uwielbia malować, rodzice sprezentowali mu na urodziny sztalugę i farby.

A Cindy szlifuje swoją umiejętność jazdy konnej. Trenuje, jeździ na zawody, wygrała już nawet wyścigi na poziomie zaawansowanym i skoki na podstawowym

I w ten oto sposób kończę 4 część opowieści o rodzinie Craig. Mam nadzieję, że nie było bardzo nudno Wiem, że jest mniej zdjęć niż zwykle, ale ja wolę zrobić mniej, bo jak jest dużo to jest problem ze wstawianiem.
suomii jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.12.2011, 20:05   #1702
eyvee

O kurcze ile u was sie dzieje ledwo co nadarzam z komentarzami hehe, widze temat sie rozkrecil

@Smile - dzieki wielkie ^^
@Absolem - o kurcze widze bedzie duuuuzo dzieciakow ;D jak ty to robisz, ze twoje zdjecia sa takie "czyste"?
@Catti - jezusiu dziewczynki sa przeslodkie vincent....czuje tutaj romansidlo
@anie - z lukasza sliczny chlopaczek...nie moge sie doczekac na jakiego przystojniaka urosnie :3 <I blondynow>
@Milkie - Hanna wyszla cudownie! Te jej oczy cud miod ! A jej coreczka przecudowna, warkoczyk jej pasuje
@ginsei - wielkie dzieki ciesze sie
@Marl - oooo przyjaciel pojawil sie na horyzoncie a szkoda tego Lucjusza, bo niezle ciacho z niego bylo ;p Roshan o kurcze....biedna Tula, ale cos czuje, ze jednak Roshan zauwazy Tule i beda razem :3 ta koleznaka ma swietny kolor wlosow O.o
@shotshe - kurcze, ale u ciebie dzieciaki rozrabiaja ;d haha
@xaga - Eric jest miodzio *,..,*...
@suomii - sliczna jest ta twoja Cindy

Rodzina Tanimoto ciag dalszy

Dni, tygodnie, miesiace mijaly - dzien jak co dzien...Cathi zajmowala sie domem Natsu w zamian za mieszkanie w jego domu. Oboje ukrywali ten fakt przed szkola, kolegami z klasy i sasiadami. Jednak od dluzszego Cathi martwi sie o blondyna...

Codziennie wracal pozno w nocy do domu okrywajac to przed Cathi i jeszcze na dodatek byl caly poobijany...postanowila wkoncu sie dowiedziec co jest tego powodem...wkoncu martwila sie o niego...

Kiedy Cathi zobaczyla Natsu myslala, ze dostanie zawalu - byl caly poraniony, brundy i poobijany. Dziewczyna zapytala go co on robi, ze wraca do domu w takim stanie?
Natsu stwierdzil chlodno, ze to nie jej sprawa i ze nie ma sie wtracac. Nie jest "swietoszkiem", przyjmuje wyzwania i walczy z konkurentami jeszcze nigdy nie przegrywajac....Cathi nie miala juz pomyslow jak przekonac go do swojej racji i zrezygnowana poszla spac zostawiajac Natsu samego, gdyz ten stanowczo odmowil opieki nad soba.

Cathi martwila sie o Natsu...ten zapewnial, ze nie potrzebuje lekarzy i sam sobie poradzi, gdyz im nie ufa. W szkole wmowil osobom z klasy i nauczycielom, ze mial wypadek...

Dla poprawy nastroju dziewczyna postanowila upichcic hot dogi....no ale niestety sie spalily...ech Cathi nie miala dzisiaj dobrego dnia.

Podczas sprzatania Cathi zauwaza Natsu jak trenuje chinskie sztuki walki...a dopiero co zagoily mu sie rany.

Cathi nie potrafila zrozumiec dlaczego Natsu jest taki zawziety i dlaczego coraz czesciej znika z domu pozną nocą i unika jej w szkole oraz poza nia...

Przez myslenie i zamartwianie sie o blondyna Cathi zaspala i pedzila ile sil w nogach do szkoly....

Biegla i niezauwazyla innego ucznia ze szkoly jednoczesnie przewracajac sie na ziemie...
"Wybacz...nic ci sie nie stalo?" - uslyszala Cathi.

Okazalo sie pozniej, ze jest to jeden z uczniow z jej szkoly <przeciwlegla klasa>. Przeprosila go i przedstawila sie, mowiac, ze biegla zeby sie nie spoznic do szkoly...

Chlopak okazal sie bardzo mily i przyjacielski, mial na imie Hikaru, rozmawiali ze soba, az do dotarciu do swoich klas.

Hikaru od tamtego momentu duzo czasu spedzal z Cathi - tutaj widac dogaduja sie swietnie, Cathi polubila chlopaka, a ten ja rozsmieszal i zabawial dowcipami podczas wycieczki szkolnej.

Klasa miala przerwe i wszyscy mogli sie zajac soba - Natsu tylko spogladal na Hikaru i Cathi...

Cos mu w nim nie pasowalo...i wcale go nie obchodzilo to, ze caly czas plącze sie za Cathi! xD...

Wkoncu Natsu przypomnial sobie skad zna tego typka. Jak tylko uczniowie i nauczyciele sie oddalili przyciagnal Hikaru na bok i zaczal mu grozic.
NATSU -"Myslalem, ze dzialacie w ukryciu...phhh...jesli myslisz, ze boje sie "Ragnaroka" to sie grubo mylicie. Nie wiem co planujesz, ale nie wplatuj w to dziewczyny, bo nie ma z tym nic wspolnego - to jest sprawa miedzy nami!"
HIKARU - "Oyy Oyy.. <japonski zwrot - "ej ej"> spokojnie...bo wszyscy odkryja twoja prawdziwa nature "Hermit". Co z twoim obrazem "dobrego studenta"? - spytal z ironia ciemnowlosy.
" Jakbys zgadl, wyslano mnie bym sie z toba policzyl za opuszczenie "Ragnaroka", wiec lepiej sie miej na bacznosci...a Cathi jest sliczna wiesz...?"
Zanim Natsu zdarzyl odpowiedziec Hikaru pomknal do uczniow zostawiajac wscieklego Natsu za soba...

Czym jest "Ragnarok"? Co ma z tym wspolnego Hikaru, chlopak ktory wciaz sie kreci za Cathi? Czego obawia sie Natsu?

Tego dowiecie sie w nastepnym odcinku xd

Ostatnio edytowane przez eyvee : 29.12.2011 - 20:15
eyvee jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.12.2011, 20:10   #1703
suomii

O kurczę eyvee, z tego robi się thriller Ty to jednak masz talent do pisania historii.
stare 29.12.2011, 21:50   #1704
Stephenowa

Olaaboga. Eyvee ile w tym tajemniczości. Ciekawie się czyta, nie powiem. Ale jednak ten maślany kolor włosów Natsu do mnie nie przemawia. Za to Cathi jest śliczna, ulubienica moja. Nie skrzywdź jej za bardzo z tym Hikaru, co? Ładnie proszę. Czekam na wszystko co będzie dalej.
No i na losy innych rodzin też czekam. : )

I przestaję dawać losy rodziny La Rouge. I tak nikt nie zauważa.

E: Suomi, dopiero zobaczyłam, że coś dałaś. Co rzuciło mi się w oczy? Wygrywa zawody, spoko fajnie, zazdroszczę jej, ale na konika to wsiąść przodem trudno?! :dd No i jej mina na ostatnim zdjęciu- skupienie. I słodkie psiaki. : > I w ogóle, fajnie jest, nie nudno!

Ostatnio edytowane przez Stephenowa : 29.12.2011 - 21:56
Stephenowa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.12.2011, 22:21   #1705
Levkoni

Rodzina Prada

Po zgłębieniu instrukcji StoryProgression od dziś gram z tym modem. Jest cudowny i baaardzo usprawnia działanie historii i zdarzeń w simsach. W końcu simowie łączą się w pary, przejmują nazwiska mężów, płodzą dzieci i ogólnie mam złoty wiek płodności w mieście

U Pradów dobrze się wiedzie, w miarę Jak na razie nadal ciężko pracują na swój status społeczny, kupili już nowy dom, bo tamten był za ciasny, ale żeby to zrobić musieli sprzedać samochód, magiczne gnomy (mieli ich 4, ale sprzedałem tylko 3 zwykłe, bo jeden to był ten z Francji, rzadki okaz kupiony w komisie przypadkowo ) Ale po kolei, jeszcze w starym domu:

Ostatnie zdjęcie poprzednio przedstawiało rodzącą po raz trzeci Fleur (czy tam Florę : P ). A oto wynik tych narodzi, syn Lorenzo:

Żeby zarobić na nowy dom, Ascanio włamał się do sąsiadów, żeby coś zwędzić No niestety, ale trójka bachorów na wychowaniu zmusiła go do niegodziwych zachowań Niestety nie było nic podręcznego i cennego, więc zabrał tylko dwie zabawki ze skrzyni dzieciaków

Oczywiście dalej zarabiał jako detektyw, chociaż to ciężka fuszerka, nie najlepiej płatna i męcząca. Ściganie złodziei pantofli, książek, simów kopiących gnomy czy zaginionych dzieci to chleb powszedni Ascanio. Jednak ostatnia sprawa była na prawdę poważna, mafia żywieniowa Przekręty dostawców, hodowców i restauracji, gruba ryba. Miejscowa polityk, Holly Briody (Alto) obiecała pomóc, mimo że pamięta stare zatargi z Ascanio Pradą

Tutaj Flora ze swoim nowo narodzonym synkiem, Lorenzo. Milutkie ujęcie, prawda?

A tu tatko z najstarszym z dzieciaków, Emanuelem:

W chałupie ciasno, więc córa dokarmiana jest na świeżym powietrzu. Dobrze jej to zrobi

Całkiem zapomniałem o imprezie urodzinowej Ascanio i biedak musiał "ewoluować" na świeżym powietrzu Teraz to już dorosły.

Emanuel też podrósł i poszedł już do szkoły. Ma cechę buntownik, więc rozrabia

Ale za to w końcu zarobili na większy dom. Nie chce mi się budować, dlatego kupiłem największy na który było ich stać, czyli ten co należał na początku do samotnych matek. Tak, ten sam gdzie Ascanio się włamywał Musiałem sprzedać kilka cennych przedmiotów, żeby dorobić do niego, bo pensja detektywa to marne grosze

Flora czy tam Fleur to znakomita pianistka, ale w końcu zrozumiała, że w SV nie wyżyje z gry na tym instrumencie. Musiała porzucić życie wolnego ptaka i przestać grać na chodnikach miasta. Znalazła sobie stałą, zwykłą i nudną robotę w restauracji.

Tutaj obrazek z wieczornego życia rodziny

Ascanio ma kryzys wieku średniego, dlatego zaczął ubierać się jak nastolatek na wf... Najbardziej wkurza mnie, że zawsze sim podczas kryzysu chce rozwieść się... dobrze, że nie trzeba koniecznie wypełniać tych czerwonych pragnień.

Rodzice harują na utrzymanie rodziny, a w chałupie syf, bród i płacz

Psikusy młodego:

W natłoku obowiązków, pracy i nieposprzątanego mieszkania rodzice zawsze znajdą czas na wspólne igraszki.

Córka dorwała tą przeklętą lalkę! Chyba nie wie, co ją czeka

I na koniec sielankowe zabawy młodych Pradów na placu zabaw:

Ostatnio edytowane przez Levkoni : 29.12.2011 - 22:25
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.12.2011, 22:40   #1706
inseparable

@Absolem - a zdradzisz nam w końcu jak się ta córka nazywa czy to tajemnica ? xd bo jak na razie cały czas jest znana jak córka xd
inseparable jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.12.2011, 23:11   #1707
suomii

Stephenowa - wrzucaj dalej rodzinkę, była fajna
Absolem - lubię te dzieciaki, są takie pocieszne ;p też uważam, że wkurzające jest jak chcą wziąć rozwód kiedy mają kryzys. I w ogóle to też próbowałam ogarnąć Nraasa StoryProgression, ale przeraziła mnie ilość opcji, bałam się, że coś zchrzanię i wywaliłam.
stare 30.12.2011, 10:34   #1708
Miscellaneous

Eyvee - Dzięki za pomysł na historię jednej z moich simek. ( Nie zdradzę której, ale Vincent i jedna z nich będą razem ) Gdy czytałam Twoją, to mi pomysł do głowy wpadł. A tak do rodziny, to wiesz że jest to jedna z najlepszych rodzin, no i oczywiście historii na forum ( Kto tu ocenia... Ta, co ma najgorszą )

Absolem - Podasz linka do tego Nraasa Story Progression? By the way, jak ty możesz grać pięcioma osobami w rodzinie Ja gram czteroma, I bez Master Controllera chyba bym nie dała rady
stare 30.12.2011, 11:28   #1709
inseparable

@Catti - naprawdę ? ja gram zazwyczaj licznymi rodzinami, czasem i po 8 osób, i jakoś to ogarniam ; D

+ możecie mi powiedzieć co to ten cały Nraas ? bo szczerze mówiąc to wy o tym rozmawiacie, a ja nie wiem o co chodzi xd
inseparable jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.12.2011, 11:39   #1710
elwa17
Guest

eyvee - jak ja uwielbiam tych twoich simów Już ci tutaj nie będe wymieniać jacy są wspaniali itd. bo sama o tym doskonale wiesz
Absolem - podobnie jak Catii podziwiam cię, że grasz tyloma osobami i to ogarniasz Ja przy trzech wymiękam

A tak wogóle to się przyłączam to pytania milkie way - też nie wiem o co chodzi z tym Nraasem czy jak on się tam zwie
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania