Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.02.2014, 21:10   #1701
KarolinaJ

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Doszłam do wniosku, że muszę zrobić reinstalkę. Na początek zainstalowałam jedynie podstawę, Skok w Przyszłość (bo walnęłam od razu aktualizację 1.67) i oczywiście Pokolenia żeby sprawdzić tę interakcję z czytaniem małym dzieciom. Dalej mam tego buga Musi być sposób na pozbycie się tego bo przecież długo długo nie było żadnych błędów. Czytałam coś o czyszczeniu rejestru... tylko nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Mam wszystkie dodatki i akcesoria Miejskie Życie, Luksusowy wypoczynek, Diesel, Impreza w Plenerze i Nowoczesny Apartament. Windows 7. Czy ktoś wie jak po odinstalowaniu wyczyścić w rejestrze pliki po tym wszystkim? Bardzo proszę o instrukcję albo o jakiś link gdzie można znaleźć jasną odpowiedź.
KarolinaJ jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 11.02.2014, 21:41   #1702
Agor-ia

Reputacja: 10

Jeśli odinstalowywałaś przez dodaj/usuń programy, to on w przypadku simsów usuwa klucze z rejestru i nie trzeba nic ręcznie czyścić.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.02.2014, 22:32   #1703
KarolinaJ

Odinstalowałam przez dodaj/usuń programy i zainstalowałam ponownie ale nie rozwiązało to mojego problemu Pomyślałam więc, że to coś musi "siedzieć" w komputerze i dlatego sądziłam, że czyszczenie rejestru coś da...
stare 12.02.2014, 07:31   #1704
Searle

KarolinaJ, a może to wina karty graficznej? Może masz stare sterowniki do niej albo zbyt nowe (czasami zmiana na starsze pomaga).

Ostatnio edytowane przez Searle : 13.02.2014 - 07:13
Searle jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2014, 09:04   #1705
Izzie

Cytat:
Napisał KarolinaJ Zobacz post
Odinstalowałam przez dodaj/usuń programy i zainstalowałam ponownie ale nie rozwiązało to mojego problemu Pomyślałam więc, że to coś musi "siedzieć" w komputerze i dlatego sądziłam, że czyszczenie rejestru coś da...
Ja do czyszczenia kluczy rejestru zawsze dla pewności dodatkowo używam programu CCleaner (http://www.piriform.com/ccleaner). Jak go zainstalujesz i odpalisz, musisz przejść w zakładkę Rejestr, potem kliknąć "Skanuj, by znaleźć problemy", a jak program zrobi swoje, to finalnie "Napraw zaznaczone problemy" (wcześniej poprosi Cię o zapisanie gdzieś backup'a, ja sobie tę opcję wyłączyłam).
Ogólnie nie powiedziałabym, że "Dodaj/usuń programy" czyści wszystkie klucze - ostatnio skorzystałam z tej jubileuszowej promocji i kupiłam sobie przez Origin podstawkę Simsów + dodatki, po czym część z nich mogłam zainstalować, a przy części wyskakiwał błąd pliku code.exe i uninst.exe, co przerywało instalację. Myślałam, że się popłaczę ze złości, bo kupę kasy mimo wszystko wydałam, a nie miałam jak grać. Cały Internet przekopałam, opis błędu zdarzał się często, rozwiązań zero. W końcu pomogli mi na amerykańskim supporcie EA - rozwiązaniem była kompletna (naprawdę gruntowna) czystka Simsów z komputera, nie mogło nic zostać. Też usuwałam najpierw przez Dodaj/usuń programy, ale wierzcie mi, jak potem dodatkowo odpaliłam CCleaner, to znalazł jeszcze masę kluczy rejestru do usunięcia.

Ostatnio edytowane przez Izzie : 13.02.2014 - 14:13
Izzie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2014, 21:48   #1706
KarolinaJ

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Pobrałam najnowsze sterowniki do karty graficznej. Pobrałam CCleaner. Odinstalowałam simsy. Włączyłam CCleaner i wyczyściłam przy jego użyciu rejestr. Pobrałam też Total Uninstall 6 i też sprawdziłam czy on czegoś nie wykryje - nie wykrył, myślałam, że wszystko więc już usunęłam.
Zainstalowałam simsy. Włączyłam i... bug. Odkryłam coś jeszcze - kiedy ta interakcja (zbugowana całkowicie) dobiega końca, książeczka którą czytał dorosły Sim znika z jego wyposażenia. Zastanawiam się co teraz...
stare 13.02.2014, 07:13   #1707
Searle

KarolinaJ - niestety nie mam już pomysłów. Może nie ma na to rady. Ja np. nie mogłam nurkować i też nie znalazłam na to sposobu
stare 13.02.2014, 12:49   #1708
Rampattiek753

Cześć wszystkim. Mam problem, ponieważ wczoraj za pomocą launchera The Sims 3 pobrałem najnowszą aktualizację, czyli 1.67. Jak to bywa, niekiedy trzeba zrobić reinstall gry. Więc gdzie znajdę tego patcha? W jakim folderze?
Rampattiek753 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.02.2014, 15:12   #1709
Searle

Rampattiek753 z tego co wiem, to jeśli gra aktualizuje się przez launchera, to nie zapisuje instalatora. Jeśli chcesz mieć instalator aktualizacji, to możesz ściagnąć superpatcha z tej strony: http://simsvip.com/category/patches/
stare 16.02.2014, 00:26   #1710
KarolinaJ

Piszę, ponieważ doszłam do tego, że bug który wcześniej opisywałam pojawił się wraz z aktualizacją 1.63.5. Odinstalowałam wszystko i zaktualizowałam do 1.57 wtedy bug nie wystąpił. Mało to pocieszające bo jak w takim razie mam zainstalować Skok w Przyszłość skoro to aktualizacja wywołała u mnie ten błąd...
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania