Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.09.2014, 18:28   #1711
Libby
Administrator

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Ultraviolence: dzięki W summie też się zastanawiałam, czy nie wywalić netowego otoczenia. Jednego z tych dwóch domków na pewno nie wywalę, bo to domek od Shivera .

Przeskanowałam to otoczenie HoodCheckerem i wywaliło mi masę rzeczy, większość typu:

Cytat:
Napisał HoodChecker
Sim Relations:
Invalid relationship with self: 0x0155 Gabriella Newson

Sim Wants and Fears:

Memories:
Incorrect Subject Instance: 0x000B Abbey : Met 0x003A Moody (Pet) (Subject Instance=0x000F)
Incorrect Subject Instance: 0x0017 Tiffany : Met 0x001D Alegra (Pet) (Subject Instance=0x001
Incorrect Subject Instance: 0x0019 Grimalkin : Met 0x0024 Cymoril (Pet) (Subject Instance=0x003F)
Incorrect Subject Instance: 0x001D Alegra : Met 0x0017 Tiffany (Pet) (Subject Instance=0x0020)
Incorrect Subject Instance: 0x0020 Webster : Met 0x0025 Rover (Pet) (Subject Instance=0x0022)

(...)
Zastanawiam się, czy jest sens to naprawiać SimPe, czy lepiej zmienić otoczenie... Ktoś doradzi ?

EDIT:
Zwątpiłam :/. Zrobiłam nowe otoczenie na innej netowej mapce (co prawda raczej tej samej autorki), postawiłam park, dwa domki i pustą parcelę i z tej pustej parceli mnie wywaliło. Przeskanowałam otoczenie HoodCheckerem i lista wspomnień wygląda raczej tak samo jak poprzednio. Teraz pytanie, czy to wina otoczenia, czy tego parku, ale w poprzednim otoczeniu chyba nawet i bez parku mnie wywalało. Chyba trzeba sprawdzić, jak zareaguje jakieś maxisowe otoczenie.
Ktoś ma jakiś inny pomysł?

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.09.2014, 19:06   #1712
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Libby - nie, olej to Nieznanowo na takich błędach ciągnie 5 lat xD Jeśli już koniecznie coś chcesz zdziałać, to jedynie opcja Remove z HoodCheckera wchodzi w grę. No i oczywiście batbox co jakiś czas Ale to jak już rozhulasz grę.

Co do tych crashów na pustej parceli... Uruchom grę bez Downloads. Jeśli otoczenie było tylko mapką, a nie gotowcem np. z dekoracjami, to to nie jest jego wina. Podejrzewam jakiś konflikt hacków/modów. Jeszcze zapytam tak dla upewnienia - czy ściągnęłaś wraz z którąś parcelą z neta skrzynkę i kubeł na śmieci, które wyświetlają się w trybie kupowania?

I tak - sprawdzenie tego parku w maksisowym otoczeniu na pewno nie zaszkodzi
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.09.2014, 19:44   #1713
Weraxera

Reputacja: 10
Sad Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Witam
Dopiero co założyłam tu konto, więc to mój pierwszy post na tym forum. Już wcześniej je kilkanaście razy przeglądałam i jest bardzo pomocne

A więc do rzeczy. Gdy każę dowolnemu Simowi w dowolnym otoczeniu iść na parcelę publiczną, bądź jechać na nią, wyskakuje mi okienko błędu, (z opcjami cancel, reset i delete) jeżeli mam wpisany kod boolprop testingcheatsenabled true, a jeżeli nie mam go wpisanego, to po prostu dany Sim "resetuje" się . W tym okienku błędu klikam "cancel" ale ono wręcz wymusza, żeby kliknąc opcję "reset" lub "delete". Nie chcę tracić Simów, więc klikam "reset", czyli tak jak w przypadku bez kodu. Nie wiem, czy mam odinstalować osiedlowe życie, i zainstalować znowu, a zachować tylko foldery z downloads, parcelami i plikiem miasta, w którym aktualnie gram :/ . Pomoże ktoś?

Z góry bardzo dziękuję
Weraxera jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.09.2014, 20:00   #1714
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Po pierwsze, wywal wszelkie hacki i mody z Downloads.
Jak nie pomoże, wywal resztę plików z Downloads.
Jak to pomoże, to będziesz musiała wyłapać, który z nich jest problematyczny.
Jeśli gra bez Downloads nadal będzie wywalała błąd w debug mode (czyli po wpisaniu boolpropa), to czas na reinstalkę.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.09.2014, 21:36   #1715
Libby
Administrator

Liv - w takim razie dziś lub jutro użyję "Remove" z HoodCheckera. Zobaczymy, co to da. Jeszcze nie znam batboxa.
Otoczenie bylo raczej tylko samą mapką. Tzn. bylo parę mostów i drzewek:
http://i1305.photobucket.com/albums/...ps90016467.png

Co do skrzynek i kubłów natomiast, to nie wiem, bo nie sprawdzałam trybu kupowania, ale obawiam się, że mogą być. Sprawdziłam foty parku, który wydaje mi się podejrzany (wychodzi na przeciwną stronę ulicy). Kilka fot z parku w formie oryginalnej:
http://s1305.photobucket.com/user/Ms...9861e.png.html
http://i1305.photobucket.com/albums/...ps77980222.png
http://i1305.photobucket.com/albums/...ps437b2fcf.png
Te "simy" są tam "wbudowane".

Jest szansa, żeby pograć jednak w tym netowym otoczeniu?

Edit: zapomniałam chyba wspomnieć, że nazwiska wychwycone przez HoodCheckera to nie moje simy. Otoczenie jest jeszcze puste.
O ile dobrze pamiętam, to nie ściągałam żadnych hacków, ani modów.

Ostatnio edytowane przez Libby : 22.09.2014 - 01:27
Libby jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.09.2014, 10:20   #1716
superstars

Mam problem otóż kiedy klikam na lustro by sim umył twarz lub zęby zawsze sie resetuje , nawet jak jest to lustro oficjalne.Nie mam pobranego zamiennika ani pasty itp.
Wie ktoś jak to naprawić ?
superstars jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.09.2014, 10:24   #1717
Venie1

Domyślnie Re: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

mam problem z jedzeniem simowym. kiedy sim przyżądzi danie dla grupy zawsze jest wybrakowane po wyjęciu z kuchenki (każdej) np. tort bez jednego kawałka ale zazwyczaj jest pusta taca która od razu znika nie ma jej w wyposażeniu i tak się dzieje ciągle w każdym mieście.odinstalowałm chyba wszystkie potrawy z neta choć pewna nie jestem ,przeskanowałm Clean Installerem ale to nic nie dało. Ktoś wie jak temu zaradzić bez reinstalki ?bo ja już nie mam pomysłu
Venie1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.09.2014, 19:10   #1718
Libby
Administrator

Przeprowadziłam 2 próby:
1. Wywaliłam downloads. Weszłam do tego netowego otoczenia, park zniknął z mapki(to była parcela ściągnięta z neta) a z pustej parceli i tak mnie wywaliło.
2. Wrzuciłam z powrotem downloads. Stworzyłam nowe otoczenie bodajże na mapce Desiderata Valley (to raczej maxisowe), postawiłam park, domek od Shivera, drugi domek z neta i pustą parcelę. Z tej pustej i tak mnie wywaliło... :/

Użyłam Remove z HoodCheckera, ale 3 wspomnienia i tak zostały. Weszłam do otoczenia netowego (to było chyba to akurat bez parku) i zaś mnie wywaliło z tej pustej parceli... Może to któryś domek jest sprawcą całego zamieszania. Zwątpiłam już co najlepiej jest zrobić w takiej sytuacji.
stare 22.09.2014, 19:22   #1719
Shattered

Reputacja: 22

Czy w dwójce są pozy? Jak one działają? Nie mogę nic znaleźć
Shattered jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.09.2014, 19:31   #1720
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Są. Znajdziesz je w trybie kupowania (Hobby-->Różne) jako poseboxy. Natomiast pobrać je możesz m.in. z mothesims.info.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości)

Zasady Postowania