![]() |
#1711 | |
Administrator
Reputacja: 15
|
![]()
Ultraviolence: dzięki
![]() ![]() Przeskanowałam to otoczenie HoodCheckerem i wywaliło mi masę rzeczy, większość typu: Cytat:
![]() EDIT: Zwątpiłam :/. Zrobiłam nowe otoczenie na innej netowej mapce (co prawda raczej tej samej autorki), postawiłam park, dwa domki i pustą parcelę i z tej pustej parceli mnie wywaliło. Przeskanowałam otoczenie HoodCheckerem i lista wspomnień wygląda raczej tak samo jak poprzednio. Teraz pytanie, czy to wina otoczenia, czy tego parku, ale w poprzednim otoczeniu chyba nawet i bez parku mnie wywalało. Chyba trzeba sprawdzić, jak zareaguje jakieś maxisowe otoczenie. Ktoś ma jakiś inny pomysł?
![]() |
|
![]() |
#1712 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Libby - nie, olej to
![]() ![]() Co do tych crashów na pustej parceli... Uruchom grę bez Downloads. Jeśli otoczenie było tylko mapką, a nie gotowcem np. z dekoracjami, to to nie jest jego wina. Podejrzewam jakiś konflikt hacków/modów. Jeszcze zapytam tak dla upewnienia - czy ściągnęłaś wraz z którąś parcelą z neta skrzynkę i kubeł na śmieci, które wyświetlają się w trybie kupowania? I tak - sprawdzenie tego parku w maksisowym otoczeniu na pewno nie zaszkodzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1713 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witam
![]() Dopiero co założyłam tu konto, więc to mój pierwszy post na tym forum. Już wcześniej je kilkanaście razy przeglądałam i jest bardzo pomocne ![]() A więc do rzeczy. Gdy każę dowolnemu Simowi w dowolnym otoczeniu iść na parcelę publiczną, bądź jechać na nią, wyskakuje mi okienko błędu, (z opcjami cancel, reset i delete) jeżeli mam wpisany kod boolprop testingcheatsenabled true, a jeżeli nie mam go wpisanego, to po prostu dany Sim "resetuje" się ![]() Z góry bardzo dziękuję ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1714 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Po pierwsze, wywal wszelkie hacki i mody z Downloads.
Jak nie pomoże, wywal resztę plików z Downloads. Jak to pomoże, to będziesz musiała wyłapać, który z nich jest problematyczny. Jeśli gra bez Downloads nadal będzie wywalała błąd w debug mode (czyli po wpisaniu boolpropa), to czas na reinstalkę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1715 |
Administrator
|
![]()
Liv - w takim razie dziś lub jutro użyję "Remove" z HoodCheckera. Zobaczymy, co to da. Jeszcze nie znam batboxa.
Otoczenie bylo raczej tylko samą mapką. Tzn. bylo parę mostów i drzewek: http://i1305.photobucket.com/albums/...ps90016467.png Co do skrzynek i kubłów natomiast, to nie wiem, bo nie sprawdzałam trybu kupowania, ale obawiam się, że mogą być. Sprawdziłam foty parku, który wydaje mi się podejrzany (wychodzi na przeciwną stronę ulicy). Kilka fot z parku w formie oryginalnej: http://s1305.photobucket.com/user/Ms...9861e.png.html http://i1305.photobucket.com/albums/...ps77980222.png http://i1305.photobucket.com/albums/...ps437b2fcf.png Te "simy" są tam "wbudowane". Jest szansa, żeby pograć jednak w tym netowym otoczeniu? Edit: zapomniałam chyba wspomnieć, że nazwiska wychwycone przez HoodCheckera to nie moje simy. Otoczenie jest jeszcze puste. O ile dobrze pamiętam, to nie ściągałam żadnych hacków, ani modów.
![]() Ostatnio edytowane przez Libby : 22.09.2014 - 01:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1716 |
|
![]()
Mam problem otóż kiedy klikam na lustro by sim umył twarz lub zęby zawsze sie resetuje , nawet jak jest to lustro oficjalne.Nie mam pobranego zamiennika ani pasty itp.
Wie ktoś jak to naprawić ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1717 |
|
![]()
mam problem z jedzeniem simowym. kiedy sim przyżądzi danie dla grupy zawsze jest wybrakowane po wyjęciu z kuchenki (każdej) np. tort bez jednego kawałka ale zazwyczaj jest pusta taca która od razu znika nie ma jej w wyposażeniu i tak się dzieje ciągle w każdym mieście.odinstalowałm chyba wszystkie potrawy z neta choć pewna nie jestem ,przeskanowałm Clean Installerem ale to nic nie dało. Ktoś wie jak temu zaradzić bez reinstalki ?bo ja już nie mam pomysłu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1718 |
Administrator
|
![]()
Przeprowadziłam 2 próby:
1. Wywaliłam downloads. Weszłam do tego netowego otoczenia, park zniknął z mapki(to była parcela ściągnięta z neta) a z pustej parceli i tak mnie wywaliło. 2. Wrzuciłam z powrotem downloads. Stworzyłam nowe otoczenie bodajże na mapce Desiderata Valley (to raczej maxisowe), postawiłam park, domek od Shivera, drugi domek z neta i pustą parcelę. Z tej pustej i tak mnie wywaliło... :/ Użyłam Remove z HoodCheckera, ale 3 wspomnienia i tak zostały. Weszłam do otoczenia netowego (to było chyba to akurat bez parku) i zaś mnie wywaliło z tej pustej parceli... Może to któryś domek jest sprawcą całego zamieszania. Zwątpiłam już co najlepiej jest zrobić w takiej sytuacji.
![]() |
#1719 |
Reputacja: 22
|
![]()
Czy w dwójce są pozy? Jak one działają? Nie mogę nic znaleźć
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1720 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Są. Znajdziesz je w trybie kupowania (Hobby-->Różne) jako poseboxy. Natomiast pobrać je możesz m.in. z mothesims.info.
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości) | |
|
|