![]() |
#171 |
Reputacja: 10
|
![]()
nie wiem czy w ogole ktos jeszcze przeglada ten temat, no ale..
ok, po kilku miesiacach przerwy od simsow, postanowilam w koncu pograc. sciagnelam sobie oczywiscie troche nowych dodatkow i odpalilam gre. wszystko bylo ok, zbudowalam dom, stworzylam rodzine, po czym wylaczylam i zapisalam gre. pozniej chcialam pograc, wiec ponownie odpalam simsy, wybieram nowo stworzona rodzine i podczas, gdy rodzina sie wczytuje pojawia sie komunikat 'dzialanie programu zostalo zaklocone...' probowalam clean installer i nic. najprawdopodobniej to wina jakiegos wadliwego dodatku, bo wszystkie plytki mam oryginalne, no i jak odpalam simsy, to wylaczam wszystkie niepotrzebne dzialajace programy w tle, tylko jak mam ten znalezc ten wadliwy dodatek?
|
![]() |
#172 |
Guest
|
![]()
braindamage, nie wiem czy jescze wazne, ale sprobuj clean instalerem ;D
|
![]() |
![]() |
#173 |
Guest
|
![]()
Ja mam chyba dość nietypowy problem.. Otóż rok czy dwa temu grałam w the sims 2, miałam wszystkie dodatki, a oprócz tego duuuużo dodatków ściągniętych z internetu i wszystko działało poprawnie. Ale pewnego razu odinstalowałam dwójkę, zaczęłam grać w trójkę i jedynym folderem, który sobie zachowałam był folder downloads. Teraz, gdy zainstalowałam sobie na nowo grę i chcę wgrać jakikolwiek downloads (fryzurę, karnację, cokolwiek) pojawia się błąd. Wszystkie pliki są sprawdzone Clean Installerem. Dziwną rzeczą może być jedynie to, że przy pliku z np. fryzurą czy meblem jest `Sims3.Package`. Nie wiem skąd to się wzięło, bo the sims 3 mam już dawno odinstalowane.
Zatem jeśli ktoś przelgąda jeszcze dział tego forum to proszę o pomoc. Bo chyba nie może być tak, że przy jednym meblu, czy jednej fryzurze gra nie działa. Bardzo mi zależy na tych moich downloadsach, także będę wdzięczna każdemu, kto spróbuje mi pomóc. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#174 | |
|
![]() Cytat:
Jeśli masz dużo dodatków, spróbuj użyć programu Ant Renamer 2 (bez problemu znajdziesz go w Google). Pozwala on na automatyczną zmianę nazw plików. Zresztą zerknij tutaj: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55144 Miałam podobny problem, co Ty ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Guest
|
![]() Cytat:
"nazwajakiegośtammojegopliku.package nie było zmienione: nowa nazwa jest taka sama jak nazwa stara" a cały czas jest to: http://imageshack.us/photo/my-images...tytuuyxhs.png/ nawet nie wiem czy to powoduje wyłączanie się gry,czy nie to.. Dodam jeszcze, że raz wgrałam `na próbę` 6 dodatków (w sensie na studiach i tak dalej), wkleiłam downloads i działało, ale potem wgrałam resztę i wyskakiwał błąd. Teraz wgrałam te same 6 dodatków i ponownie wkleiłam downloads i najpierw wyskoczył błąd jak włączyłam skrzynię rodzin, włączyłam jeszcze raz i udało mi się stworzyć rodzinkę (!) ale potem wyszłam z gry, po jakimś czasie weszłam jeszcze raz i teraz gra się wyłącza w ogóle bez żadnego błędu przy tym ładowaniu po filmiku... i teraz wyłącza się cały czas w tym samym momencie. Nie mam bladego pojęcia, dlaczego z tym downloadsem moja gra tak wariuje... Ostatnio edytowane przez gosiak : 02.01.2012 - 18:58 |
|
![]() |
![]() |
#176 |
|
![]()
Hmm... Jeśli zmienianie Ant Renamerem nie działa, to wypróbuj inne programy tego typu. U mnie akurat sprawdził się AR, więc Ci go poleciłam. Jeśli nic nie poskutkuje, zmieniaj nazwy ręcznie... Tylko, że jeśli masz baaaardzo dużo plików, będzie to męczące.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Guest
|
![]()
Próbowałam jedną fryzurę zmienić ręcznie i wrzucić, ale nie da się o.O. Na przykład w winrarze jest nazwa "fryzura.package" a typ to "Sims3.package". Wie ktoś jak się pozbyć tego "Sims3" Zdaje się jakby komputer nie odróżniał plików .package od Sims3.package..
Edit: Z ciekawości wzięłam jakiś obrazek na kompie, wpisałam .package, a w winrarze wyświetliłsię typ "sims3.package" Nie mam pojęcia dlaczego.. Ostatnio edytowane przez gosiak : 03.01.2012 - 14:58 |
![]() |
![]() |
#178 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Matko, ale zagmatwane...
Dobra, z braku laku może coś takiego: 1. Ściągnij SimPe, otwórz w tym programie jakikolwiek plik .package. Najlepiej, żebyś to zrobiła za pomocą tego okna "otwórz za pomocą" i zaznaczyła na dole "zawsze używaj tego programu do otwieranie tego typu plików" (czy jakoś tak). Zmieni Ci się ikonka i może zacznie Ci pokazywać "DBFF package". 2. Format dysku - wtedy na pewno pomoże. |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#180 |
Reputacja: 12
|
![]()
Cześć, przejrzałem temat, ale nie znalazłem nic co mogłoby mi pomóc (chyba). Otóż gra chodzi normalnie, ale kiedy chce wejść w moją ulubioną rodzinkę, z domem który robiłem x lat świetlnych wywala mi właśnie ten błąd, natomiast kiedy zacznę grę od nowa, inna rodzinka, wszystko śmiga jak trzeba.
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 20 (0 użytkownik(ów) i 20 gości) | |
|
|