Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.06.2009, 12:24   #171
bigkar
Guest

Domyślnie Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Cytat:
Napisał gosiaczee Zobacz post
mi sie podoba.. brakuje mi zeby pory roku byly inne i mieszkania w blokach. wsumie gra jest fajna. trocche ciezko na poczatku mi sie sterowalo nie moge sie jeszcze przyzwyczaic do nowego wygladu menu
Mozesz zbudowac bloki wielopietrowe, jak i takie gdzie kilka pieter bedzie pod ziemia

Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.06.2009, 20:56   #172
dżin.

Reputacja: 10

No to tak:
Kupiłem sobie dziś edycję kolekcjonerską
I na pierwsze spojrzenie - to najlepsza gra na świecie, ale pozory całkowicie mnie zmyliły ! Po pierwsze, dziwaczny sposób ustawienia mebli !, Kto by widział zieloną strzałkę nad każdym obiektem
Po drugie, po jaką cholerę trzeba czekać aż samochód ustawi sobie detale ? (chyba, że tylko ja tak mam) Po trzecie z dziesięć razy musiałem ustawiać opcje grafiki, bo ciągle naciskałem ustawienia domyślne,a nie takie coś dziwnego
Po czwarte - za dużo tego wszystkiego
Dla mnie jest wieelkim utrudnieniem - powolne działanie gry na domyślnych ustawieniach

W grze również wieele rzeczy mi się spodobało, a mianowicie kreator sima !
Jest fenomenalny, to nasycenie odcieni włosów itp. ach ! Aż miło grać .... Duże wrażenia miałem gdy po raz pierwszy uruchomiłem grę, gra mi się ładowała 3 minuty, a nie 10 ja w TS2 Prawie bym zapomniał o ''nie widzialnym'' podjazdu samochodów - nie wliczając tej czarno-żółtej poprzeczki. Fajne są również rośliny Mają takie żywe liście i całe sa dosłownie żywe, tak samo jak narzędzie do robienia stawów !

Ocena: 7/10
dżin. jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2009, 21:16   #173
agnieszka130187

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał bigkar Zobacz post
Mozesz zbudowac bloki wielopietrowe, jak i takie gdzie kilka pieter bedzie pod ziemia

Pozdrawiam
Jak zbudować taki dom/blok, żeby piętra były pod ziemią ?
stare 05.06.2009, 21:25   #174
Miyoki

Reputacja: 12

A ja chciałam jeszcze dodać, że podoba mi się to, że można teraz przeczytać plotki i wiemy jaki Sim z jakim się pokłócił, pobił czy romansował
Muahaha, plotkowanie jak stare babcie o sąsiadach
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.06.2009, 12:47   #175
Zuzul
Guest

ThumbsDown Odp: Zalety i wady The Sims 3.

Po screenshotach i zapowiedziach gra zapowiadała się fenomenalnie. Nowe możliwości, brak ograniczeń, masa nowych elementów, itd.
W zasadzie - tu mieli rację. Faktycznie, można swobodnie chodzić sobie po całym mieście, nie przenosząc się z parceli na parcelę; cała gra toczy się jakby na jednej wielkiej mapie. Możliwość odwiedzania sąsiadów i znajomych. Nowe zawody, możliwość pracy na pełnym etacie lub nie. Nowością jest także możliwość dokładnego wybrania kolorów każdego elementu wyposażenia Twojego domu czy elementów garderoby.

Wygląda i zarówno brzmi całkiem fajnie. Ale czy takie jest?
Absolutnie nie. Po pierwsze, gdy grasz w jednej rodzinie, tamtym pozostałym także upływa czas! (UWAGA: TERAZ JUŻ WIEM, ŻE MOŻNA TO ZMIENIĆ W USTAWIENIACH.) Podczas gdy grałam sobie moją drugą stworzoną rodziną, okazało się, że tamta pierwsza zdążyła mi za ten czas poumierać! Przede wszystkim ohydne wyglądy Simów. Może i podczas ich stwarzania wyglądają naprawdę bardzo ładnie. Wprowadzasz ich do domu - na panelu sterowania pojawiają się odrażające kreatury, zupełnie nie takie, jakie sobie stworzyliśmy! Grafika - generalnie do dupy. Brzydkie dzieci - sprawiają wrażenie gorszych niż te w "jedynce". Jak dla mnie za mało reakcji między Simami. Brak półścianek. Koszmar.
Tak jak już inni wspomnieli, brak animacji podczas wsiadania Sima na rower/do samochodu.

Cała gra sprawia wrażenie sztucznej i takiej bez życia. Pamiętam - gdy zbliżałam obraz na moje psy w TS2, miałam wrażenie, gdyby one naprawdę żyły. Ich oczy zdawały się mówić.
A tutaj - jedna wielka sztuczność.

Generalnie jestem bardzo, bardzo zawiedziona.
Już nigdy więcej nie popełnię takiego błędu. Najpierw sama zobaczę, jak gra DOKŁADNIE wygląda, a potem dopiero ją kupię.
Moim zdaniem pomimo pewnych ulepszeń gra cofnęła się na poziom "jedynki".

Nie obrażając tutaj fanów TS3, oczywiście. To tylko moje zdanie, jedno z kilku miliardów na całym świecie P:
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 07:22   #176
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
Jak zbudować taki dom/blok, żeby piętra były pod ziemią ?
Użyj narzędzia obniżenie terenu i zrób za jego pomocą wielką i tak głęboką jak chcesz dziurę. Następnie użyj na dnie tej dziury narzędzia do wyrównywania terenu, da ci to równiutką płaszczyznę pod budowę, tyle że pod ziemią. A dalej to już buduj jak chcesz

Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 08:51   #177
kubuss

Reputacja: 10

Dobra. Mam tą grę i naprawdę nie posiadam się z radości, która wynika z niekupienia jej. Jedyne co mi się w tej grze podoba to Panel Tworzenia Sima ... i nic więcej. Meble chociaż mogli zrobić takie żeby pasowały do innych, a zrobili mało i brzydkie. A to nakładanie własnych tekstur jest bardzo męczące. Okolica mi się nie podoba jest okropnie sztuczna. Mało reakcji między simami. Brak animacji omg. Ogólnie to można wady wymieniać i wymieniać. Aha i ta okropna siatka na podłodze nic przez nią nie widzę. Ta gra nie jest warta tych 129 zł. Ogólnie kaszana. *Boże jak dobrze że jej nie kupiłem*

Ostatnio edytowane przez kubuss : 10.06.2009 - 08:54
kubuss jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 09:47   #178
tusiaaa3
Guest

mi się podoba to, że tak realnie teraz wieje wiatr i widać jak się ruszają drzewa, czy jakieś flagi
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 10:26   #179
Ferrou
Guest

Hey,

Moim zdaniem Sims 3 są najlepszą częścią. W pełni zasługują na miano następcy "dwójki". Pierwsze co rzuca się w oczy to, szeroko pojęty, system kreowania sima: od szczegółów np. kości policzkowych aż po cechy osobowości/charakteru i stylu życia. To nie mal prawie tworzenie postaci w jakimś RPG Zrobiło to na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Jedynie do czego mogę się przyczepić to ilość ubrań (kostiumów z każdej kategorii) oraz fryzur. Poza tym ciągle mi brakuje edycji wzrostu i poszczególnych "partii" ciała np. bioder, barków czy biustu. Powinno to być -wszak sim to nie tylko jego twarz (a tak jak w/w wspomniałem jedynie facjatę możemy dowolnie modelować).

Sama gra również jest świetna. Wreszcie ktoś pomyślał i sim może wyjść z domu i pójść np. do sklepu, na basen czy miło spędzić popołudnie w parku. Również świetnym pomysłem są "nastrojniki". Nareszcie możemy się dowiedzieć co się nie podoba, co irytuje, czy wreszcie co sprawia naszym simom radość, dobre samopoczucie. Poza tym fajnie, że książki edukacyjne są jedynie do kupienia a nie tak jak było np. w "dwójce" dostajemy razem nową półką/regałem na książki. Świetnym pomysłem jest również motyw kulinarny - żeby upichcić daną potrawę musimy się najpierw zaopatrzyć w składniki do przyrządzenia owej, czyli tak jak w rzeczywistości. Dodatkowo możemy ustawiać meble i inne obiekty "na skos" a nie tak jak we wcześniejszych częściach, jedynie "po liniach kąta prostego" Ale...

Dlaczego nadal twórcy gry nie pokusili się o dodanie jednego sprzętu AGD, sprzętu który znajduje się w każdym domu w cywilizowanym świecie?? Mam tu na myśli zwykłą, ordynarną pralkę Skoro można myć gary, te czemu nie można by prać ubrań ?? To troszkę nienaturalne - niebrudzące się ubrania.

Poza tym coś jest nie tak z transportem, o braku animacji podczas wsiadania do np. auta, już nie wspomnę. Mam tu na myśli nieco absurdalne rozwiązanie: Moja simka jest oficerem śledczym - ma swój radiowóz (stoi przed domem). Jak moi simowie jadą np. do kina to oboje wsiadają a raczej przenikają do tego radiowozu, jadą, jak już dojadą na miejsce, owy radiowóz w cudowny sposób rozmywa się w niebyt - znika. Po kinie simowie mieli wracać do domu. No i cały patent polega na tym, że tym radiowozem wraca tylko simka a sim jedzie taksówką....bez komentarza - idiotyzm.

Szkoda też, że praktycznie większość obiektów w mieście jest "nie do zobaczenia" od wewnątrz - np. księgarnia czy jednostka wojskowa.
Poza tym twórcy zapomnieli, że jak simka jest w ciąży to jej ciało jest w stanie błogosławionym gdziekolwiek by nie była, pod prysznicem również ;p
Ale to tylko drobnostka, bez istotnego wpływu na grę.
Na koniec sprawa tzw. ścieżek - nadal jest z tym problem, nadal simowie mają problemy z dotarciem do określonego miejsca, a jak jest ich grupka to robi się, pod tym względem, poważny problem. Właśnie przez taką sytuację mój sim nie zdążył to toalety ;p Dodatkowo na prawdę nie wiem czy szafka nocna jest aż taką wielką przeszkodą w położeniu się na łóżku....

Jednak co by nie mówić "trójka" jest świetna. No może brakuje pór roku czy zwierząt (tego typu oczywiste "zjawiska" powinny być, moim zdaniem, w podstawie - wiadomo: twórcy się nie zdobyli na ten krok gdyż z punktu widzenia marketingu, tego typu ukłon w stroną graczy, byłby głupotą; fani i tak będą kupować dodatki zatem po co odrazu wykładać wszystkie karty na stół i mniej zarobić na tytule)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.06.2009, 11:19   #180
Saheli019
Guest

Z tego co czytam wnioskuje że TS2 są jednak ciut lepsze od TS3,dlatego ja w 3 bede grac u chłopaka a w 2 u siebie łatwiej będzi mi porównać

A tak ogólniej to jednak cieszę sie że nie kupiłam se orginalnej gry,bo jak jest tyle minusów to żal było by kasy wydawać
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania