![]() |
#1831 |
Reputacja: 39
|
![]()
@up, akurat na długie ładowanie się otoczeń jest recepta - odsyłam do tego tematu: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63365
|
![]() |
#1832 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 14
|
![]()
Nie wiem co mnie pokusiło by zrobić sobie nurkowisko w SV,a tu nadeszła fala zacinek...
I mimo że zapisałam czy niezapisałam grę po zrobieniu nurkowiska,czy wyłączenia komputera bez zapisania zacinki są na każdej rodzince,ruszają się tylko rośliny,kryształki i Zzz. Trwają czasami po naście minut,a ustają na dwie czy trzy. Co robić? to,co znalazłam na internecie,zrobiłam,to jest kopiowanie rodzin po kilkanaście razy,zmienianie ustawień graficznych,opróżnianie dysku,wyrzucanie rzeczy pobranych (fryzury,ciuchy) z gry,robienie reinstalacji (po czym wrzucałam zapis z moją ukochaną rodzinką),a mimo to to nadal trwa. Czy to wina zawsze obwinianego kodu Testingcheatsenabled true,który był potrzebny do zrobienia nurkowiska? Nie korzystam z niego wcale,na dysku mam 20 GB wolnego miejsca,a rzeczy pobranych mam mało,które wcześniej nie zacinały gry (i myślę że nie zacinają). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1833 |
|
![]()
Może sprawdź jak gra będzie się zachowywać na nowym zapisie - inne na razie przenieś z folderu Saves gdzieś indziej, np. na pulpit i odpal grę bez nich.
![]() |
#1834 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Zrobiłam jak kazałaś,pograłam na nowym zapisie pół godziny i odziwo zacinek nie ma.
Czyli co zawiniło? Użycie kodu? stworzenie nurkowiska? Czy co? osobiście uważam że druga opcja odpada,bo takto tylko by się wieszało na jednym zapisie,a nie na wszystkich... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1835 |
|
![]()
Skoro usunięcie starych zapisów pomogło, to pewnie jeden z nich był uszkodzony i to wpłynęło na całą resztę.
![]() Ostatnio edytowane przez Hebe : 08.06.2015 - 17:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1836 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Ale tam w tym zapisie miałam rodzinkę z 7 pokoleniami...szkoda mi będzie ją stracić...
Może wrzucę ją jeszcze raz do Saves'ów i zobaczę,co się stanie... Dobra,po pograniu pół godziny na tamtym savie z nurkowiskiem odziwo zacinki (a może raczej crashe?) zniknęły...czyli jak mniemam to wina kodu. Mam rację? Ostatnio edytowane przez Nina14! : 08.06.2015 - 18:41 Powód: mam odpowiedź |
![]() |
![]() |
![]() |
#1837 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Weszłam na jeden z zapisów i sobie trochę pograłam.
W pewnym momencie jak kliknęłam z sima na sima to ta biała ramka została na tym wcześniejszym.Myślałam że to jednorazowy błąd,wyszłam i weszłam do gry,mimo że ramki się naprawiły to kiedy później kliknęłam w ,,kontakty" to wszystkie simy z rodziny miały kontakty tego pierwszego,na ktorego przełączyłam się po ponownym wejściu. Kolejna taka operacja nic nie dała. Co robić? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1838 |
Reputacja: 11
|
![]()
@up Nina, miałam dokładnie to samo. Mnie się działo to wtedy, gdy miałam jakieś zwierzę w domu. Po usunięciu było już okej. A jeśli nie to, to działał resetsim.
![]() Innego rozwiązania tego problemu jeszcze nie znalazłam.
![]() |
![]() |
#1839 |
Archeolog Renesansu
|
![]()
Reset Sim nie pomógł,ale odesłanie zwierzątka już tak.
Dzięki za pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1840 |
Reputacja: 11
|
![]()
Ależ nie ma za co.
![]()
![]() |
![]() |