![]() |
#181 |
Reputacja: 10
|
![]()
Możesz spróbować użyć opcji "resetuj wszystko", z moda NRaas Master Controller. Klikasz na Ratusz\Komputer, wybierasz Miasto, i z okienka "Resetuj Wszystko". Potem możesz spróbować znowu użyć NRaas Porter'a. Upewnij się jednak, że masz dobrą wersję tego moda, odpowiednią dla Twojej wersji gry. No i kilka wskazówek...
1. Zmień aktywną rodzinę na jakąś, która ma nie wchodzić w skład paczki. 2. Kliknij na dom kogoś, kto ma się znaleźć w paczce. 3. Spakuj tylu ludzi ilu chcesz, ale jeśli Ci na kimś słabo zależy, to lepiej jest go nie brać, bo im mniej ludzi w paczce tym lepiej. No i tradycyjnie polecam swój poradnik na ten temat... http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221 Jednak od instalacji Zwierzaków nawet ten poradnik nie pomaga. Zrobiłam czystki w modach i wielu się pozbyłam, ale to nic nie dało. Gra wywala się do pulpitu po 30-40 minutach grania, a czasem znacznie wcześniej. Robi to zupełnie bez ostrzeżenia, więc zapisywanie gry co 5 minut, to podstawa. Dzieje się tak, jak dotąd, tylko w Appaloosa Plains, moje stare zapisy, sprzed Zwierzaków, działają. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#182 | |
|
![]() Cytat:
Jak używać NRaas Portera wiem z Twojego wcześniejszego posta, bardzo mi pomógł ![]() ![]() EDIT: Dzisiaj przeinstalowywałam trójkę, ale to nie pomogło. Na dodatek teraz dzieje się tak w każdej nowo rozpoczętej grze ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 10.12.2011 - 18:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
|
![]()
Przepraszam, że dodaję post pod postem, ale chcę odświeżyć temat.
Komunikuję, że udało mi się doprowadzić grę do porządku ![]() Znajdziecie go tutaj: Moje Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3. Będzie to plik tekstowy w stylu: "xcpt [NAZWA WASZEGO KOMPUTERA] 10-06-14 01.04.41.txt". Jeśli w środku natkniecie się na taką linijkę: [Instruction data] 279ee150 => DasmX86Dll.dll not found, jedynym wyjściem jest dogranie tego pliku do Windowsa - mówiąc prościej - po prostu ściągamy go i wkładamy do odpowiedniego folderu. Link do pliku DasmX86.dll -> http://www.dll-files.com/dllindex/dl...tml?dasmx86dll Po ściągnięciu, wypakowujemy go w podane poniżej miejsce. Dla użytkowników Visty, Windows XP/7 - C:\WINDOWS\System32 Dla użytkowników Windows 95/98/ME - C:\WINDOWS\System Dla użytkowników Windows NT/2000 - C:\WINNT\System32 Następnie resetujemy komputer. Jeśli problem wciąż istnieje, robimy tak: 1. Start -> Uruchom 2. W puste okno wpisujemy CMD (jeśli ktoś posiada Windows ME, wpisuje COMMAND). 3. Wyświetli się okienko z czarnym tłem. Wpisujemy w nie: regsvr32 DasmX86.dll i wciskamy Enter. U mnie zadziałało samo wciśnięcie DASMa do systemu ![]() ![]() EDIT: Jeszcze jedno. Można też przeskanować i zaktualizować pliki gry programem Sims 3 Repair Utility. Do ściągnięcia tutaj: http://www.modthesims.info/d/386891
![]() Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 11.12.2011 - 11:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Guest
|
![]()
Helena, wielkie dzięki za pomoc i poświęcenie się w napisaniu powyższego posta. Już próbuję to naprawić. Cieszę się, że podzielasz z nami taką wiedzę. Link działa i nie ma wirusów. Zaraz opiszę czy da się swobodnie grać.
![]() --Edit 1-- Nie działa. :/ Być może to wina Windows. Pozatym problem stworzyła aktualizacja. --Edit 2-- No! Teraz działa. ![]() Ostatnio edytowane przez theqatrick : 11.12.2011 - 13:02 |
![]() |
![]() |
#185 |
|
![]()
Nie ma sprawy, trzeba sobie pomagać. Wczoraj wieczorem buszowałam w necie, szukając rozwiązania no i znalazłam... A skoro ten sposób działa, warto gdzieś go zamieścić, aby inni też mogli z niego skorzystać
![]() Kiedy nie działa już nic (aktualizowanie nowych sterowników, wgrywanie bibliotek DirectX, odkurzanie kompa, skanowanie nieoficjalnych dodatków, granie w trybie okienkowym, wyłączanie CPU Recover przy karcie ATI, skanowanie komputera antywirusem i korzystanie ze sposobu Anie, który opisała na blogu), wtedy pozostaje tylko ten myk z wgraniem brakującego pliku .dll. Cieszę się, że i u ciebie wszystko gra ![]()
![]() |
#186 |
Reputacja: 11
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
|
![]() Cytat:
Ale na błąd zapisu jest jedna rada. Zerknij na ten post: http://forum.thesims.pl/showpost.php...0&postcount=10 Od jego opublikowania minęło już trochę czasu i jak dotąd ani razu nie zdarzyło mi się, aby wyskoczył mi jakikolwiek błąd zapisu ![]()
![]() |
![]() |
#188 |
|
![]()
Zgadza się, mam Vistę i same z tym problemy, trochę inaczej operuje się ustawieniami bo nie ma tych samych ikon co w xp albo trudno je znaleźć. Co do błędu 12 to niestety mam mniej niż 3GB ramu więc ten sposób chyba nie zadziała, niemniej dzięki za chęć pomocy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
|
![]()
Hej mam problem z grą jak włącza się u mnie ekran startu to mi wyskakuje okienko jakieś skanuje coś i się wyłącza w grze mam tylko 1 mod zainstalowany na to żeby sierść koni sie nie błyszczała i co mogę w tej sytuacji zrobić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
|
![]()
Wywal mod i zobacz czy będzie to samo.
|
![]() |
![]() |