Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.12.2011, 13:31   #181
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Gra się wyłącza - ostateczny temat.

Możesz spróbować użyć opcji "resetuj wszystko", z moda NRaas Master Controller. Klikasz na Ratusz\Komputer, wybierasz Miasto, i z okienka "Resetuj Wszystko". Potem możesz spróbować znowu użyć NRaas Porter'a. Upewnij się jednak, że masz dobrą wersję tego moda, odpowiednią dla Twojej wersji gry. No i kilka wskazówek...

1. Zmień aktywną rodzinę na jakąś, która ma nie wchodzić w skład paczki.
2. Kliknij na dom kogoś, kto ma się znaleźć w paczce.
3. Spakuj tylu ludzi ilu chcesz, ale jeśli Ci na kimś słabo zależy, to lepiej jest go nie brać, bo im mniej ludzi w paczce tym lepiej.

No i tradycyjnie polecam swój poradnik na ten temat...
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221

Jednak od instalacji Zwierzaków nawet ten poradnik nie pomaga. Zrobiłam czystki w modach i wielu się pozbyłam, ale to nic nie dało. Gra wywala się do pulpitu po 30-40 minutach grania, a czasem znacznie wcześniej. Robi to zupełnie bez ostrzeżenia, więc zapisywanie gry co 5 minut, to podstawa. Dzieje się tak, jak dotąd, tylko w Appaloosa Plains, moje stare zapisy, sprzed Zwierzaków, działają.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.12.2011, 16:51   #182
ultraviolence

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Możesz spróbować użyć opcji "resetuj wszystko", z moda NRaas Master Controller. Klikasz na Ratusz\Komputer, wybierasz Miasto, i z okienka "Resetuj Wszystko". Potem możesz spróbować znowu użyć NRaas Porter'a. Upewnij się jednak, że masz dobrą wersję tego moda, odpowiednią dla Twojej wersji gry. No i kilka wskazówek...

1. Zmień aktywną rodzinę na jakąś, która ma nie wchodzić w skład paczki.
2. Kliknij na dom kogoś, kto ma się znaleźć w paczce.
3. Spakuj tylu ludzi ilu chcesz, ale jeśli Ci na kimś słabo zależy, to lepiej jest go nie brać, bo im mniej ludzi w paczce tym lepiej.

No i tradycyjnie polecam swój poradnik na ten temat...
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221

Jednak od instalacji Zwierzaków nawet ten poradnik nie pomaga. Zrobiłam czystki w modach i wielu się pozbyłam, ale to nic nie dało. Gra wywala się do pulpitu po 30-40 minutach grania, a czasem znacznie wcześniej. Robi to zupełnie bez ostrzeżenia, więc zapisywanie gry co 5 minut, to podstawa. Dzieje się tak, jak dotąd, tylko w Appaloosa Plains, moje stare zapisy, sprzed Zwierzaków, działają.
"Resetuj wszystko"? Czyli zresetuje wszystkich simów w mieście, tak? Ok, jutro spróbuję. Moja wersja gry to 10.0.96.013001. Nie wiem natomiast jak jest z tym Porterem, ale jego wielkość wynosi 138kb. Wydaje mi się, że jest to wersja zgodna ze Zwierzakami...

Jak używać NRaas Portera wiem z Twojego wcześniejszego posta, bardzo mi pomógł Poradnik też jest mi znany, ale rzeczywiście - po instalacji Zwierzaków niestety u mnie już się nie sprawdza. Ty możesz chociaż pograć 30-40 minut, a ja wcale. Co prawda zawsze mogę rozpocząć nową grę, ale jak sobie pomyślę, że mam znów zaczynać wszystko od nowa, to wolę w ogóle nie grać. Chciałabym pobawić się swoją starą rodziną w Sunset Valley, która towarzyszy mi praktycznie od pierwszej instalacji TS3... Zaraz po wczytaniu tego save'a, gra wywala mnie do pulpitu. W CASie czy trybie budowania wszystko jest w porządku - schody zaczynają się, kiedy przełączam na tryb życia. Nie mam już cierpliwości Pozostaje tylko czekać na nową łatę albo dodatek... Może to coś zmieni. Swoją drogą, jak tak przeglądałam inne fora o simsach, kłopoty z wyłączaniem się gry, zaczęły się od instalacji Pokoleń. Zwierzaki widać też jakieś felerne, bo nie tylko ja narzekam na wysypującą się grę...

EDIT: Dzisiaj przeinstalowywałam trójkę, ale to nie pomogło. Na dodatek teraz dzieje się tak w każdej nowo rozpoczętej grze Po prostu świetnie...

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 10.12.2011 - 18:28
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.12.2011, 11:20   #183
ultraviolence

Przepraszam, że dodaję post pod postem, ale chcę odświeżyć temat.

Komunikuję, że udało mi się doprowadzić grę do porządku Wszystkim, którym gra notorycznie się wyłącza, proponuję zacząć od zerknięcia na raport, który automatycznie generuje się po każdym crashu.

Znajdziecie go tutaj: Moje Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3.
Będzie to plik tekstowy w stylu: "xcpt [NAZWA WASZEGO KOMPUTERA] 10-06-14 01.04.41.txt". Jeśli w środku natkniecie się na taką linijkę:
[Instruction data]
279ee150 => DasmX86Dll.dll not found
, jedynym wyjściem jest dogranie tego pliku do Windowsa - mówiąc prościej - po prostu ściągamy go i wkładamy do odpowiedniego folderu.

Link do pliku DasmX86.dll -> http://www.dll-files.com/dllindex/dl...tml?dasmx86dll
Po ściągnięciu, wypakowujemy go w podane poniżej miejsce.
Dla użytkowników Visty, Windows XP/7 - C:\WINDOWS\System32
Dla użytkowników Windows 95/98/ME - C:\WINDOWS\System
Dla użytkowników Windows NT/2000 - C:\WINNT\System32

Następnie resetujemy komputer. Jeśli problem wciąż istnieje, robimy tak:
1. Start -> Uruchom
2. W puste okno wpisujemy CMD (jeśli ktoś posiada Windows ME, wpisuje COMMAND).
3. Wyświetli się okienko z czarnym tłem. Wpisujemy w nie: regsvr32 DasmX86.dll i wciskamy Enter.

U mnie zadziałało samo wciśnięcie DASMa do systemu Gra śmiga, aż miło. Działają i stare zapisy i nowe. Mam nadzieję, że ten stan się utrzyma

EDIT: Jeszcze jedno. Można też przeskanować i zaktualizować pliki gry programem Sims 3 Repair Utility. Do ściągnięcia tutaj: http://www.modthesims.info/d/386891

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 11.12.2011 - 11:32
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.12.2011, 11:42   #184
theqatrick
Guest

Helena, wielkie dzięki za pomoc i poświęcenie się w napisaniu powyższego posta. Już próbuję to naprawić. Cieszę się, że podzielasz z nami taką wiedzę. Link działa i nie ma wirusów. Zaraz opiszę czy da się swobodnie grać.

--Edit 1--

Nie działa. :/
Być może to wina Windows.
Pozatym problem stworzyła aktualizacja.

--Edit 2--

No! Teraz działa. Zgapiłem się i nie wypakowałem pliku. Aha, tak naprawdę to Windows uznał TS3 za wirus gdy ten szukał pliku i zamykał grę.

Ostatnio edytowane przez theqatrick : 11.12.2011 - 13:02
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.12.2011, 13:50   #185
ultraviolence

Nie ma sprawy, trzeba sobie pomagać. Wczoraj wieczorem buszowałam w necie, szukając rozwiązania no i znalazłam... A skoro ten sposób działa, warto gdzieś go zamieścić, aby inni też mogli z niego skorzystać Linki, które podałam są osobiście przeze mnie przetestowane, więc o żadnych wirusach nie mogło być mowy (przynajmniej mój Avast nic nie wykrył). Zresztą nie wstawiłabym specjalnie żadnego pliku, który jest zainfekowany. A ten program też się świetnie spisuje - zaktualizował mi kilkaset (nie przesadzam) plików w grze, chociaż posiadam najnowszą aktualizację (10.0.96).

Kiedy nie działa już nic (aktualizowanie nowych sterowników, wgrywanie bibliotek DirectX, odkurzanie kompa, skanowanie nieoficjalnych dodatków, granie w trybie okienkowym, wyłączanie CPU Recover przy karcie ATI, skanowanie komputera antywirusem i korzystanie ze sposobu Anie, który opisała na blogu), wtedy pozostaje tylko ten myk z wgraniem brakującego pliku .dll.

Cieszę się, że i u ciebie wszystko gra
stare 13.12.2011, 00:02   #186
Chloé

Reputacja: 11

U mnie samo wrzucenie pliku w system nie pomogło, zatem zrobiłam jak w kroku drugim, ale wyskakuje takie oto okienko:

Co mam z tym zrobić?

Gra mi się wyłącza po góra 30 minutach grania w każdym otoczeniu a błąd 12 występuje niemal przy każdej próbie zapisu, nawet na nowiutkich sejwach
Ręce opadają.
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.12.2011, 09:49   #187
ultraviolence

Cytat:
Napisał Bindi Zobacz post
U mnie samo wrzucenie pliku w system nie pomogło, zatem zrobiłam jak w kroku drugim, ale wyskakuje takie oto okienko:
http://img521.imageshack.us/img521/7241/dllw.jpg

Co mam z tym zrobić?

Gra mi się wyłącza po góra 30 minutach grania w każdym otoczeniu a błąd 12 występuje niemal przy każdej próbie zapisu, nawet na nowiutkich sejwach
Ręce opadają.
Z tym komunikatem to Ci nie pomogę, bo zupełnie nie mam pojęcia, co on oznacza i dlaczego tak się dzieje... Może to wina systemu? Po oknie widzę, że masz chyba Vistę albo siódemkę? Na moim Windowsie XP Professional z SP2 działa. Spróbuj zapytać jakiegoś zaprzyjaźnionego informatyka, może on będzie wiedział.

Ale na błąd zapisu jest jedna rada. Zerknij na ten post: http://forum.thesims.pl/showpost.php...0&postcount=10

Od jego opublikowania minęło już trochę czasu i jak dotąd ani razu nie zdarzyło mi się, aby wyskoczył mi jakikolwiek błąd zapisu Wcześniej tak dawał mi się we znaki (szczególnie od instalacji WP), że myślałam już o całkowitym zaprzestaniu grania w trójkę.
stare 13.12.2011, 16:28   #188
Chloé

Zgadza się, mam Vistę i same z tym problemy, trochę inaczej operuje się ustawieniami bo nie ma tych samych ikon co w xp albo trudno je znaleźć. Co do błędu 12 to niestety mam mniej niż 3GB ramu więc ten sposób chyba nie zadziała, niemniej dzięki za chęć pomocy.
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.12.2011, 17:42   #189
zuzapets

Hej mam problem z grą jak włącza się u mnie ekran startu to mi wyskakuje okienko jakieś skanuje coś i się wyłącza w grze mam tylko 1 mod zainstalowany na to żeby sierść koni sie nie błyszczała i co mogę w tej sytuacji zrobić?
zuzapets jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.12.2011, 18:31   #190
Owl Finch

Wywal mod i zobacz czy będzie to samo.
Owl Finch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania