![]() |
#181 |
Reputacja: 10
|
![]()
A mnie tam ruda w żaden sposób nie wkurzyła, kochała go po prostu, różni są ludzie : d Mam nadzieję, że kiedy już Mei i Marco wszystko sobie wyjaśnią, to ich uczucie tylko się pogłębi
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#182 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
Nadrobiłam całość
![]() I przyznam, że po pierwszych kilku odcinkach w ogóle nie byłam zachwycona-masa błędów, trochę nudnawa fabuła. Ale potem dotarło do mnie, że świetnie piszesz. Po tytule nie spodziewałabym niczego ciekawego ![]() ![]() Postaram wpadać tu częściej ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Reputacja: 15
|
![]()
Uff… przeczytałem wszystko zachęcony komentarzami innych , a także przymusem poszukiwania weny do kontynuowania Detektyw Georgii Roberts, więc wiedz, że masz kolejnego czytelnika (może jeszcze nie fana, ale to się zobaczy później
![]() Odcinek 1: W pierwszej chwili zbiłaś mnie z tropu, bo myślałem, że akcja dzieje się jakieś 200 lat wstecz. Ten język no i te stroje na zdjęciach ![]() Początek jakoś szczególnie nie jest wciągający, ale stanowi dobry wstęp dla opowiadania. Bardzo dobrze przedstawiłaś sytuację rodziny i scharakteryzowałaś pokrótce każdego z bohaterów. Zdjęcia faktycznie są takie sobie (szczególnie denerwujące jest to, że każde ma inny rozmiar). Tekstem skutecznie zniechęciłaś mnie do matki (nie wiem dlaczego- pewnie przez ten obrazek, jak leży na łóżku jak już nie powiem kto, w tej obskurnej pidżamie ![]() Wszystko dziwnie kojarzy mi się z serialem „Rodzina Soprano”, rodzinne interesy, układy i w ogóle ![]() Aha, no i tytuł taki przymulony jakiś, w ogóle nie zachęca do czytania ![]() Odcinek 2: Trudno cokolwiek o tym odcinku powiedzieć ![]() ![]() ![]() Odcinek3: Już są wątki miłosne! Wiecie co… utwierdzasz mnie w przekonaniu, że czytam właśnie mieszankę Rodziny Soprano i Mody na Sukces ![]() W ogóle to dziwię się, że tą Li Mei wpuścili do tego więzienia i o nic nie pytali, ale sama to spróbowałaś wytłumaczyć w tekście. Tak czy siak, trochę nielogiczne. No i rozumiem brunetkę, że Marco przypomina jej zmarłego ukochanego, ale żeby tak od razu, się z nim całować? Przecież nie można zapominać, że jest on bardzo groźny, jest w końcu psychopatą, a takiemu to nie wiadomo co do głowy uderzy. Więc Li Mei straciła w moich oczach dobry wizerunek, tak jak wcześniej była twarda i asertywna, tak teraz jest naiwna i uległa i w ogóle nie myśli ![]() ![]() Odcinek 4: Nie nie, błagam, z początku myślałem, że będzie to jakiś kryminał, a tutaj, romans ![]() ![]() No i fajne zdjęcia ![]() Odcinek 5: No dobra, ta część już bardziej mi się podoba. Ale Li Mei po raz kolejny mnie zaskakuje. W życiu nie dałbym się zaprowadzić z prawie obcym mężczyzną do jego własnego gangu! Kto wie, do czego tacy są zdolni! I Dante… faktycznie to go też nie lubię ![]() Odcinek 6: No dobra, matka dała popalić, ale nie wiem, co wy widzicie w tym Marco! Złodziej, podjeżdża pod dom skradzionym samochodem, a wszystkie na jego widok po prostu się czerwienią. I postawa matki była słuszna i nawet jej mi się trochę żal zrobiło jak została tak potraktowana przez własną córkę. A niewątpliwie miała racje. Postawmy się w jej sytuacji: rodzona córka i złodziej, niewiadomo do czego zdolny, w objęciach. Przecież to już samo w sobie jest przerażające+ fakt, że owy złodziej ma trochę do czynienia z ową rodziną. No skandal! ![]() Odcinek 7: O, jakiś pościg sądząc po zdjęciach- już mi się podoba ![]() Cytat:
Co do samego odcinka, to jak dla mnie najlepszy z dotychczasowych. Dlaczego jednak wszystko mysi kończyć się happyendem? Odcinek 8: Wreszcie Li Mei zaczyna widzieć wszystko w normalnych barwach! Choć potraktowała Marco dość nie sprawiedliwie, ale i tak mu się należało ![]() No i stanowczo za dużo scen erotycznych, proponuję dopisać do tytułu +18 ![]() ![]() Odcinek9: I co, już się pogodzili?! (i to w jaki sposób!) Nie nie, przecież to jest naprawdę jak Moda na Sukces ![]() ![]() W tej chwili właśnie zauważyłem, że nie ma w tym FS postaci, którą bym lubił, po której stronie bym był cały czas. Wszyscy mają jakieś swoje grzeszki i ułomności ![]() Szkoda, że nie jestem dziewczyną, bo mi się nie podobają bonusy o półnagich mężczyznach ![]() Odcinek 10: Nie, nie, nie! Błagam, oznacz to +18! ![]() ![]() Ogólnie mówiąc, z początku FS miało zupełnie inny charakter niż w aktualnym momencie, ale chyba wyszło to opowiadaniu na lepiej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#184 |
|
![]()
Auroella no jednak widzę, że znalazła się dziewczyna której ruda nie zraziła ^^ ciekawe
![]() Charionette No na początku nie była to historia ciekawa, wiem bo mnie samej się nie podobało, potem starałam się ją jakoś rozkręcić, fajnie, że Ci się spodobało ![]() ![]() ![]() Gio... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pragnę również zaznaczyć (tak jak pisałam na początku), że jest to moje pierwsze FS i można powiedzieć, że na nim dopiero uczę się pisać ![]() ![]() Dziękuję za jakże wyczerpujący komentarz i za to, że poświęciłeś swój czas na czytanie moich wypocin ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#185 |
Reputacja: 14
|
![]()
W końcu zdobyłem się na napisanie komentarza
![]() ![]() A tak serio to podoba mi się, chociaż nie jestem miłośnikiem romansów. Podobnie jak Gio myślałem początkowo, że będzie z tego fajny kryminał, ale niestety... Ocena liczbowa: 8/10 (na razie) |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Guest
|
![]() Cytat:
ja się kiedyś przyłączyłam obejrzałam kawałek i poszłam a belle rose działa na mnie zupełnie odwrotnie jak ma być w tym dniu nowy odcinek to ja czekam na niego niecierpliwie uff ale się rozpisałam ![]() |
|
![]() |
![]() |
#187 | ||
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czemu wczoraj tego nie napisałam ![]() ![]() I miło wiedzieć, że czekasz z niecierpliwością ![]() Jeszcze niestety nie mogę wam powiedzieć kiedy będzie kolejna część... Na razie mam dwie strony w wordzie.
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Reputacja: 14
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | ||||
|
![]() Cytat:
![]() Oczywiście wiem, że dziewczyny widzą to w innym świetle, przez różowe okulary, ja akurat jestem realistą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#190 | |
Administrator
|
![]() Cytat:
![]() Wydaje mi się, że opowiadanie tak się wszystkim podoba, bo poniekąd trafiłaś w fantazje dziewczyn ![]() ![]() ![]() Gio, wiem, że to nieracjonalne, ale nie dopatruj się tu sensu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Ostatnio edytowane przez Libby : 12.07.2010 - 10:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|