Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.08.2011, 11:04   #181
Searle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 3:Miejskie życie - Akcesoria

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Mogę podesłać Wam gotowca mojego
Dzięki anie za tego moda.

Cytat:
Gdy się skasuje pustą działkę, żeby postawić w to miejsce inne rozmiary, to nie zawsze jest to możliwe. U mnie gra krzyczy, że nie da się postawić parceli na innej parceli (a tam żadnej nie było), gada też, że nie da się postawić działki na "nierutowalnym terenie".
Mnie też to strasznie denerwuje.

W MŻ doszła możliwość przesuwania pustych parcel bez wcześniejszego ich kasowania. Szkoda tylko, że nie wymyślili, by można było przesuwać już zabudowane parcele.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 02.08.2011, 11:36   #182
Scheiße

Ej, mi też gra się nie włącza
Wczoraj było ok, a teraz klikam 'Graj!' i pokazuje się klepsydra a gra w ogóle się nie włącza
Pomocy

EDIT: Jednak działa, w avaście! zaznaczyłem opcję 'Praca w tle/Uruchomiona gra pełnoekranowa' i działa Nie wiem czy to od tego, noale...

Ostatnio edytowane przez Scheiße : 02.08.2011 - 12:13
Scheiße jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.08.2011, 14:27   #183
anie_1981

Ja mam antywirusa Avirę i zero problemów, niczego mi nie blokuje. Za to Avast mi kiedyś wpuścił groźnego wirka i od tamtej pory nie mam avasta.

Mi jest trochę smutno, że musiałam się pozbyć starego zapisu z Sunset Valley. Ostatnio tam głównie grałam, no ale przynajmniej wrócę do Bardów. Poszperałam w necie i znalazłam takie fix'y do kilku miast, Sunset Valley i Bridgeport, oraz wszystkie 3 miasta wakacyjne. Podobno lagi w miastach są między innymi z powodu złej mapy komunikacyjnej (routing). Wgrałam poprawki i gra chodzi minimalnie płynniej (testowałam na razie tylko w BP). Szału nie ma, ale przynajmniej trochę mniejsze są przycinki i trochę szybciej ładują się tekstury. Szkoda, że już nie mam zapisu z Sunset, może to by go uratowało.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.08.2011, 15:46   #184
revive
Guest

Ja też mam Avirę no i zero problemów a jak miałam avasta to mi wprowadził takiego wirusa co mi zepsuł cały komp mój brat go chciał naprawić ale nie dało się poszlismy do sasiada który jest informatykiem i powiedział nam ze jedynie kupienie nowego komputera bo nie da się naprawić...
No i teraz mam laptopa i juz nigdy nie będę miała Avasta

A to ja dziękuje tym akcesoriom bo jak ich nie miałam to mi sie po 3-4 godzinach gra się wyłączała a teraz to nawet po 10 i nic..
Po prostu czad bo teraz nie muszę zapisywać gry co 10-15 minut...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.08.2011, 17:26   #185
Betty_1981
Guest

Cytat:
Mogę podesłać Wam gotowca mojego:

http://www.mediafire.com/?de2129qvw9evewb

Mam tam kilka rozmiarów działek, nie tylko 40x30. Po prostu wrzućcie plik do mods\packages, nie trzeba nic robić.

Ale ja jednak grę przechwaliłam... W Bridgeport bez problemów rozstawiłam puste działki, za to w Sunset Valley.... masakra Co ja się namęczyłam. A najgorsze jest to, że nie od razu się za to wzięłam, dzieciaki mi porosły, a teraz musiałam wrócić do starszego zapisu, bo namieszałam porządnie w parcelach w mieście.

Gdy się skasuje pustą działkę, żeby postawić w to miejsce inne rozmiary, to nie zawsze jest to możliwe. U mnie gra krzyczy, że nie da się postawić parceli na innej parceli (a tam żadnej nie było), gada też, że nie da się postawić działki na "nierutowalnym terenie". To drugie jest znacznie gorsze, pierwsze jeszcze czasem da się obejść. Trzeba wziąć najmniejszą działkę i stawiać takich kilka dookoła miejsca, gdzie chcemy postawić działkę. Potem kasujemy te małe działki i próbujemy postawić właściwą. Czasem trzeba to kilka razy powtórzyć, ale często się udaje. O i ważna rada, działki można kasować nie tylko buldożerem, da się też to zrobić w menu dodawania pustych działek, przestawia się je lub kasuje "łapką" i klawiszem "delete". Jeśli łapka coś trzyma, to można wcisnąć "Escape", żeby to zniknęło i wtedy łapka już niczego nie trzyma Jeśli nakierujemy kursor na pustą działkę, i kursor nie zmieni się w łapkę, to znaczy, że działka stoi na nierutowalnym terenie i lepiej jej nie kasować, bo mało prawdopodobne, żeby dało się tam coś jeszcze postawić. Można na niej normalnie budować, kasować budowlę i wstawiać inną w to miejsce, ale jeśli skasujemy parcelę całkowicie... to nie ma przebacz.
Anie To świetne! a tak wogule to MŻ.Otrzymałam Wczoraj ok .10 ja na nogach byłam już o 4:30 a kurierowei o 6 niechciało się pewno
No i oceniłam by te akcesoria 20/20 . - bo poprostu moim zdaniem dzieci znowu zostały pokrzywdzone przez mało ubrań i frzur
2.Bo oceniałam to tak : 20-1=19 a odkąd mam MŻ.To wszystko mi się ładuje niesamowicie szybko.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.08.2011, 17:34   #186
Scheiße

Kto uważa, że post Betty jest bez ładu i składu i go nie rozumie?
Bo ja tak

A co do tematu, to domek na drzewie jest świetny.
I piaskownica
stare 02.08.2011, 18:39   #187
hellraiser
Guest

Mam te akcesoria od zeszłego czwartku, ale dopiero teraz chce mi się je skomentować.
Jak dla mnie to mało trochę tych obiektów, ciut więcej ubrań niżeli w poprzednich akcesoriach. Myślałem, że będzie więcej tych króliczych dziur, niż powalająca liczba 3. Owszem, są jeszcze nowe budynki takie jak pralnia i takie tam, ale całkowicie nowoczesnego miasta nie urządzimy. W dziuplach podoba mi się to, że są małe i ładne. Co do katalogu kupowania/budowania... Strasznie mało tych rzeczy się zdaje (albo nawet tak jest), ale ogólnie mebelki niczego sobie. Co do graficznych zmian gry, takich jak ekran ładowania, to ładny jest, podoba mi się.
Uważam, że można obejść się bez tych akcesorii. W moim rankingu mini-rozszerzeń Miejskie Życie ląduje na 3 miejscu, za Imprezą w Plenerze a przed Szybką Jazdą. Moim zdaniem mniejsza tandeta niż SJ.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.08.2011, 20:05   #188
anie_1981

Gdybym ja robiła ranking moich ulubionych akcesoriów to byłoby tak:

1. Nowoczesny Apartament
2. Impreza w plenerze
3. Miejskie życie
4. Szybka Jazda

Waham się trochę, czy IwP nie jest lepsze od NA, ale z obiektów z NA korzystam do tej pory i to się raczej nie zmieni. Ciągle moi ludzie mają sypialnię, łazienkę i sprzęt audio\Video z NA. Z IwP mam za to ciuchy i meble ogrodowe. Miejskie Życie to dobre akcesoria, ale to tylko akcesoria i mam wrażenie, że mają najmniej obiektów. Ale te które są, są ładnie wykonane. Nie zgodzę się z tym, co ktoś napisał, że domek na drzewie jest tandetnie wykonany, nie odbiega od tych z Pokoleń, ale i tak korzystam z domku "klub dzieciaków", bo tam jest fajna zabawa, w piratów. Ta muzyczka mi się podoba.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.08.2011, 19:17   #189
Angie60

Anie A może ja też ocenie swoje ulubione akcesoria.

1.Nowoczesny Apartament
2.Miejskie Życie
3.Imperza W Plenerze
4.Szybka Jazda.

Odkąd mam NA. A mam od premiery, i bardzo często używam tych ubrań i tej mojej ukochanej frzyzury czyli taka krótka okrągła i Różne DVD i Audio itp

A MŻ. Co prawda nie mam[JESZCZE]bo przyjdzie jutro no ale ze sccerenrów[czy jak to się pisze] przekonały mnie bardzo ale do NA.Brakuje wielle.

IwP Mam 2 dni po premierze ale zawsze mam ogrody i niektóre ubrania z IwP.

A Szybka jazda to okropnoć!

A co do MŻ.
Urzekła mnie najbardziej recenzja z WS/ i renezja na ramach Onet.pl
Angie60 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.08.2011, 11:29   #190
hellraiser
Guest

I tak z tego co ostatnio zauważyłem, reaktywując swoją starą rodzinkę, gdzie Simka jest zawodową fotografką, od instalacji MŻ jak robię zdjęcia aparatem, to zdjęcie się robi, ale potem Simka się zacina i jedyne co pomaga to kod ResetSim. Oby to naprawili, bo ja lubię robić zdjęcia piramidom itd. i mieć ładne obrazy w domu, a tak to kicha :<
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania