![]() |
#1911 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ja podpisałam petycję by w podstawie dodane zostały baseny i małe dzieci, ale to pewnie bezcelowe bo wydaje mi się, że ludzie z EA celowo pozbawili graczy tych rzeczy, by dodać je w dodatkach. Widzę, że odkopaliście tę listę dodatków, które rzekomo miałyby wyjść i którą ja opisałam jakiś czas temu w newsach. W świetle ostatnich rewelacji widać, że ta lista ma coś, a nawet bardzo wiele wspólnego z faktami (jakkolwiek by była rozdrobniona i śmieszna) i że wcale nie jest niemożliwe, że wyjdzie np. osobny minidodatek z basenami czy osobny ze ślizgawkami wodnymi, osobny z grą w kręgle... Oni już to sobie dobrze zaplanowali, eh. EA chcą żebyśmy patrzyli na czwórkę w oderwaniu od poprzednich części, ale tak się nie da, bo nawet w jedynce były baseny. Zawsze były! Małe dzieci są od czasów dwójki... W oderwaniu od wcześniejszych odsłon czwórka to po prostu infantylna, na maksa uproszczona gierka dla dzieci, no przepraszam, ale taka jest prawda. Mamy kupować grę tylko dlatego, że to Simsy, a nie ze względu na jej jakość i dopracowanie? Jak można wciskać półprodukt, już pomińmy to, że do żadnej innej gry nie wychodzi pierdyliard dodatków. Gracze godzą się na to, bo mają sentyment do serii, po prostu lubią Simsy, ale ciągle spotyka ich jakieś rozczarowanie. Nie można aż tak się rozdrabniać; EA nawet nie ukrywają tego, że za każdą, nawet najmniejszą rzecz chcą mnóstwo kapuchy. Twórcy z Maxis tylko podporządkowują się EA, a nawet jeśli mają fajne pomysły na czwórkę, to są one pewnie zduszane w zarodku. Gra na pewno ma swoje dobre strony, ale jest dużym krokiem w tył. Gdyby wyszła podstawa i może ze cztery, pięć dodatków do niej... Gdyby twórcy starali się o produkt pełny, kompletny... Niestety widzimy, że nie tylko tak nie jest, ale twórcy rozdrabniają się nawet bardziej niż przy okazji poprzednich części. Potem nic dziwnego, że z fanów Simsów, fani innych gier robią sobie podśmiechujki. Słabością graczy The Sims jest to, że tak lubią serię i wiele są w stanie wybaczyć każdej kolejnej odsłonie. Twórcy bardzo chętnie to wykorzystują, poza tym wiedzą, że dla Simsów nie ma żadnej alternatywy. Myślę, że nadszedł czas, by pojawił się konkurencyjny symulator życia. Nie mówię, że miałby mieć superrealną grafikę i być zupełnie na serio, ale mógłby być ironiczny, z pazurem, przeznaczony dla osób dorosłych i starszych nastolatków. Nie wiem czy kupię czwórkę. Wcześniej byłam w miarę pozytywnie nastawiona. Potem miałam czas, że pewne rzeczy mnie w niej bardzo pociągały i przekonywały... Jeśli kupię to głównie ze względu na to, że dodatków do trójki nie mam i średnio mi się uśmiecha je teraz nabywać. Chcąc być na bieżąco z serią, jestem skłonna dać mały kredyt zaufania czwórce. Gdy trójka wraz z pierwszymi dodatkami była na topie, ja spokojnie kompletowałam dwójkę i nie żałuję, ale teraz już wolałabym być na bieżąco. Czwórka będzie inna od pozostałych odsłon, ograniczona w wielu aspektach, ale wiem, że tak łatwo jej nie skreślę. Mimo wszystko chcę wierzyć, że to będzie ogarnięta odsłona Simsów, chociaż na chwilę obecną newsy odsłaniają coraz to inne ograniczenia i kroki w tył. Smutne.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1912 |
Reputacja: 14
|
![]()
A mnie się marzyło płynne starzenie
![]() Bardzo mi się to wszystko nie podoba. Jeśli chodzi o kupno, to nie podjąłem jeszcze decyzji. Muszę najpierw dowiedzieć się, jak naprawdę to będzie wyglądać. Nastolatkowie powinni być niższi :/ Najwidoczniej aż tak im się nie chciało robić większej ilości animacji, że zrównali wszystkich wzrostem. Może jeszcze dzieci niech zrobią takie same. Po co się rozdrabniać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1913 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1914 | |
|
![]() Cytat:
![]() Pisanie na fp polskiego EA nie ma sensu. Oni nie mają żadnego wpływu na to co robi centrala. Wiem, bo też pracuję w oddziale dużej firmy. Przychodzą tylko mailowe zarządzenia, że w tym tygodniu dzieje sie to i to albo procedura jest taka a taka. Nikt nie pyta się co my o tym sadzimy czy co o tym sądzą klienci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1915 | |
|
![]() Cytat:
Na forum TS (http://forum.thesims3.com/jforum/forums/show/598.page) jest kilka tematów z petycjami o przywrócenie małych dzieci, basenów, również proponujące opóźnienie gry aby te elementy zostały uwzględnione w podstawie. Raczej to nic nie da, ale to nie jest tak, że to ludziom wisi i powiewa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
|
![]()
Odnośnie płynnego przechodzenia z jednej grupy wiekowej do drugiej, to gdzieś czytałam, że tego nie będzie. A w ogóle jakie grupy wiekowe pojawią się w czwórce, bo chyba nie do końca rozumiem? Ta ikonka małego Sima trzymającego baloniki to ikonka dziecka w wieku szkolnym, tak? Dalej jest ikonka młodszego nastolatka, potem starszego - takiego który kończy szkołę średnią, potem dorosły i senior? No i poza CAS-em jest jeszcze niemowlę.
Ostatnio edytowane przez Piwusia : 26.06.2014 - 18:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1917 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1918 |
|
![]()
Ha, ha! To gdzie młodszy nastolatek, skoro od razu po etapie dziecka jest starszy nastolatek? Dziwne, dziwne. Dzięki za wyjaśnienie, bo z tym EA to niczego nie można być już pewnym.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1919 | |
|
![]() Cytat:
![]() Można to interpretować tak: a) Maxis miał za mało czasu, więc aby zdążyć z premierą wzrost nastolatków jest taki sam, jak dorosłych, dzięki czemu animacje są takie same oraz ciuchy sa takie same. Nie trzeba nic modelować, bo wszystko od razu pasuje. b) w planach jest dodatek, gdzie pojawi się dodatkowa grupa wiekowa, z nowymi animacjami, ciuchami, zachowaniami. W tym momencie nastolatkowie nie są w żaden sposób wyjątkowi. W trailerach udostępnianych do tej pory widzieliśmy masę simów, wychodzi na to, że część z nich to nastolatkowie. Tylko jak ich odróżnić? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1920 |
|
![]()
Wiecie co? Ja już nawet się nie cieszę na duży wybór ubrań i fryzur w podstawie, bo może ten duży wybór wynika z tego, że już żadne inne ciuchy i akcesoria nie pojawią się w dodatkach. Twórcy tak okrajają, że niewiele rzeczy mnie zaskoczy. :p Oby rozgrywka była tak dobra jak CAS, to wtedy wyciszę się ze swoją krytyką, ale że nie pokazują nam zbyt wiele z gry poza trybem tworzenia Sima, to może jest on jedyną atrakcją.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|