Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.06.2014, 18:03   #1911
Piwusia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Ja podpisałam petycję by w podstawie dodane zostały baseny i małe dzieci, ale to pewnie bezcelowe bo wydaje mi się, że ludzie z EA celowo pozbawili graczy tych rzeczy, by dodać je w dodatkach. Widzę, że odkopaliście tę listę dodatków, które rzekomo miałyby wyjść i którą ja opisałam jakiś czas temu w newsach. W świetle ostatnich rewelacji widać, że ta lista ma coś, a nawet bardzo wiele wspólnego z faktami (jakkolwiek by była rozdrobniona i śmieszna) i że wcale nie jest niemożliwe, że wyjdzie np. osobny minidodatek z basenami czy osobny ze ślizgawkami wodnymi, osobny z grą w kręgle... Oni już to sobie dobrze zaplanowali, eh. EA chcą żebyśmy patrzyli na czwórkę w oderwaniu od poprzednich części, ale tak się nie da, bo nawet w jedynce były baseny. Zawsze były! Małe dzieci są od czasów dwójki... W oderwaniu od wcześniejszych odsłon czwórka to po prostu infantylna, na maksa uproszczona gierka dla dzieci, no przepraszam, ale taka jest prawda. Mamy kupować grę tylko dlatego, że to Simsy, a nie ze względu na jej jakość i dopracowanie? Jak można wciskać półprodukt, już pomińmy to, że do żadnej innej gry nie wychodzi pierdyliard dodatków. Gracze godzą się na to, bo mają sentyment do serii, po prostu lubią Simsy, ale ciągle spotyka ich jakieś rozczarowanie. Nie można aż tak się rozdrabniać; EA nawet nie ukrywają tego, że za każdą, nawet najmniejszą rzecz chcą mnóstwo kapuchy. Twórcy z Maxis tylko podporządkowują się EA, a nawet jeśli mają fajne pomysły na czwórkę, to są one pewnie zduszane w zarodku. Gra na pewno ma swoje dobre strony, ale jest dużym krokiem w tył. Gdyby wyszła podstawa i może ze cztery, pięć dodatków do niej... Gdyby twórcy starali się o produkt pełny, kompletny... Niestety widzimy, że nie tylko tak nie jest, ale twórcy rozdrabniają się nawet bardziej niż przy okazji poprzednich części. Potem nic dziwnego, że z fanów Simsów, fani innych gier robią sobie podśmiechujki. Słabością graczy The Sims jest to, że tak lubią serię i wiele są w stanie wybaczyć każdej kolejnej odsłonie. Twórcy bardzo chętnie to wykorzystują, poza tym wiedzą, że dla Simsów nie ma żadnej alternatywy. Myślę, że nadszedł czas, by pojawił się konkurencyjny symulator życia. Nie mówię, że miałby mieć superrealną grafikę i być zupełnie na serio, ale mógłby być ironiczny, z pazurem, przeznaczony dla osób dorosłych i starszych nastolatków. Nie wiem czy kupię czwórkę. Wcześniej byłam w miarę pozytywnie nastawiona. Potem miałam czas, że pewne rzeczy mnie w niej bardzo pociągały i przekonywały... Jeśli kupię to głównie ze względu na to, że dodatków do trójki nie mam i średnio mi się uśmiecha je teraz nabywać. Chcąc być na bieżąco z serią, jestem skłonna dać mały kredyt zaufania czwórce. Gdy trójka wraz z pierwszymi dodatkami była na topie, ja spokojnie kompletowałam dwójkę i nie żałuję, ale teraz już wolałabym być na bieżąco. Czwórka będzie inna od pozostałych odsłon, ograniczona w wielu aspektach, ale wiem, że tak łatwo jej nie skreślę. Mimo wszystko chcę wierzyć, że to będzie ogarnięta odsłona Simsów, chociaż na chwilę obecną newsy odsłaniają coraz to inne ograniczenia i kroki w tył. Smutne.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.06.2014, 18:07   #1912
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

A mnie się marzyło płynne starzenie

Bardzo mi się to wszystko nie podoba. Jeśli chodzi o kupno, to nie podjąłem jeszcze decyzji. Muszę najpierw dowiedzieć się, jak naprawdę to będzie wyglądać.
Nastolatkowie powinni być niższi :/ Najwidoczniej aż tak im się nie chciało robić większej ilości animacji, że zrównali wszystkich wzrostem. Może jeszcze dzieci niech zrobią takie same. Po co się rozdrabniać.
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.06.2014, 18:11   #1913
Nevada

Cytat:
Napisał LaseeeeczkaXD145643 Zobacz post
A mnie się marzyło płynne starzenie

Bardzo mi się to wszystko nie podoba. Jeśli chodzi o kupno, to nie podjąłem jeszcze decyzji. Muszę najpierw dowiedzieć się, jak naprawdę to będzie wyglądać.
Nastolatkowie powinni być niższi :/ Najwidoczniej aż tak im się nie chciało robić większej ilości animacji, że zrównali wszystkich wzrostem. Może jeszcze dzieci niech zrobią takie same. Po co się rozdrabniać.
Płynne starzenie pewnie będzie... w okolicach 5-6 dodatku powinniśmy już dostać małe dzieci oraz "młodych nastolatków". Potem jeszcze, pogoda letnia, pogoda zimowa, dodatek Koty, dodatek Psy, dodatek Inne Zwierzątka i będzie dało się grać.
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.06.2014, 18:26   #1914
Mamełe

Cytat:
Napisał Nevada Zobacz post
Płynne starzenie pewnie będzie... w okolicach 5-6 dodatku powinniśmy już dostać małe dzieci oraz "młodych nastolatków". Potem jeszcze, pogoda letnia, pogoda zimowa, dodatek Koty, dodatek Psy, dodatek Inne Zwierzątka i będzie dało się grać.
no i tym postem okrutnico dałaś kolejna nadzieję tysiącom fanów. Skoro dodadzą małe dzieci, to może i inne grupy wiekowe.

Pisanie na fp polskiego EA nie ma sensu. Oni nie mają żadnego wpływu na to co robi centrala. Wiem, bo też pracuję w oddziale dużej firmy. Przychodzą tylko mailowe zarządzenia, że w tym tygodniu dzieje sie to i to albo procedura jest taka a taka. Nikt nie pyta się co my o tym sadzimy czy co o tym sądzą klienci.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.06.2014, 18:33   #1915
Nevada

Cytat:
Napisał Mamełe Zobacz post
no i tym postem okrutnico dałaś kolejna nadzieję tysiącom fanów. Skoro dodadzą małe dzieci, to może i inne grupy wiekowe.

Pisanie na fp polskiego EA nie ma sensu. Oni nie mają żadnego wpływu na to co robi centrala. Wiem, bo też pracuję w oddziale dużej firmy. Przychodzą tylko mailowe zarządzenia, że w tym tygodniu dzieje sie to i to albo procedura jest taka a taka. Nikt nie pyta się co my o tym sadzimy czy co o tym sądzą klienci.
My mamy nadzieję, a oni dostaną nasze ciężko zarobione pieniądze. Bo tak serio, jakie dodatki w Store dobrze się sprzedawały? Nie przypadkiem te dla nastolatków (bo sporo osób z tej grupy wiekowej, to gracze TS) oraz te dla małych dzieci (to z kolei ze względy na osoby około 30, które zżyły się z serią)?
Na forum TS (http://forum.thesims3.com/jforum/forums/show/598.page) jest kilka tematów z petycjami o przywrócenie małych dzieci, basenów, również proponujące opóźnienie gry aby te elementy zostały uwzględnione w podstawie. Raczej to nic nie da, ale to nie jest tak, że to ludziom wisi i powiewa.
stare 26.06.2014, 18:34   #1916
Piwusia

Odnośnie płynnego przechodzenia z jednej grupy wiekowej do drugiej, to gdzieś czytałam, że tego nie będzie. A w ogóle jakie grupy wiekowe pojawią się w czwórce, bo chyba nie do końca rozumiem? Ta ikonka małego Sima trzymającego baloniki to ikonka dziecka w wieku szkolnym, tak? Dalej jest ikonka młodszego nastolatka, potem starszego - takiego który kończy szkołę średnią, potem dorosły i senior? No i poza CAS-em jest jeszcze niemowlę.

Ostatnio edytowane przez Piwusia : 26.06.2014 - 18:38
stare 26.06.2014, 18:37   #1917
Nevada

Cytat:
Napisał eris234 Zobacz post
Odnośnie płynnego przechodzenia z jednej grupy wiekowej do drugiej, to gdzieś czytałam, że tego nie będzie. A w ogóle jakie grupy wiekowe pojawią się w czwórce, bo chyba nie do końca rozumiem? Ta ikonka małego Sima trzymającego baloniki to ikonka dziecka w wieku szkolnym, tak? Dalej jest ikonka młodszego nastolatka, potem starszego - takiego który kończy szkołę średnią, potem dorosły i senior?
baloniki to dziecko, potem jest sim z plecakiem - to starszy nastolatek (to dziwne novum), potem masz młodego dorosłego, dorosłego oraz starszego (http://ts4news.com/post/89886238677/...-in-the-sims-4).
stare 26.06.2014, 18:41   #1918
Piwusia

Ha, ha! To gdzie młodszy nastolatek, skoro od razu po etapie dziecka jest starszy nastolatek? Dziwne, dziwne. Dzięki za wyjaśnienie, bo z tym EA to niczego nie można być już pewnym.
stare 26.06.2014, 18:45   #1919
Nevada

Cytat:
Napisał eris234 Zobacz post
Ha, ha! To gdzie młodszy nastolatek, skoro od razu po etapie dziecka jest starszy nastolatek? Dziwne, dziwne. Dzięki za wyjaśnienie, bo z tym EA to niczego nie można być już pewnym.
młodszy nastolatek pewnie się pojawi, w którymś dodatku albo wcale.
Można to interpretować tak:
a) Maxis miał za mało czasu, więc aby zdążyć z premierą wzrost nastolatków jest taki sam, jak dorosłych, dzięki czemu animacje są takie same oraz ciuchy sa takie same. Nie trzeba nic modelować, bo wszystko od razu pasuje.
b) w planach jest dodatek, gdzie pojawi się dodatkowa grupa wiekowa, z nowymi animacjami, ciuchami, zachowaniami.
W tym momencie nastolatkowie nie są w żaden sposób wyjątkowi.

W trailerach udostępnianych do tej pory widzieliśmy masę simów, wychodzi na to, że część z nich to nastolatkowie. Tylko jak ich odróżnić?
stare 26.06.2014, 19:12   #1920
Piwusia

Wiecie co? Ja już nawet się nie cieszę na duży wybór ubrań i fryzur w podstawie, bo może ten duży wybór wynika z tego, że już żadne inne ciuchy i akcesoria nie pojawią się w dodatkach. Twórcy tak okrajają, że niewiele rzeczy mnie zaskoczy. :p Oby rozgrywka była tak dobra jak CAS, to wtedy wyciszę się ze swoją krytyką, ale że nie pokazują nam zbyt wiele z gry poza trybem tworzenia Sima, to może jest on jedyną atrakcją.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania