Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.06.2014, 08:00   #1951
Caesum
Administrator

Reputacja: 101
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Ten opis dodatków jest niepoważny... Bo jest nieprawdziwy. Ktoś tylko trollował. Nawet EA nie jest takie głupie, żeby zrobić cały oddzielny dodatek poświęcony... krzesłom. A może?
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.06.2014, 08:03   #1952
Piwusia

Reputacja: 10

Ha, ha jeszcze się zdziwimy i się parę rzeczy potwierdzi z tego, co wymyślił ktoś na tamtym forum. Seria Simów się stacza coraz bardziej.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 09:56   #1953
anie_1981

Z tym linkiem od Caesum, to chyba faktycznie jest to bujda... Po prostu ludzie się mocno wzburzyli brakiem małych dzieci, i brakiem basenów niektórzy też, więc zaczynają już pisać takie sarkastyczne listy dodatków. No cóż, EA sobie zasłużyło... Nie zdziwię się, jeśli znowu dostaną złotą kupę...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 10:20   #1954
octavessens

rzęsy to rzeczywiście jak dla mnie minus, bo są mało seksowne i kobiece i zastanawiam się czy nie będzie mi to przeszkadzało w stworzeniu simki takiej jaką chce - s3 suwak długości rzęs daję na maksa, a i tak to dla mnie mało.
No, ale na avatarach guru wygląda to całkiem ładnie JEST NADZIEJA, ŻE SKORO, MAJĄ UKOŃCZONE TYLKO 97% PROCENT GRY TO W TYCH 3 PROCENTACH PLANUJĄ POPRAWIĆ WYGLĄD RZĘS
stare 28.06.2014, 10:22   #1955
Irbis

Reputacja: 14

Nowy awatar (SimGuruJim):
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploa...9fc9fc7d_o.jpg
(źródło: Dotsim)
--------------------------------------------

Co do rzęs, są jakie są, ale trzeba przyznać, że pasują do włosów.

Ostatnio edytowane przez Irbis : 28.06.2014 - 10:27
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 10:26   #1956
ginsei

Co do małych dzieci i tego, że nauczanie ich chodzenia, mówienia i kupkowania do nocnika nic nie daje na przyszłość, więc jest to nudny wiek, nie różniący się od niemowlaka...
Tak się składa w TS3 (oprócz tego, że jak dzieciaka podstawowych rzeczy nauczysz, to cechy wybierzesz) może nastolatek, dorosły i emeryt czytać książki. Moje dzieci, w wieku szkolnym, jak pierwszy raz złapią za pędzel, to z miejsca mają np. 3 poziom umiejętności. Siądą do pisania książek - 5 poziom. I jest to wyjaśnione tym, że to dlatego iż "przeczytały tyle książek w dzieciństwie". Poza tym mamy takie urządzenia jak ksylofon (umiejętności muzyczne) i układankę z klockami (logika). Mogą też się bawić przy stoliku z klockami (majsterkowanie). I wymieniłam tu TYLKO rzeczy, które są w podstawce, bo jak inni użytkownicy wspominali - jest kojec uczący charyzmy i logiki(?) oraz mnóstwo interakcji, które dochodziły z dodatkami (np. taplanie się w oceanie), więc powtarzać nie będę.
Podsumowując - jak się postarasz, to dziecko, idąc do szkoły, będzie miało komplet kilku umiejętności odblokowanych. Trzeba tylko przedłużyć ten czas małego dziecka, bo inaczej wszystkiego nie zdążysz przeczytać.

Obawiam się poza tym, że informacja "niemowlaki będą miały nogi" oznacza tyle, że nie będą tak zmumifikowane jak w trójce, tylko jak inna użytkowniczka wspomniała - będą majtać nóżkami jak w dwójce. Więc może się okazać, że niemowlaki nie zastąpią małego dziecka. Fajne będzie rozdrobnienie wieku Sima na pomniejsze etapy (niemowlak, małe i duże dziecko, młody i stary nastolatek, młody i dorosły oraz emeryt), kończące/zaczynające się czymś charakterystycznym, ale szkoda, że tego nie będzie w podstawce... A może i w dodatkach niekoniecznie się pojawi (bo skoro nastolatek jest, to po co robić drugiego nastolatka?).
Ja bym z chęcią zobaczyła dodatkowy wiek, np. między dzieckiem szkolnym, a nastolatkiem, dziecko (no dobra, młodzież) idące do gimnazjum. Nastolatek byłby wtedy licealistą.

Trzeba zwołać chętnych, wolontariackich programistów z całego świata, co by własne Simsy napisać
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 10:26   #1957
Daisy

Dla mnie te włosy są naprawdę dziwne, jak złożone z jakiś pasm ulepionych z plasteliny Za to zęby mi się podobają, wydają mi się naprawdę spoko. A rzęs jak nie było tak nie ma Wątpie żeby to poprawili
Daisy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 10:38   #1958
Irbis

Reputacja: 14

Pewnie nie poprawią rzęs i chyba dobrze. Gdyby zrobili rzęsy jak w trójce, nie pasowałyby do włosów i w ogóle do wyglądu tych simów.
Cytat:
Napisał ginsei Zobacz post
Fajne będzie rozdrobnienie wieku Sima na pomniejsze etapy (niemowlak, małe i duże dziecko, młody i stary nastolatek, młody i dorosły oraz emeryt), kończące/zaczynające się czymś charakterystycznym, ale szkoda, że tego nie będzie w podstawce...
To byłoby świetne. O młodym nastolatku coś mówili, ale skąd wiesz o pozostałych grupach?
Gdyby faktycznie zrobili młodszych i starszych nastolatków, nabrałaby sensu to, że obecni nastolatkowie są tego samego wzrostu co dorośli. Wczoraj patrzyłam na moją piętnastoletnią kuzynkę i nie była niższa od żadnej z pięciu dorosłych osób w pokoju
stare 28.06.2014, 10:40   #1959
Piwusia

Rzesy w czworce sa podobne do tych z dwojki, a wiec sa to proste kreski, nie jest tak, ze kazdy wlosek jest widoczny osobno. Do komiksowego stylu Simow to jak najbardziej pasuje, postaci sa ladne. Nigdy by mi nie przyszlo do glowy, zeby skupiac sie na rzesach Sima. W tych kilku procent, ktore dopracowuja tworcy, na pewno nie beda koncentrowac sie na zmianie rzes. Zostana juz takie, by pasowaly do ogolnie kreskowkowego wygladu postaci. Nowy avatar jest calkiem spoko, ale pokazuja nam tylko CAS i avatary. To juz nudne. Nie moge przebolec, ze az cztery grupy wiekowe beda miec ten sam wzrost i te same ubrania do wyboru, zero indywidualnosci. Na razie nie bede juz sledzic newsow, bo tak sie po prostu nie robi z graczami. Wszedzie tylko ten CAS i CAS. Ech...
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.06.2014, 10:45   #1960
anie_1981

Włosy mi się kojarzą z plastikowymi włosami Kenów (męska lalka Barbie). Nie wiem jak to jest teraz, ale miałam Kena jako dziecko i to nie były włosy, tylko taka plastikowa narośl na głowie, formalnie nazywana "włosami" I tak teraz wyglądają lepiej niż na pierwszych screenach.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania