22.11.2014, 20:48 | #13 |
Administrator
Reputacja: 85
|
Odp: Wspólnie tchnijmy życie w FTS!
Same here. Poznałem forum w 2006 roku, wtedy było tu dużo ludzi, było żywo a dział TS1 był wciąż uber popularny. Posiedziałem tak do 2008 roku i miałem potem przerwę. Wróciłem tylko dlatego, bo chciałem poprawić się w pisaniu, a fotostory wydawało się dobrym treningiem. Teraz siedzę z sentymentu do forum i simsów jedynka.
Btw, te reklamy też się przyczyniają do uciekania użytkowników.
Ostatnio edytowane przez Caesum : 22.11.2014 - 22:58 |
23.11.2014, 13:02 | #14 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
Weźcie pod uwagę, że otworzenie działu dla niezarejestrowanych otworzy drogę spambotom, a z tym już kilka razy mieliśmy doświadczenie Aczkolwiek otwarcie wszystkich działów do przeglądania i czytania to moim zdaniem dobry pomysł
No i prawda jest taka, że motorem forum zawsze była kreatywność - ludzie tworzyli fs, wstawiali rysunki, zdjęcia, simów, domy itp. A teraz? Komu chce się tworzyć cokolwiek kiedy ma 3 komentarze na krzyż, i to przy dobrych wiatrach. Forum nie padnie, miało maść rok, dwa, trzy, cztery lata temu i nie padło, więc teraz raczej też nie padnie bo zawsze znajdzie się ktoś kto wejdzie tutaj chociaż z sentymentu albo gra mu się sypnie |
23.11.2014, 13:21 | #15 |
nie wiem, czy jest taka opcja tutaj, ale ogólnie istnieje jeszcze taka możliwość, że osoba postująca jeśli nie ma konta musi przed wysłaniem komentarza wpisać kod
|
|
23.11.2014, 14:26 | #16 |
Administrator
|
^ Próbowaliśmy tego przy rejestracji i nic z tego. Boty teraz są sprytne i większość tego typu zabezpieczeń antyspamowych potrafią ominąć całkiem łatwo. Największy problem sprawiają im chyba tylko pytania tematyczne, np. "kto wymyślił serię The Sims?", ale chyba i to nie wypaliło w przypadku naszego forum.
Prawdopodobnie na nowych wersjach vbulletin coś takiego jest poprawione, ale bez FTP aktualizacji nie zrobimy.
23.11.2014, 14:50 | #17 | |
Reputacja: 39
|
Szczerze mówiąc jestem chyba jedyną osobą, którą nie kręci fejsbuk (konto mam tylko ze względu na moją klasową grupę, gdzie dobre duszyczki wstawiają odpowiedzi na testy z historii, ale cśii... ). Wygodniej mi się przegląda fora, ponieważ wszystko jest jakoś uporządkowane, wiadomo gdzie szukać działów dotyczących poszczególnych części gry czy pomocy technicznej, a w tych całych fejsbukowych grupach zazwyczaj nic nie jest nawet otagowane, nie wiadomo co się dzieje. I dlatego po prostu wolę zarejestrować na jakimś forum, niż szperać w nie-wiadomo-ile stronach na fejsie.
Cytat:
23.11.2014, 15:28 | #18 |
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
Z tego co się orientuję to po rejestracji każdy wiadomość dostaje automatycznego PMa z powitaniem
EDIT: Ale dział przywitaj się - jestem jak najbardziej na tak. |
23.11.2014, 20:46 | #19 | |
Administrator
|
Racja, osobiście też wolę fora właśnie z powodu kategorii. Choć w przypadku fts kilka z nich spokojnie bym wywalił.
Cytat:
Kiedyś miałem pomysł, by w ramach integracji z nowymi portalami społecznościowymi ustawić np. tumblra/twittera zamiast forumowego bloga, jakieś lajki(tylko bez dislajków) oraz możliwość rejestrowania się z facebooka, jak i wstawiania postów z forum na fb etc. Niestety, FTP.
23.11.2014, 20:54 | #20 | |
Reputacja: 25
|
Cytat:
Naliczanie postów jest w takich działach zazwyczaj wyłączone. |
|
Tagi |
pomysł, promocja, zmiany |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|