Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 02.12.2004, 23:17   #1
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał asiundaa
Jestem zdesperowana- pomocy! ;( Zainstalowałam gre The Sims 2, ktora mieści się na 4 cd. Wszystko się elegancko instalowało, a jak skończyło, napisali mi ze jak chce grać, to muszę włożyc cd nr. 1. no to włozyłam.... i lipa. wyswietliło mi sie ze nie widzi płyty. Ale jakim cudem nie widzi, jak przed chwila z niej instalował?? Wrrr... POMOCY! Co sie mogło stac? Czy ktoś wie?
Mam win xp i gra powinna działac na moim kompie.
Problem Twój polega na tym, że w trakcie instalacji pracuje program instalacyjny, któremu jest wszystko jedno jaka płytkę mu wkładasz - byle by na niej były potrzebne mu pliki. W trakcie próby zagrania uruchamiasz zupełnie inny program, który najpierw sprawdza czy płytka spełnia wszystkie jego wymagania, a jednym z nich jest sprawdzenie, czy płytka jest oryginalna, czy nie. Najprawdopodobniej używasz płytki nieoryginalnej i w tym jest Twój problem.
Jedni w takiej sytuacji stosują sztuczki, żeby oszukać ten program, a inni ida do sklepu i kupują oryginalną grę. Ty też stoisz przed takim wyborem, jeżeli chcesz grać w The Sims.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.12.2004, 11:51   #2
Mesmerize
Guest

Domyślnie

do tinki... simsy dzialaja na 1 plytce a nie na 4 to po pierwsze. po drugie ad tego co napisal MarekS.. jak juz masz pirata to najprawdopodobniej plytka ma zabezpieczenia, wiec nie mozna jej nagrac od tak sobie zwyczajnie, tylko trzeba sie pobawic ustawieniami, ale to powinno byc gdzies napisane co i jak z plikami iso ktore sciagalas, jezeli Ci ktos nagrywal to Ci zrypal plyte i juz. jak juz chcecie piracic to sie nauczcie to robic z glowa.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.12.2008, 17:08   #3
polaff
Guest

Domyślnie Odp: Czemu moj komp nie widzi płyty jak przed chwila z niej instalował??:(

hej ja nie mam pirata i mój problem wygląda podbnie. Tyle, że jestem swierzo po formacie dysku z winZgrozą. Przed formatem z tych samych nośnikow chodziło bez zgrzytu a teraz nie moge odpalić tej gierki. Przed chwilą zainstalowałem ją na notebook'u i tu chodzi super a na stacjonarze nie chce wywala że nie widzi CD-1
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.12.2008, 17:14   #4
Intenso
Guest

Domyślnie Odp: Czemu moj komp nie widzi płyty jak przed chwila z niej instalował??:(

Cytat:
Napisał polaff Zobacz post
hej ja nie mam pirata i mój problem wygląda podbnie. Tyle, że jestem swierzo po formacie dysku z winZgrozą. Przed formatem z tych samych nośnikow chodziło bez zgrzytu a teraz nie moge odpalić tej gierki. Przed chwilą zainstalowałem ją na notebook'u i tu chodzi super a na stacjonarze nie chce wywala że nie widzi CD-1
czytałeś regulamin?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.12.2008, 17:26   #5
Gio

Reputacja: 15

Cytat:
Napisał Intenso Zobacz post
czytałeś regulamin?
Z tym, że on powiedział, że nie ma pirata
stare 26.12.2008, 17:38   #6
Intenso
Guest

UPSSSS... Sorka nie zauważyłam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.12.2008, 17:58   #7
Tuptuś
Guest

Dla uprzedzonych do obrazów płyt - to co napisałem niżej jest całkowicie legalne, oczywiście mając oryginała :>

haughton: usunąłem Twoje wskazówki. Wiem, że napisałeś to w dobrej wierze, ale jest to dokładna instrukcja jak zrobić sobie grywalną kopię gry nie posiadając oryginału.

Ostatnio edytowane przez haughton : 27.12.2008 - 01:11
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania