Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.12.2004, 22:46   #11
Parobek
Guest

Domyślnie

A może to przez procesor???;]......Może sie przegrzewa i restartuje...;/.
Sprawdź temperature i przy ilu stopniach się wyłacza w biosie.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 25.12.2004, 11:54   #12
darcy
Guest

Domyślnie

ojć, ja Wam wszystkim bardzo dziękuję za rady, ale proszę was: piszcie przy nich jak to wszystko zrobic. Jesli chodzi o komputery ze strony technicznej to jestem bardzien niż zielona. Jak sprawdzić tą temperaturkę?. Myslę własnie że to chodzi o procesor, bo pamięc już zwiększyłam (chyba). Naszukałam się (cięzko było wbrew pozorą) ale zrobiłam to. Po wgraniu nowych sterowników szybciej działają tylko filmy, a to Ram nic nie dało
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.12.2004, 09:29   #13
karolcia636
Guest

Smile ja tez tak mam

ja tez tak mam ale ja mam procesor 1.1 ?? czy jakos tak
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.12.2004, 10:47   #14
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał darcy
Hmm, przeinstalowałam simsy i dalej. Zaiwesiło mi się już przy wybieraniu ciuchów :-(. To chyban ie wina gry, bo przy warsztacie też mi się wiesza... jejku, miał ktoś tak?
To, że gra się wiesza i warsztat też nie chce działać bardziej wygląda mi na błąd plików package. Spróbuj ponownie zainstalować grę, ale wywal wszystkie ściągnięte dodatki (po odinstalowaniu ręcznie usuń folder EA Games w Moich dokumentach) - zagraj na czystej grze i zobacz jak będzie działało.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.12.2004, 18:46   #15
darcy
Guest

Domyślnie

Już to zrobiłam. Zainstalowałam to nawet na innym dysku, skasowałam wszystko co stare i dalej nic. Na początku też się kilka razu zawiesiło, potem przerwa, a teraz zawiesza się : w trybie tworzenia postaci kiedy wybierze się jakiś przedmiot (nie ten sam, losowo. W tym miejscu nie zawiesza się jednak często), przy zapisywaniu stowrzonej postaci (w 9 na 10 przypadków), bardzo rzadko w grze i czasem kiedy coś się robi przy lustrze (zmienai fryzurkę czy coś). A czy, MarkuS i inni, sądzicie że może to być wina karty tv? Bo gdzieś coś takiego wychwyciłam. Mam kartę wsadzoną ale nie jest zainstalowana... kurde, nie wiem :-/
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.12.2004, 19:02   #16
35C4R00N
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał darcy
A czy, MarkuS i inni, sądzicie że może to być wina karty tv? Bo gdzieś coś takiego wychwyciłam. Mam kartę wsadzoną ale nie jest zainstalowana... kurde, nie wiem :-/
To może być wszystko, brak sterowników katry TV też.
Możesz ją po prostu wymontować z kompa?

1) Jaki masz system (wersja i dodatki typu SP )
2) czy są zainstalowane najnowsze wersje sterowników płyty głownej / karty graficznej / dźwięku ... wszystkiego ...
2 1/2) Co ty właściwie masz w kompie?

Do testowania pamięci można użyć programu Memtest86 http://www.memtest86.com/
albo GoldMemory http://www.goldmemory.cz/
Oba tworzą dyskietkę startową (sa też w wersji CD - obrazy płyty do wypalenia), uruchamiamy z niej komputer i po kilku godzinach (jeśli nie ma błędów) wiemy że pamięć jest OK. Jesli wcześniej pojawi się błąd (napis na ekranie i dźwięk - to drugie nie na każdym kompie), to pamięć jest uszkodzona i można darować sobie sprawdzanie reszty sprzętu.

Natomiast problemy z resztą sprzętu (oprogramowaniem, sterownikami ...) nie są już tak łatwe do zdiagnozowania. Za mały plik wymiany to też może być przyczyna, ale MarekS opisał jak sobie z tym poradzić.
Napisz co masz w kompie (sprzęt i oprogramowanie), to łatwiej będzie coś wymyślić.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.12.2004, 21:09   #17
darcy
Guest

Domyślnie

System mam xp professinal (bez tych wszystkich updatów), sterowniki to najnowsze mam tylko do karty graficznej, a w kompie co mam? Nie wiem , wszystko. No dobra, po kolei, mam tak:
-procesor: AMD Athlon XP, 1545 MHz
-256 ram
-graficzna: Radeon 9000 (RV250)
video Hightech EXCALIBUR RADEON 9000 -secondary 128 MB
heh, co jeszcze... 3 partycje
kurde, nie wiem co jeszcze. mam też 2 systemy (jeden na C, 2-gi na E, w czym jednego nie uzywam )
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania