Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.01.2005, 12:50   #1
tinka
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał awusia
A masz może simsy pirackie???
No, bo wiesz, jak coś to to może być ich wina, ale najbardziej wiarygodne byłoby to, że masz może zasłabą kartę graficzną, bo do Simsów 2 jest trochę wymagająca...
Wydaje mi się, że do tego nic nie ma pirat. Jak się mylę, niech mnie ktoś oświeci.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.01.2005, 18:04   #2
Korinthiana
Guest

Domyślnie

sprzeciku to ty nie masz "genialnego" ale to moze zalezec od zapisywania.... (nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ale mam tak samo) Albo masz za duzo osob, albo w ustawieniach cos nie tak
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.01.2005, 12:41   #3
ciocolata
Guest

Domyślnie

simsy mam oryginalne. ))

no dobra gralam rodzinką 6 osobową, ale chcialam aby to bylo z poolenia na pokolenie w jednym domu i jakos kiedy jedno z wnuków stało się nastolatkiem wszystko się popsuło. zdenerwowałam sie i zrobilam nową rodzinę i teraz będę grać na takich samych zasadach tyle, ze mam nadzieje ze nie urodzą mi sie blizniaki jak poprzednio. ale dzieki.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.01.2005, 13:58   #4
Anita_
Guest

Question

Mam ten sam problem... Simsy2 chodzą tak wolno że wykasowałam.... a oto dane komputera :

Karta graficzna: NIVIDIA GeForce2 MX 100/200
System: Microsoft Windows XP Professional Wersja 2002
Procesor: AMD Duron(tm) Processor
Pamięć ram: 128 MB RAM
MHz: 902

Napiszcie czego jest za mało albo co jest złe.
Z góry dziękuje.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.01.2005, 14:46   #5
35C4R00N
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Anita_
Procesor: AMD Duron(tm) Processor
MHz: 902

Napiszcie czego jest za mało albo co jest złe.
Z góry dziękuje.
- minimum, ale to najsłabsza karta na jakiej gra działa w miare poprawnie (wyświetla prawie wszystko co trzeba)
- ??? na tak słabym kompie? lekka przesada (do takich konfiguracji zalecane jest raczej windows98)
Procesor: AMD Duron(tm) 900 MHz
- poniżej wymagań gry, ale jeszcze da się (wymgane 1GHz i więcej, szczególnie przy słabych kartach graficznych). Zmień rozdzielczość w grze na 640x480 i wyłącz wszystkie efekty
- poniżej wymagań. Gra potrzebuje co najmniej 256MB (pod winXP), a naprawdę płynnie działa dopiero przy 512MB . Przy malej ilości pamięci wszystko jest co chwilę odczytywane z dysku, co powoduje że trzeba czekać na obrót obrazu czy pojawienie się jakiegoś komunikatu (nawet ponad minutę!).

na tym sprzęcie co masz da się grać 2-osobową rodziną (+1 gośc) w najniższej możliwej rozdzielczości i bez efektów grafocznych. Zmieniać nie bardzo jest co, bo sądząc z opisu sprzęt jest sprzed 2-3 lat i raczej niewiele da się w nim zmienić bez dużych wydatków. Ewentualnie dokupić 256MB RAM (2x256? to będzie trochę kosztować, zależy jaki typ pamięci obsługuje płyta).)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.01.2005, 10:52   #6
Angeo
Guest

Domyślnie

nie jestem pewna ale chyba do kazdej plyty jest inny :\ A ja tez mam pytanie bo simy mi chodza dobrze ale tak co np 30 simowych minut przycinaja sie troszke na dwie sekundy tak jak chodza strasznie przerywają. Gram na najnizszych teksturach a mam new karte i w ogóle to moje dane :
Windows XP
512 RAM
Karta: Radeon 9250
Procek: (AMD) Athlon
Całkowita pojemność dysku: 40 007 729 152 bajtów
Wolnego miejsca: 20,9 GB
I jeszcze cos takiego ze jak gram dluzej niz dwie godziny to sie scinaja tak na maksa jak np jezdze myszka itd. Na szczęście dostane niebawem nowego komputera (do dwóch tydni, nie nowego tylko drugiego Tata kupuje mi newsa bo jest chaja o komputer )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.01.2005, 09:13   #7
nia
Guest

Sad Ah...

MI też simsy działały bardzo................ wolno ale obniżyłam im w opcajch grafiki (w thesims2) różne czynniki na niskie i teraz mniej więcej jest wszystko oki czasami jak przewijam to się lekko zacina na minutkę ale potem już jest dobrze

Ostatnio edytowane przez nia : 22.01.2005 - 09:16
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.01.2005, 11:59   #8
Phoenix_PX
Guest

Domyślnie

Cze. A ja mam pytanie, czy THE SIMS 2 wejdzie mi na mojego kompa, proszę o odpowiedź...

Procesor: Duron 1200 mhz
Pamięć RAM: 128 MB
Karta Graficzna: Riva TNT 32 MB
Dysk twardy: 40 GB

Proszę o szybką odpowiedź !!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.01.2005, 13:12   #9
bandito
Guest

Domyślnie

wejść wejdzie ale będzie sie ciąć jak ustawisz na małe detale to sobie pograsz
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.01.2005, 13:31   #10
kasica_kasia
Guest

Smile Odp.

Cytat:
Napisał Natrix
Pomóżcie! Nie wiem co mam wymienić w kompie aby Simsy2 działały mi szybciej... Pożyczyłam od koleżanki bo miałam dostać pod choinkę, ale działały tak wolno że nie dało się grać więc oddałam je. Oczywiście dostałam inny prezent pod choinkę bo mama stwierdziła że nie ma sensu ich kupować skoro prawie nie da się grać :1smutny:

Mi tez tak chodzily ale kupilam nowa karte graficzna i jest juz ok.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania