|
|
Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz moje FS? | |||
5 gwiazdek - Odlotowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 57.14% |
4 gwiazdki - Całkiem niezłe |
9 | 25.71% |
3 gwiazdki - Przeciętne |
4 | 11.43% |
2 gwiazdki - Zgroza |
0 | 0% |
1 gwiazdka - Strach się bać |
2 | 5.71% |
Głosujących: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]()
Ale ten peter jest łaaaadny....
I te dziołszki teeeeż... Dobra. Do rzeczy. Fotostory dość fajne, odcinek trochę krótki, tematyka ciekawa, chociaż wiadomo, że wszystko się będzie kręciło wokół tsunami. I zdjęcia, i plakat tyż ładny. |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]()
fajne fotostory. HAHAHA mój tato ma forda eskorda
![]() ![]() ![]() nawet niezłe ocenię potem, teraz jest mi ciężko jeszcze. |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]()
Ach jak miło usiąść i przeczytać fotostory o zupełnie innej tematyce. Taka miła odmiana
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]()
Historyjka ładnie jest napisana. Fajnie się czyta tekst i widać, że jest napisany ze starannością ponieważ opisane jest mniej więcej położenie miejscowości, w której mieszka Peter (chyba Peter nie pamiętam). Ogólnie jest dobrze, ale jest tego naprawdę mało. Czekam na ciąg dalszy.
|
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]()
Jak zwykle świetnie. Twoje opowiadania mają to do siebie że są napisane czystym, przejrzystm stylem, którego poszukuje w każdym fotostory, lecz niestety nie zawsze doszukuje się tej iskierki która powoduje iż fs zyskuje w moich oczach bardzo wiele. Do tego te pomysły. Jak zwykle orginalnie. Hm... a więc serwujesz tym razem fs katastroficzne- mało takich na tym forum, oj mało. Mimo iż tekstu jest mało to widać że nie był pisany na szybko i że każd ezdanie jest dokładnie przemyślane. Zdarzają się małe uchybienia typu: powtórzenie lub literówka ale to prawie nieistotny szczegół. Zdjęcia ładne i ten plakat- naprawdę ślicznie zrobiony. Z niecierpliwością czekam na następny odcinek i liczę na to że ocenisz też moje FS-"Kropelki"
![]() Pozdrowionka!!! |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
![]()
Ja tez sadze, ze FS jest świetne. Wybrałes dobry temat na FotoStory, zdjęcia są OK, nie ma literówek i błedów ortograficznych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]()
hehe.. charakterystyczne katastroficzne opowiadanie.. zupelnie w stylu autora
![]() to pierwszy odcinek.. niezbyt mnie zaciekawil.. szkoda ale moze sie zmieni.. taki krotki byl myslalam ze bedzie jak tamte jada na wakaaacje zegnaja sie z tym tym itd.. ale nie jest zle.. Narazie nie oceniam ale jestem juz pozytywnie uprzedzona do autora.. ![]() Ok.. trzeba sie opanować.. masz powtórzenia np z tymi " muskal ich wlosy" "muskal uszy plazowiczow" cza ladnie ubrac w slowa ![]() ![]() Czekam z niecierpliwoscia - Pozdrawiam Nowy roczek niech wam sprzyja i niezjedzcie swego stryja.. ? Zle sie czuje malo snu mi szkodzi ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
![]()
Drugi odcinek. Proszę o komentarze.
------------------------------------------------- - Powiedz im, żeby uspokoili tą papugę – syknęła Elizabeth. Głowa ją bolała. Papuga kilka „ręczników” od nich strasznie hałasowała. - Calle este loro por favor!! - Puedo no! – odkrzyknął spanikowany właściciel. Jego papuga nigdy się tak nie zachowywała. Teraz była wyraźnie czymś przerażona. - Mamá! Mire esto! – krzyknął jakiś chłopiec wskazując na morze. Elizabeth utkwiła wzrok w zielonkawej cieczy. Zero fal. Woda płaska jak lustro. Niezwykłe, pomyślała. - Co się do licha dzieje? – szepnęła. Zabrzmiał delikatny, polifoniczny dzwonek jej komórki, wyrywając ją ze swego rodzaju transu. Przez chwilę jak ogłupiała patrzyła na swojego Sony Ericssona K500i. ![]() * * * Czemu nie odbiera?, pomyślał Peter. Już chciał przerwać połączenie, gdy usłyszał ciche: - Halo? - No hej. Co jest? Długo nie odbierasz i masz taki głos... - Eh...nic. Chodzi o to, że trochę dziwne rzeczy się tu dzieją. Cholera. Oby tylko nie... - Jakie? - Noo... – zastanowiła się przez chwilę – zwierzęta wariują, a ocean jest gładki jak lustro. O nie. Peter już chyba się domyślał o co chodzi. Fale sejsmiczne dochodziły z północy. Czyli z okolic Wysp Kanaryjskich. Zwierzęta wariują? Po prostu reagują na niewyczuwalne dla człowieka drgania. Między innymi dzięki temu, że są tak wrażliwe na te fale, zwierzęta często dziwnie się zachowują przed katastrofami. Najczęściej chcą uciec z niebezpiecznego miejsca. Przykładem może być historia o psie Hundy’m. Na obrzeżach San Francisco żyła kiedyś rodzina McKillonów. Pies, nota bene najlepszy przyjaciel całej rodziny, zaczął się dziwnie zachowywać. Pewnego dnia uciekł. Zmartwieni McKillonowie poszli go szukać. Hundy odnalazł się 4 kilometry od miasteczka. Gdy wszyscy wrócili do domu, okazało się, iż przeszło tamtędy trzęsienie ziemi. Większość osób straciła dach nad głową. Lub życie. Pies uratował McKillonom życie... A gładka woda? Nieraz zdarzało się, iż w niektórych miejscach występowała taka woda. Cóż, mniej pocieszające jest to, że zwykle takie miejsca kończyły pod lawą... Peter przestraszył się. - A nie...wyczułaś jakiś...wstrząsów, drgań? ![]() Elizabeth już miała ochotę spytać ‘czemu pytasz?’, lecz przez lata spędzone z Peterem nauczyła się, że on i tak na takie pytanie nie odpowie... - Nie. Kamień z serca. W takim razie bomba wybuchnie za kilka dni...Może kilka tygodni. A jeśli nawet dobrze pójdzie to miesięcy. - Jeszcze jedno...nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale wszystkich boli głowa. Trochę jak przy niskim ciśnieniu, tylko mocniej.. - Hm.. Niskie ciśnienie na Wyspach Kanaryjskich? No, rzadko tam się czegoś takiego doznaje. Poza tym, nie wszyscy są wrażliwi na ciśnienie atmosferyczne. Cóż, większość wulkanów działa jak wstrząśnięty szampan. Ciśnienie staje się coraz mocniejsze...I bum, korek wypada, a erupcja jest...dosyć mocna. Tak samo zachowuje się Pico de Teide, wulkan na Teneryfie. Ciśnienie to jest odczuwalne nawet wiele dni przed wybuchem. Kiedy korek wypadnie? - Elizabeth – jego ton głosu był poważny – ty i Rachel musicie jak najszybciej opuścić Wyspy. Lećcie do Paryża. Jak najszybciej. - Ale... - Rób co mówię – rozłączył się. Pico de Teide, czyli szczyt Teidy, jest stratowulkanem, czyli stożkowatą górą, której kształt powstał z wylewania się magmy i popiołów. Ostatni raz wybuchł niemal sto lat temu, w roku 1909. Peter wystukał kilka klawiszy. ![]() Włączył mapę z migającymi punkcikami i zrobił zrzut ekranu. Wkleił go do Worda, po czym napisał krótkie sprawozdanie. Kursor myszy powędrował nad ikonę ‘drukuj’. * * * Emanuel Pertoza obserwował właśnie odczyt sejsmometru. Jego pomocnik spytał cicho: - To trzęsienie ziemi? ![]() Pertoza spojrzał za okno z widokiem na Teidę. - Nie...Fale są przenoszone przez powietrze...To wulkan. Kilkaset metrów dalej, na plaży, Elizabeth wyczuła wstrząs. - Rachel, musimy jak najszybciej się stąd wydostać – wyciszyła głos. - Dlaczego? - Bo Peter tak mówi. Ubrały się, schowały wszystko do toreb i wbiegły na nadmorski bulwar. - Taxi! – krzyknęła Rachel i wzniosła rękę ku górze. Słynny gest wyniesiony z Nowego Jorku. Obok nich stanęła, o mój Boże, żółta taksówka. - El hotel de esqueleto – niemalże wykrzyknęła brunetka, wsiadając do wozu. ![]() - Seguro – odparł stary kierowca, gładząc włosy. Taksówka ruszyła z piskiem, wymijając niebieskiego Forda. --------------------- W następnym odcinku: - Czy Elizabeth i Rachel uda się uciec wyspy? - Co z Pico de Teide? |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]()
Bardzo ciekawe, świetny pomysł, niezłe slownictwo... czegóż chcieć więcej? mam nadzieję, że trzeci odcinek pojawi się szybko
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|