![]() |
#11 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Sterowniki możesz pobrać z tej stronki: https://support.ati.com/ics/support/...ge&folderID=27 Do usunięcia starych sterowników możesz użyć tego programu (przeczytaj dokładnie opis programu!): http://www.itpartner.pl/ftp/program/...ional.1.4.html |
|
![]() |
|
![]() |
#12 |
Guest
|
![]()
driver cleaner jest platny, mimo, iz to tylko sms z roznych powodow moje mozliwoscia na sciagniecie tego programu sa minimalne
![]() zab, to nie kod, nie. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Sterowniki: wybierasz system operacyjny, który masz na komputerze. Jeżeli masz Windows XP to będzie to pierwszy link: Windows XP Drives and Software. Potem wybierasz RADEON, dalej: Catalyst 6.2 Windows XP. Dalej: na tej stronie (musisz ją przewinąć trochę w dół) masz coś w rodzaju tabelek. Najlepszym rozwiązaniem jest pierwsza tabelka - tam do ściągnięcia jest Microsoft.NET Framework - niezbędny do prawidłowego działania sterowników i Catalyst Control Center Package - to są właśnie sterowniki. Twój Windows XP musi mieć zainstalowany Service Pack 2. Jeżeli masz zainstalowany Microsoft.NET Framework to nie musisz go ściągać. Żeby to sprawdzić: 1. Service Pack 2 - klikasz prawym przyciskiem myszy na Mój Komputer i wybierasz Właściwości. W okienku pojawia się informacja o systemie i ewentualnym dodatku. 2. Microsoft.NET Framework - Menu Start->Ustawienia->Panel Sterowania->Dodaj i usuń programy. Jeżeli na wyświetlonej liście jest takie coś to znaczy, że nie musisz tego ściągać. |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]()
okej mam driver cleanara reszta wlasnie mi sie sciaga, tylko mam problem - nie wiem ktore to moje stare sterowniki. Jest tego tam spoooro, nawet nie wiem co to jest:
3Dfx 3Dlabs Wildcat 4 3Dlabs Wildcat REALIZM 3Dlabsa Wildcat VP ATI ATI CCC ATI HydraVision ATI IGP ATI MMC ATI Remove Wonder ATI TV Wonder ATI Uninstall Utility ATI WDM IntelExtrema Mathrox Graphics nForce CHipSet nVida nVIda Stereo nVida WDM s3 Savage SIS Graphics Turtle Beach XGI Volari yyy, ktore mam skasowac? |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]()
PPM - prawy przycisk myszy
1. Jeżeli masz stałe łącze z internetem, tzn komputer zaraz po uruchomieniu od razu połączony jest z siecią - bez potrzeby uruchamiania połączenia, odłącz kabel od komputera. Chodzi o to, żeby komputer nie łączył się samodzielnie z siecią. Nie jest to niezbędne, ale w ten sposób będzie łatwiej. 2. Jeżeli na pasku zadań (na dole, po prawej stronie koło zegara) jest ikonka panelu kontrolnego ATI to wyłącz ją. 3. Menu Start->Ustawienia->Panel sterowania->Dodaj i usuń programy. Usuń wszystkie programy ATI. Teraz uwaga! Konieczny będzie restart komputera, ale musisz uruchomić go w trybie awaryjnym. Robisz to naciskając klawisz F8 podczas uruchamiania, wtedy gdy na monitorze wyświetlają się te wszystkie dziwne napisy na czarnym tle. ![]() 4. Po uruchomieniu w trybie awaryjnym i zalogowaniu uruchomi się kreator dodawania sprzętu - komputer będzie chciał znaleźć sterowniki do karty graficznej. Jeżeli przycisk "Anuluj" lub "Pomiń" będą aktywne to przerwij to wyszukiwanie i przejdź do pkt6. Jeżeli nie będziesz mogła przerwać instalacji sterowników i system oświadczy Ci, ze pomyślnie zainstalował sterowniki przejdź do pkt 5. Wyłącz antywirusa i ewentualnie zaporę. 5. PPM na Mój Komputer->Właściwości->Sprzęt->Menedżer urządzeń Klikasz na "+" przy Kartach graficznych i zaznaczasz kartę graficzną. PPM->Właściwości->Sterownik->Odinstaluj. Potwierdź usunięcie urządzenia. NIE URUCHAMIAJ PONOWNIE KOMPUTERA!!! 6. Uruchom Driver Cleaner. W zakładce Narzędzia (Tools) wybierz Cab Cleaner i uruchom. Opcją domyślną jest Driver.cab i tak ma zostać. Nie jest to niezbędne, ale zalecane przez autorów programu. Przejdź do Driver Cleaner i wybierz, hmm... w zasadzie możesz wybrać wszystko związane z ATI oprócz ATI IGP, chociaż jak Ci się zaznaczy również i to to tragedii nie będzie. Potem kliknij "Start". Po zakończeniu usuwania sterowników opróżnij kosz i uruchom komputer ponownie. 7. Po ponownym uruchomieniu pomiń znajdowanie sterowników (jeżeli się pojawi) i zainstaluj ściągnięte sterowniki. |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]()
a zeby dzialalo konieczne jest odinstalowanie gry i zainstalowanie spowrotem?
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]()
czyli mam rozumiec, ze jak zrobie to wszystko nie powinnam miec 'popaseczkowanej' gry?
EDIT: mam problem, poniewaz usunelam 1 program ATI bo tylko tyle bylo. gdy uruchamian komputer w trybie awaryjnym jest czarny ekran i czerowna lampka jakby sie cos zacielo, probowalam tryb awaryjny z obsluga sieci i nic, po prostu NIC. A jak wlaczam normalnie (normalny tryb) to nie pojawia sie kreator... Ostatnio edytowane przez Sugarless : 21.02.2006 - 00:07 |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guest
|
![]() Cytat:
czyli mam rozumiec, ze jak zrobie to wszystko nie powinnam miec 'popaseczkowanej' gry? - jeżeli rzeczywiście była to wina sterowników (a wszystko na to wskazuje) to powinno być wszystko OK. Przed odpaleniem gry sprawdź jeszcze DirectX: Start->Uruchom: wpisz: dxdiag->OK W ramce "Informacje o systemie", na samym dole powinna być informacja o wersji DirectX. Powinna być 9.0b lub 9.0c W zakładce "pliki DirectX" na dole powinno być: nie znaleziono żadnych problemów. Jeżeli stwierdziłaś coś innego konieczne będzie zainstalowanie DirectX (jest na płytce z The Sims 2) W zakładce "Ekran" wszystkie funkcje DirectX powinny być włączone - to sprawdzasz w opisie, wszystkie przyciski powinny być z napisem "Wyłącz". I to by było chyba tyle... ![]() |
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|