![]() |
#12 |
Guest
|
![]() Pomysł orginalny, jeszcze chyba takiego nie było. Ale zdjecia są za ciemne i dużo dialogów. Tekst dosyć krótki, mam nadzieję, że zmieni sie to w następnym odcinku.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]()
Było już rano. Nie wiedzieć czemu jakoś strasznie szybko Victor przywlókł robota do domu.
- Kupa złomu, tylko ciągle się psuje! Nie pozwolę żeby ten blaszak odkrył mój sekret... - powiedział Victor i postawił obok siebie robota. Potem usiadł na kanapie. ![]() Po paru godzinach poszedł pooglądać gwiazdy, ale... ![]() - Che, che! Nikt nie wierzy w wampiry! Ja też nie wierzyłem, ale skoro już nim zostałem, powinienem się zabawić! Przez pół godziny wpatrywał się w gwiazdy, potem położył się na łóżku. ![]() - Tak w ogóle to to miejsce nie jest odpowiednie dla wampira. Muszę znaleźć coś mroczniejszego! Cha, cha! W ogóle ten dom jest głupi. Głupie ściany, okna, schody... pora zmienić podwórko. Jako że Victor zawsze ma to czego chce, dostał też nowy dom... nie zabrał swoich robotów, gdyż przeszkadzały mu. --- TRZY GODZINY PÓŹNIEJ --- - O, to jest świetne!! Już dawno trzeba było się przeprowadzić. Żadnych wścibskich sąsiadów! ![]() ![]() - To idziemy nawiedzać domek! Ciekawe co jest tu takiego ciekawego, ciekawość mnie rozpiera... ciekawe co jest za tymi drzwiami... Victor przebrał się w coś odpowiedniego do chodzenia do domu i postanowił zobaczyć kuchnię (swoją drogą po co mu, skoro to wampir?). - Niepotrzebna, ale może być... wampiry żywią się krwią, ale mogą jeść też co innego, spróbujmy coś spichcić. Kucharka przyjdzie dopiero jutro! ![]() To chyba są flambirowane naleśniki... spróbujmy. ![]() W tym samym czasie... ![]() PS. Przedostatnie zdjęcie (mimo że sam je robiłem) trochę mnie przeraziło ![]() PS2. Przepraszam za kiepską jakość zdjęć, ale zdjęcia miałem już gotowe i nie chciało mi się poprawiać wszystkiego ![]() PS3. Spuszczę mrok tajemnicy na ostatnie zdjęcie... PS4. ROBIĆ JESZCZE DALEJ? PS5. Chciałem zakończyć PS'y nieparzystą liczbą ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]()
Przepraszam za brutalność, ale nie podoba mi się.
Może popracuj jeszcze nad rozwinięciem wątków i bardziej opisuj sytuacje!! |
![]() |
![]() |
#15 |
Reputacja: 13
|
![]()
Hmm, no cóż. Taka trochę szybka akcja. Prócz tego nie ma właściwie żadnych opisów, same dialogi. A ściśle monologi, bo on mówi do siebie... Ogólnie tzreba to jeszcze dopracować. Pozdro
![]()
![]() |
#16 |
Reputacja: 10
|
![]()
Jest lepiej niż w odcinku pierwszym. Nie ma już TYLKO dialogów, wprowadziłeś coś nowego.
Ale jest nieco chaotycznie i nie wiadomo, dokąd akcja zmierza; czy jest jakiś główny wątek, czy może ciągle będzie opisywane życie wampira i to, co on robi... Jeśli mówię o chaosie, to wyjaśnię, o co mi chodzi. Przykładowo raz piszesz opisowo: "Po paru godzinach poszedł pooglądać gwiazdy, ale..." a raz dajesz przerywniki: "--- TRZY GODZINY PÓŹNIEJ ---" Widać, że jesteś niezdecydowany co do formy. Albo na początku odcinka są te dopiski, opisy, a na końcu już prawie ich nie ma. Tak jakby każdy fragment pochodził z innego fs. ![]() Rozumiem, powinieneś sobie wyrobić jakiś styl, bo na razie tylko próbujesz. I próbuj dalej, twórz kolejne odcinki, ale jednak radziłabym się bardziej zdecydować na formę, żeby to wszystko do siebie pasowało... Fotki niezłe, pomijając to, że gdzieniegdzie się rozmazują, tam gdzie były dwie można było dać Enter, żeby był między nimi odstęp. ![]() Oceny nie daję w tej chwili, nie wciągnęło mnie jak na razie za bardzo. Pozdrawiam
![]() |
#17 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() A w ogóle to zamierzam utrzymać bezład w trzecim odcinku ![]() |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]()
No nie ukrywam, że nie zabardzo mi się podoba. Nie mówię, że moje to jakieś cudo, bo tak nie jest, ale twoje jak dla mnie jest strasznie pogmatwane. Zdjęcia średnie, ale jak pisałeś miałeś je zrobione wcześniej. Tekst trochę cięzko zrozumieć. Ogólem nie najgorzej, ale popracuj jeszcze nad tym fs.
Trzymam kciuku i pozdrawiam :* P.S. Ocenię po 4 odcinku ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
![]()
Szczerze? Nie...Tak? Nie? Słuchaj może trochę szczerze ( tak się chyba nie da prawda?). Twoje fs jest...dziwne, ale oryginalne! Mało kto robi fs z robotami! Jednakowoż szybko sie ich pozbyłeś.
Nie piszę więcej żebyś ty pisał dalej i się nie załamał... Ocenkę wystawię po 4 odc. Ciao! ~D~ |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
![]()
W następnym odcinku pojawi się postać Da Pont.
Da Pont będzie pewną osobą, którą Victor pozna w nieco ciekawych okolicznościach. Będzie jego przyjacielem. PS. Widzę że dużo osób narzeka na kompletny bezład. Chciałem, żeby taki bezład istniał. Wyciągniecie fabułę w dopiero czwartym odcinku, ale mogę podpowiedzieć. 1. Tajemnicze ostatnie zdjęcie - zostawię to bez komentarza. 2. To FS to jedna wielka zagadka... jak przygodówka, będziecie musieli rozwiązywać zagadki, aby rozwiązać też fabułę. Nie martwcie się, to nietrudne a zagadki skończą się w piątym odcinku. W czwartym pojawi się motyw głodu krwi. Mała podpowiedź co do fabuły: ![]() Jak ktoś każde zdjęcie sprawdza, zobaczyłby to, że na przedostatnim zdjęciu jest widoczne coś takiego. 3. W następnym odcinku znowu pojawi się tajemnicze zdjęcie. Z nich można zobaczyć zakończenie. |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|