Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.09.2006, 20:00   #11
Isi

Reputacja: 10
Domyślnie

Hmm... Błędów ortograficznych wcale nie ma dużo (szczerze mówiąc nie zobaczyłam żadnego, może przeoczyłam, a może ich nie ma po prostu, ale za to jest pełno literówek, dziwne słowa (np. że bohaterka jest "porządkowa" zamiast "porządna") i brakuje spacji po myślnikach, przecinkach, przez to tekst nie wygląda zbyt estetycznie...
Jak dla mnie jest poniżej przeciętnej, ale zawsze można to poprawić.
Cytat:
Napisał lukapuka4
Jeżeli chodzi o ściany to nie wiem o co chodzi:/
Ja Ci powiem. Chodzi o to, że w prawdziwym życiu ściany są wysokie, prawda? I siedząc w kuchni nie widzi się wnętrza łazienki. itd. A tu cały dom jest "prześwietlony". Jeśli robisz fotki, staraj się robić "realistyczne" - tak jak prawdziwe zdjęcia, wtedy fotostory o wiele ładniej się pezentuje. Np. w odcinku pierwsze zdjecie jest dobre, widać dom. A już na drugim jest "prześwietlony".

Zdjęcia jak dla mnie są dobrej wielkości, ale w grze, w opcjach grafiki możesz ustawić większy rozmiar i jakość. Fotosik.pl nie ma na to wpływu.

Jeśli masz Worda, to radzę pisać w nim: poprawia automatycznie błędy, podkreśla słowa, jeśli nie dasz np. spacji tam gdzie trzeba, dzięki temu fs może zyskać na estetyce.

No to na razie tyle ode mnie.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Isi : 22.09.2006 - 20:03
Isi jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.09.2006, 09:05   #12
lukapuka4
Guest

Domyślnie

Ni eoburzam się tylko mówię afotostory i tak będę robić i znalazłam tylko jeden bląd stylistyczny bRachu dawaj kasę i receptę ale to jest dlatego że w tamtych czasach tak mówili
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.09.2006, 09:08   #13
lukapuka4
Guest

Domyślnie

Dziękuje Isi
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.09.2006, 09:11   #14
lukapuka4
Guest

Domyślnie

Nie pisałam dlugo fotostory poniewaz mam nie zainstalowane simsy ale dzisiaj je zainstaluje i może będzie odcinek ale nie obiecuję
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.09.2006, 09:34   #15
Meggie

Domyślnie

Nie hchce zeby ci bylo przykro dlatego prosze postaraj sie aby ten odcinek byl bombowy... I zajrzyj do moich fotostory
Meggie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2007, 20:13   #16
karolcia92
Guest

Domyślnie

Coś mi się wydaje, że nie zobaczymy kolejnych odcinków. Szkoda, fotostory mimo błędów zapowiadało się ciekawie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.02.2007, 11:08   #17
rosex

Domyślnie

Kolejne beznadziejne fotostory. Fabuła - póki co - nudna i nieciekawa, bez przyszłości. Opowiadanie jest napisane chaotycznie i niestarannie. Jest kilka błędów stylistycznych, ortograficznych (kotku, 'kłócić' się pisze przez 'ó') i interpunkcyjnych. Zdjęcia też mi się nie podobają, ponieważ są słabej jakości (da się chyba to przestawić w opcjach kamery), robione ze złej perspektywy. Jakoś trudno jest zobaczyć cokolwiek na tych zdjęciach, ponieważ są robione z daleka. Tak na przyszłość to postaraj się, aby na zdjęciach nie było widać kryształków nad simami oraz niskich ścian. Ogólnie to fs nie wywarło na mnie dobrego wrażenia. No nic. To tyle. Pozdrawiam i liczę na poprawę.
rosex jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.02.2007, 13:39   #18
Monitkowa

Reputacja: 15
Domyślnie

Zdjęć nawet nie skomentuję. Widac kryształki i... niskie ściany... pozatym co obrazek jest "border" ...
1/10
stare 15.02.2007, 20:37   #19
Alatáriël
Guest

Domyślnie

Ehh... Widać kryształki, niskie ściany, błędy w texcie, a na dodatek prawdopodobnie autorce odechciało się pisać. JAk na razie dam 3/10...
Może jeszcze Ci sie zachce to dokończyć... Wiesz, nie mogę powiedzieć, ja też czasami popełniam błędy w moim FS (raz nawet zamiast zrobić zdjęcie wilkołak, wstawiłam zdjęcie normalnego człowieka xD ), ale powinnaś popracować nad zdjęciami. Rób je bliżej, postaraj się o to, żeby nie było kryształków, podnieś ściany. No i oczywiście ustaw lepszą grafiką. Dobra, kończę te rady na pszyszłość xD Mam nadzieje, że sie poprawisz
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.02.2007, 15:08   #20
stagnacja
Guest

ThumbsDown

Kolejne FS zupełnie bez sensu... to wygląda jak opowiadanie 6-letniego dziecka, które nie umie porządnie wkleić zdjęć, sklecać dialogów i na dodatek nie umie nic z ortografii...beznadzieja... Fabuła na razie niezbyt ciekawa i nudna. Po co robić aż cały odcinek o PRZEPROWADZCE? Pfff... dziewczyno zaśmiecasz to forum. 1,5/10
PS. Mam nadzieję, że się poprawisz...
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania