![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
Kolega Maxsel, ma dobry pomysł
sprawdziłam, obszar w lewym górnym rogu to Aleja Wulkaniczna 40 w jakim otoczeniu grasz? Który numer? jeśli grasz w nr. dwa to C:\....\Maxis\The Sims\UserData2\Houses czerwony plik Houses40.iff - będzie odpowiadał temu obszarowi i wtedy dowolnie np. z 8 C:\.....\Maxis\The Sims\UserData8\Houses skopiuj sobie plik Houses40.iff i zamień z tym z UserData2 Jak grasz w otoczeniu drugim numery UserData, odpowiadają numerom otoczenia na przyszłość wyłączaj kod move_objects edit: niestety budka telefoniczna z wyspy wakacyjnej nigdzie się nie znajduje :con: ale już tą ze starówki, czy z centrum, można kupić ![]() oczywiście jak budujemy, starówkę lub centrum ![]() Ostatnio edytowane przez Anastazja : 04.07.2007 - 23:52 |
![]() |
|
![]() |
#12 |
Guest
|
![]()
Sorki jak kogoś uraziłem ale bywa. O i przy okazji zedytuje swój błąd na górze co popełniłem domek ze strzałko słyrzy w nowszych wersjach tylko do nowaków domu i terenu czyli odnowienie samouczka a wcześniej służył do całej okolicy
|
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]()
Nie będe zakładał już nowego tematu bo ten jest o wakacjach. Czy jeśli często będe piknikował na wakacjach to przyjdzie niedżwiadek niejadek i ukradnie mi kosz piknikowy? bo ktośtam napisał że mu to się wydarzyło. myślałem że ten miś jest tylko w randce i wświatowym życiu
Ostatnio edytowane przez neostrada.pl : 07.07.2007 - 20:45 |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
![]() Cytat:
niedźwiadek przyjdzie jak będzie Twój sim piknikował ale na randce w mieście. Nie ukradnie mu koszyka, ale wyżre kanapkę tylko. ![]() Na wyspę wakacyjną niedźwiadek nie przyjdzie. O ile pamiętam. Niedźwiadek Niejadek przyjdzie do domu sima i przeszuka mu kosz na śmieci, jest to losowa sprawa. W dodatku abrakadabra, Niedźwiadek przychodzi jak sim, nie skończy robić pszczelego wosku i zostawi pół słoika miodu na Woskomiodorobie. Misiek zje mód ale za to pogryzą go pszczoły. Za kare, za łakomstwo. Zobacz, misiek wyżera miód, który zrobił Dżin ![]() Ale pszczółki go pogryzą xP ![]() Uciekł, ale pupcia będzie boleć. xP zdjęcia z mojej gry Ostatnio edytowane przez Anastazja : 13.07.2007 - 00:26 Powód: literówki |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]()
Sorry ,ale w ogóle nie kapuję tego co ty napisałaś.. :con:
|
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]()
Ja tam jestem z gatunku ludzi którzy nie bardzo wiedzą jaki numer ma dana parcela(huh jak dawno w to nie grałam)
W takim przypadku skasowania obiektu który nie jest dostępny w trybie kupowania, można też posłużyć się programem The Sims Transmogrifier. Trzeba znaleźć ten telefon(najlepiej metodą sprawdzenia, czy w liście plików znajduje się coś co w nazwie posiada wyraz "phone" ale często pliki w Transmogrifierze mają dziwne nazwy więc ja sprawdzam z góry na dół jak leci pomijając tak oczywiste rzeczy jak "Bed" czy "chair" bo wiadomo, że telefonu na 99.99% tam nie będzie). Jak już znajdziemy to klonujemy i sklonowany obiekt powinien się automatycznie pojawić w sprzedaży. Zonk w tym, że będzie on wtedy też dostępny na parcelach gdzie nasze simy mieszkają na co dzień. |
![]() |
![]() |
#17 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez Eámanë : 17.08.2007 - 20:59 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |