Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.12.2007, 12:48   #11
ulmille

Reputacja: 16
Domyślnie Odp: Dom ad_20

Dziękuję, cieszę się, że dom wam się podoba

Telewizor jest z muranomobila a kominek zrobiłem sam
ulmille jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.12.2007, 13:08   #12
Lilith

Reputacja: 10

Świetny
Kominek... Panele słoneczne...
Niech się TSR schowa xDD
Lilith jest offline  
stare 10.12.2007, 13:28   #13
Komurka
Guest

Kominek piękny, tym bardziej, że sam go zrobiłeś! ale nie odp nam czy załączysz dom do ściągnięcia ^^

stare 10.12.2007, 13:30   #14
mario

Reputacja: 20

Z kolei oceniam Twoje domy, więc tutaj również napiszę, co o nim myślę.

Bryła: Powiem tak... Prosta, ale z różnymi ciekawymi bajerami. Wiem, że napracowałeś się nad nią - widać. Nie różni się bardzo stylem od poprzednich Twoich domów, choć muszę przyznać, że na pewno jest lepsza od np. Quanta. Kolorystyka fajna, lubię takie. Podoba mi się, chociaż nie zamieszkałbym w takim modernie. Musiałbym poczekać, aż byłyby takie w modzie. 9/10

Ogród: Nie jest przytłaczający, pasuje do tego domu. Podoba mi się ogrodzenie, pokrycia terenu... Jednak w ogóle nie pasują tam te 2 sosny (czy co to tam jest ). Mógłbyś powrzucać więcej krzewików, drzew z internetu (bo te maxisowe są zbyt pospolite). Ale ogólnie jest dobrze. 8/10

Wnętrze: Pochwalę Cię oczywiście za piękne zdjęcia (nie wiem, jak ty
je robisz). Przejdźmy do oceny wnętrza. Salon jest za pusty. Chodzi mi o to, że jest za mało ozdób, kwiatów i innych takich pierdół, dzięki czemu w domu jest przyjemniej. Dom jest bardzo nowoczesny, jednak takie ozdobniki nie zmieniłyby stylu w żadnym wypadku. Ktoś miał pomysł na kominek, bo jest fajny. (edit: oo, widzę, że sam go zrobiłeś ^^) Postawiłbym na nim jednak jakieś ozdoby, rzeźby, kwiatki - cokolwiek. Ale spodziewam się, że to kominek, na którym nie można nic położyć. OK. Ten stolik z krzesłami przy oknie... Krzesła są obrzydliwe po prostu. Już lepsze naprawdę byłyby jakieś z internetu. Podoba mi się wypoczynek, jest naprawdę ładny. Powiesz mi, skąd go pobrałeś? Teraz kuchnia. Eee, nic nadzwyczajnego. Dlatego nie wezmę jej pod uwagę przy ocenie, bo wolę kuchnie z wiszącymi szafkami i jakimiś wyspami. Podobają mi się kolory panujące w domu. Moją ulubioną cegłę tam widzę i fajne farby również. Sypialnia jest w porządku, poza tym, że w kąciku tv mogłoby się znaleźć więcej (powtórzę się :smirk: ) ozdób, mebelków, może jakaś lampa stojąca. Większa wersja tej, która stoi na szafce koło łóżka. Wnętrze, choć nie lubię takich zbytnio, to nawet mi się spodobało, głównie przez kolorystykę pomieszczeń. Czekałem, aż zrobisz coś w cieplejszych barwach, no i proszę. Jest całkiem nieźle. 9/10 (za brak tych cholernych kwiatów )

9/10
8/10
9/10
-----
26/30 czyli (mniej więcej) 8.5/10. Dziwne, że tyle wyszło, bo przecież w końcu jak ja oceniam Twoje domy, to ocena nie wypada najlepiej.

UWAGI: Więcej kwiatków... ;( Proszę cię. Zrób na drugi raz kwiaciarnię, to może ci się utrwalą w głowie kwiaty i już zawsze będziesz wstawiał dużo kwiatów. Daj do zassania. Pozdrawiam, Désignér.
mario jest offline  
stare 10.12.2007, 13:37   #15
ulmille

Reputacja: 16

Na kominku (a właściwie na tych stoliczkach obok niego) można stawiać przedmioty.
Kanapa jest od blake_boy'a z mts2
Co do domu, to jest on tak przestronny, ponieważ chciałem go urządzić w lekko skandynawskim stylu (jasne, rozświetlone pomieszczenia, minimum dodatków). Gdyby przyjrzeć się rzutowi, to na kwiaty nie ma specjalnie miejsca (jest w zasadzie tylko jedno - za ścianą konczącą ciąg kuchenny, tuż koło okna)
Dziękuję za ocenę i pozdrawiam:
ulmille
ulmille jest offline  
stare 10.12.2007, 14:02   #16
KAMOL
Guest

Powiem jedno 10/10

stare 10.12.2007, 14:40   #17
Chryzantem Złocisty
Guest

Cóż.

Nie zajmuję się komentowaniem domów,bo mi i tak się wszystkie podobają (jestem architektem beztalenciem).
No,może poza domami Misti i tym podobnych.
Ale za twoimi wytworami jakoś nigdy nie przepadałam.
Ba,nawet nie chciałam na nie patrzeć i starałam się pognębić przy każdej okazji.
Surowe,modernistyczne domy nie odpowiadały mi zupełnie.

Ale..Po ujrzeniu twoich ostatnich produkcji,przyjrzeniu się im dokładnie,doszłam do wniosku,że...Chyba nie jest to wszystko takie złe =d
NanoVille mnie urzekło bardzo,no i urok twoich zdjęć...Nie wiem jak je robisz,ale są niesamowite.
No i muszę oddać Ci honor - jesteś bardzo dobrym architektem.
Nie będę już dłużej robić "na złość",bo nie mam po co.
Podobają mi się twoje prace i nic na to nie poradzę ^^

Dom ad_20 również jest kolejnym genialnym dziełem.Nie mam nic do zarzucenia.

Więc,podsumowując,dołączyłeś do listy moich ulubionych budowlańców simowych.
Mimo iż do niepokonanej mistrzyni,Irbis,baaardzo Ci brakuje,i masz zupełnie inny styl niż ona,ale twórczość Irbis jest nie do przebicia - na zawsze już pozostanie na pozycji pierwszej.

Pozdrawiam i nadal życzę takiego świetnego talentu

Ps - nie obraziłabym się,gdybyś zrobił nam kiedyś niespodziankę i zrobił dom modernistyczny z mebli maxisowych.
To byłoby wyzwanie,nie sądzisz?
Chciałbyś je podjąć?
Wtedy to już byś udowodnił swój talent tak do końca...
Przemyśl tą propozycję

stare 10.12.2007, 15:02   #18
Elros
Guest

Domek bardzo mnie odpowiada,jestem zwolennikiem modernu bo najcześciej tego typu mebli używam.Cudo jak każdy twój domek 10/10.Ja bym chciał zobaczyć jak budował byś w The Sims 1

stare 10.12.2007, 19:09   #19
Tuśka
Guest

Śliczny! Pomimo dużej ilości dodatków ściągnietych podoba mi sie. Kuchnia nie przeważa nad resztą i jest mala. Domek ogólnie nie zaduży co też jest dla mnie plusem.
Kolor domu na zewnątrz nie jest jeden a kilka (2). Podoba mi sie orginalna bryla. Ogólnie nie mam zastrzeżeń.

Pozdrawiam Tuśka!

stare 11.12.2007, 20:49   #20
miracle
Guest

Hmm... Bardzo ładny - jak każdy Twój dom. Taki nawet przytulny.
Dasz może do ściągnięcia domek...?
Ocena: 10/10 - wszystko idealne. xD

Pozdrawiam.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania