![]() |
#12 |
Reputacja: 10
|
![]()
jedzenie przecież nie ma zadnego wplywu na plec dziecka : d
![]() |
#13 |
Guest
|
![]()
Jeśli wpływa na ilość to czemu nie na płeć? Spróbować nie zaszkodzi.
|
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]()
Może maxis specjalnie zaprojektował tak tą grę by jedzenie miało wpływ na płeć dziecka ^^) ?
|
![]() |
![]() |
#15 | |
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
pierwsze slysze zeby jedzenie mialo wpływ na płec dziecka. plec jest wybierana LOSOWO przy narodzinach.
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]()
No ale u mnie dziewczynka rodzi się z raz na 30/40 narodzin,Tyle razy już próbowałam i żadnych zmian;(
|
![]() |
![]() |
#17 |
Reputacja: 11
|
![]()
A u mnie przeważnie jest tak, że jak 'postaraj sie o dziecko' klikne u kobiety, to jest chłopiec. A jak u faceta, to dziewczyna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]()
Wtrące się do tej dyskusji, bo niedawno bardzo dokładnie analizowałem problem płci rodzących się dzieci.
Zrobiłem prototyp hacka, który pozwala wybrać płeć dziecka. Aby to zrobić, bardzo dokłanie analizowałem rozkazy gry jakie są wykonywane podczas ciąży i porodu. Mogę powiedzieć ze 100% pewnością - żadne ciasteczka (czy inne potrawy) nie mają wpływu na to. Nie ma wpływu też to kim się kliknęło na kogo. Rozkaz jaki tworzy nowego sima nie ma dostępu do takich danych. Co więc ma wpływ na płeć sima? Hmm... nie wiem. Niestety rozkaż tworzący sima jest tak zwanym "primitives behavior" czyli rozkazem podstawowym. Nie da się go zmodyfikować ani nawet podejżeć. Podejżewam że nie jest to takie proste losowanie dziewczynka lub chłopiec. Zauważyliście, że czasami gra się uprze i rodzą się samie np. dziewczynki. Więc jednak musi brać pod uwagę jakieś czynniki. Podejżewam, że w momencie tworzenia sima analizuje otoczenie i patrzy czy przypadkiem nie ma w nim "nadwyżki" chłopców nad dziewczynkami (albo odwrotnie) i jeśli stwierdzi że jest np. za dużo mężczyzn to rośnie prawdopodobieństwo że będzie dziewczynka. Pozdro *miki2207* p.s.Co do mojego hacka to prosiłem na innym forum o przetestowanie go. Testy wypadły pozytywnie i w przyszłym tygodniu będzie dostępny - także na tym forum. |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
![]()
No to kiedy na forum będzie można ściągnąć ten hack,bo miasteczko zaludnia się chłopcami
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|