Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.06.2008, 15:31   #11
Gio

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Simsy wg. mnie czyli losy simów

No, nie ukrywam, że nie spodziewałem się po drugim odcinku więcej niż po tym co zobaczyłem. Tekst jest słaby i nadal krótki. Mimo wszystko akcja jest super i mnie wciągła na te 30sekund czytania!!! Ale przydałoby się więcej zagadek, wyjaśnień. Wszystko dzieje się z byt szybko. A i posłuchałaś mojej rady, że zawsze trzeba mieć jeden odcinek w zapasie. Ogólnie jak na razie daje 6/10 (4 dodatkowe punkty za akcję, która po prostu jest źle opisana)
Gio jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.06.2008, 15:46   #12
Ellie
Guest

Szybko dałaś nowy odcinek, cieszę się.
Hm... Akcji jest trochę więcej, a co do imion Simów z Muzykowa (chyba tak się nazywała miejscowość), to mogłaś je pozmieniać, żeby nie były takie dziwne. Chyba, że tak ma być i wyjaśni się kiedyś, dlaczego one się nazywają dziwnie ;] Jakoś strasznie mnie nie wciągnęło, ale czyta się miło i przyjemnie. Denerwuje mnie kapelusz Oliwki, który nosi przy ubraniu codziennym (wnoszę prośbę o zmienienie go :]). Zgadzam się z pitexem, akcja mogłaby być lepiej opisana. Zdjęcia na razie nie są mistrzostwem i wciąż jest ich trochę za dużo. Przy takim texcie wystarczyłyby 4 zdjęcia (dla mnie przynajmniej). Może fotki byłyby "Atrakcyjniejsze" gdybyś pościągała jakieś dodatki z neta, ale jest OK. Nie daję oceny liczbowej :]
Pozdrawiam.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2008, 16:24   #13
Fiorella

Reputacja: 10

Drugi odcinek o niebo lepszy od pierwszego, ale cudem to on nie jest. Więcej tekstu, mniej zdjeć. Nie wciągnęło mnie tak bardzo, ale pisz dalej. Jeśli się postarasz to może być z tego całkiem niezłe fotostory.
Fiorella jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2008, 17:58   #14
avenly

niezłe, tylko jeszcze mniej zdjęć , a więcej tekstu.
avenly jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.06.2008, 20:00   #15
Nati
Guest

no tak fajny ten odcinek
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.06.2008, 19:55   #16
Odessa
Guest

Daj kolejny odcinek. Koniecznie!!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2008, 07:37   #17
Hondirenda

Rozdział III : Wieczór spędzony z przyjaciółmi

Oliwka wstała mając już dość gadania z Kulinem. Razem przyglądali się grze w zośkę Lokera i Ulawy. Gdy gra zakończyła się sukcesem Lokera, Oliwka poprosiła Ulawę, by ta pstryknęła jej zdjęcie przed domem.

Zdjęcie wyszło cudownie! Przedstawiało Oliwkę na tle jej nowego domu.
Oliwka razem z Ulawą usiadły na kanapie. Ulawa zaczęła nawijać. Oliwka pomyślała, że talentem Ulawy jest właśnie gadanie.

- Czy wiesz, że ostatnio paliwo staniało? Albo, że ojciec Lokera nosi Czapkę Radochy? A może wiesz już, że Gotykowie mają bardzo wojowniczy charakter? Dowiedziałam się ostatnio, że teraz jest straszna moda na podróże!
- Pod-róże? - Ostatnia wiadomość najbardziej wstrząsnęła Oliwką.
- Tak, podróże! A wiesz, że move_objects jest on?
- Ale... Ja nie bardzo to widzę... Przecież jest wrzesień! Nikt nie wyjeżdża na wakcje!
- A właśnie, że to teraz ludzie najbardziej wyjeżdżają! We wrześniu dzieci chodzą do szkoły więc nie przeszkadzają starszym w odpoczynku. A mówiłam Ci już, że zniknęła Bella Ćwir?
Oliwka już nie słuchała. Dawno już nie wyjeżdżała w podróż. Opuściła towarzystwo Ulawy pod pretekstem zrobienia podwieczorku. Oliwka ani się obejrzała, a już nastał wieczór.

Po paru minutach Oliwka podała kluski z serem. Goście zbiegli się jakby ta skromna potrawa była magnesem. Wnet zaczęła się rozmowa.

Po zjedzeniu kolacji (która miała być podwieczorkiem) Ulawa pożegnała się z Oliwką. Mówiła, że jeśli nie wróci jej córka nie odrobi lekcji. Zaraz po niej wyszedł Kulin. Loker został, by jeszcze trochę pogadać. Oliwka myślała o podróżach. Tylko o podróżach.

Przepraszam za wszelkie błędy na zdjęciach. Wiem, że na jednym widać niebo, ale inaczej nie dało się sfotografować tego momentu.

Ostatnio edytowane przez Hondirenda : 15.06.2008 - 07:39
Hondirenda jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2008, 17:57   #18
Simona

No, nie wiem od czego zacząć. Cóż, niewiele tekstu, a zdjęcia czasem niedopracowane (np. to pierwsze zdjęcie trzeciego odcinka - piszesz, że zdjęcie przedstawiało Oliwkę na tle jej domu, a ona stoi tyłem do aparatu i to na tle ulicy - chyba). Cóż, ale może lepiej ocenię całokształt. Powiem ci, że z lekka mnie ciekawi, ale za mało wnętrza, tego czegoś co sprawia, że fotostory jest wyjątkowe. Wg mnie popracuj trochę nad rozbudowaniem tekstu do pewnego stopnia. Pisz dalej i ćwicz, bo idzie ci coraz lepiej. Małymi kroczkami daleko się zachodzi.
Najbardziej rozbawiło mnie zdanie Ulawy? (chyba o nią chodzi) - move_objects jest on. Ha! Ha!
Simona jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2008, 13:04   #19
Fiorella

Trochę nudnawy odcinek, ale może jak Oliwka wyjedzie w podróż to akcja się rozkręci. Dopracuj zdjęcia. Wiem z doświadczenia, że nie jest łatwo uchwycić dobre ujęcie, ale radzę przeczytać poradnik młodego fotografa. Mnie pomógł bardzo. Na razie daję: 6/10
Fiorella jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.06.2008, 20:45   #20
Hondirenda

Dzięki XD. Co do tego zdjęcia na tle domu tle domu w FS'ie było jeszcze jedno zdjęcie przedstawiające Oliwkę na tle jej domu, ale nie wrzuciłam, bo znowu byłoby za dużo. Baaardzo dziękuje za komentarze. Bardz mi to pomaga.

Oliwka niedługo WYJEDZIE w podróż .
Hondirenda jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania