Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba Ci się dom ??
Bardzo, 19 59.38%
Tak, 10 31.25%
Nie, 2 6.25%
Okropny. 1 3.13%
Głosujących: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Narzędzia wątku Wygląd
stare 25.07.2008, 23:35   #11
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: "Drewniana nowoczesność" by kubuss

Widać, że się postarałeś. Kolorom nie mam nic do zarzucenia, jednak jest kilka szczegółów, które mi się nie podobają...
Pierwsze, co mi się rzuciło w oczy to ten telewizor wiszący na ścianie jak obraz. Jeżeli już korzystasz z dodatków internowych to widziałam gdzieś taki fajny, co można go ustawić na stolikach do kawy, szafkach itp.
Wiszący bardzo psuje widok.
Druga rzecz, która mi się nie podoba to przeszkolony dach nad sypialnią. Jak Sim, który imprezuje może sobie odespać, kiedy słonko mu nad ranem tak mocno daje po oczach, a pomieszczenie się strasznie nagrzewa
Sam dach jest spoko, ale nadaje się bardziej do mini szklarni, a nie nad sypialnię
Akurat kuchenki się nie czepnę bo to w grze optymalne rozwiązanie: lodówka, blat, kuchenka
Ale wanna jest wg mnie paskudna. Może ujmę to inaczej - bardzo, ale to bardzo razi moje oczy
Tym razem dam tylko 8/10, bo jednak zrobić fajną bryłę jest trudno, ale zastanawiałam się poważnie nad 6/10
Pozdrawiam.

Ps. Poza tym dzisiaj mam dobry humor bo naprawiłam w końcu włosy zepsute przez takiego jednego frajera

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.07.2008, 13:40   #12
mamrot
Guest

Świetne.
10/10

stare 26.07.2008, 16:51   #13
velocifero

Reputacja: 10

Z wielką satysfakcją odznaczyłem opcję 'okropny'.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Powiem tak: przystopuj. Domki wstawiasz na forum raz na dwa, trzy dni.
Wogóle się nie przykładasz. Każdy twój dom jest taki sam. Prosta bryła, zero fantazji i sztuczne plastikowe meble w środku. Każdy twój dom to dzaiłka 2x2. Ten dom świetnie nadawał by się na 3x3, miałbyć jeszcze miejsce na podjazd i lepszy, kameralny ogród.
Pozatym taras na dole powinien być na scenie albo fundamencie.

Wewnątrz:
Hol - dwa wiklinowe kosze, blat i schody. Pusta ściana.
Jadalnia - stół i krzesła. W dodatku krzesła biurowe zupełnie nie pasują. Lepsze by były jakieś prościutkie.
Salon - conajmniej okropny. wszystko jest ściśnięte i ten kominek. Sofa nie pasuje, kominek zbyt bilsko ściany.
Kuchnia - blee. Móglbyś dostawić jeszcze dwie szafki i nie byłaby pusta, ale ładne staranne szafki.
Sypialnia? Aaa! Ikea! Iwelkie naświetlenie w dachu, ZA DUŻE! POzatym strasznie biedna ta sypialnia. Nienowoczesna sofa to prościutnich łóżek i etażerek. i te rolety...

Dom nie jest conajmniej brzydki, ale okropny. Powinieś wreszcie porządnie brać się za domy, a nie wsytawiać wszystko co zbudujesz.
velocifero jest offline  
stare 26.07.2008, 18:00   #14
Greenlyme
Guest

Bardzo ładny, jak zwykle. Bryła w porządku, ładnie wygląda w nocy, gdy wszystko jest oświetlone. W środku zima, ale wiem, że nowoczesne domy mają to do siebie, więc się nie czepiam. Wnętrze jest ogólnie trochę za puste, ale umeblowanie, ozdoby itd. raczej bez zarzutu. 8/10

Aha, i do pana powyżej: jakoś nikomu innemu nie przeszkadza ilość domów, wstawianych przez Kubussa.

stare 26.07.2008, 19:49   #15
olenka
Guest

bardzo ładny 10/10

stare 27.07.2008, 06:35   #16
Ruika
Guest

Muszę przyznać, że mnie zaskoczyłeś tym projektem. Większość Twoich prac była podobna do siebie a ta proszę no no
Bardzo fajna bryła, jednak nie pasuje mi odcień drewna, wydaje mi się, ze jest on za ciemny. Przyczepie się również do okien. Chyba lepiej wyglądały by całe przeszklone duże okna bez tych przegródek na szybie.
Wewnątrz domu jest bardzo przyjemnie. Fajnie dobrane podłogi i kolory ścian. Choć trochę puste. Wybierając pomiędzy parterem a piętrem wybrała bym piętro.
Muszę jednak przyznać, że stricte nowoczesna ta bryła to nie jest. Co nie oznacza, że mi się niepodobna.
7/10

Ostatnio edytowane przez Ruika : 27.07.2008 - 06:37

stare 27.07.2008, 07:39   #17
velocifero

Cytat:
Napisał Greenlyme Zobacz post
Aha, i do pana powyżej: jakoś nikomu innemu nie przeszkadza ilość domów, wstawianych przez Kubussa.
Mój nick to nie pan, a forgotten.
Myślę po prostu, że Kubuss powinien się ograniczyć. Spróbować zapomnieć o działce 2x2 i zbudować wielką willę, o skomplikowanej bryle. No bo wszystkie jego domy są takie same.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Zresztą niech Kubuss sam się wypowie na ten temat.
velocifero jest offline  
stare 27.07.2008, 13:08   #18
Sheba
Guest

Aaaaaa...Cudne :* Kocham twoje domy ! Och Kusu$

10/10

Pzdr.ShebuL

stare 27.07.2008, 19:37   #19
kubuss

Uwaga odpowiadam zaczynając od posta nr 13

forgotten - jak będę chciał przystopować to przystopuję, ale nie będzie mi nikt rządzić. To raczej moja sprawa czy wystawię 4 czy 100 domów, nie twój interes.

Hall jak już, a nie hol. Jest tam nie pusto, a przestronnie, chciałbyś wejść do zagraconego hallu i przewracać się o niepotrzebne rzeczy ?? Bo ja nie. Jakby nie patrzeć to nowoczesne domy mają to do siebie że są "surowe" i przestronne, a nie zagracone !!

Jadalnia - krzesła nie są biurowe, a jadalnia jest po to żeby była użyteczna, a nie żeby była na pokaz

Kuchnia - dwie szafki o_O to znów byś się czepiał że jest zagracona.

Salon - jest wystarczający kanapa, telewizor, szafka i kominek na zimowe dni. A co do kominka to gdzie go miałem ustawić ekhm jakiś pomysł ??

Sypialnia - wiem że kanapa nie pasuje ale nie miałem co tam ustawić żeby nie było pusto. Według mnie przeszklony dach jest oryginalny ^^

Wiesz jakoś innym moje domy się podobają, może jesteś jakimś ewenementem ?? A domy buduję po to żeby były funkcjonalne i pożyteczne, a nie na pokaz Jesteś tu od miesiąca, a się rządzisz jak byś był tu od początku istnienia forum ?!

Greenlyme i Ruika - dzięki bardzo za ocenkę.

Sheba - ^^ dawno nie oceniałaś moich domów dzięki

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  
stare 27.07.2008, 20:27   #20
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Cytat:
Napisał Kubuss Zobacz post

Wiesz jakoś innym moje domy się podobają, może jesteś jakimś ewenementem ?? A domy buduję po to żeby były funkcjonalne i pożyteczne, a nie na pokaz Jesteś tu od miesiąca, a się rządzisz jak byś był tu od początku istnienia forum ?!
hahaha - Kubuss - zjadę Cię teraz, ale nie każdemu Twoje domy MUSZĄ się podobać i może po prostu Forgotten ma inny gust

A skoro Twoje domy mają być funkcjonalne i nie na pokaz to po kiego diabła je tu wystawiasz?

Tak miałam ochotę zauważyć niekonsekwencję...
Co nie znaczy, że pochwalam styl Forgotten, który delikatnie rzecz ujmując nie napisał miłego posta z tym "może przystopuj"

Pozdrawiam

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania