Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.10.2008, 13:44   #11
Esterkaa

Reputacja: 10
Smile Odp: Ul.Słoneczna.10

Cytat:
Napisał haughton Zobacz post
Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy to nocne zdjęcia z dobrym oświetleniem na zewnątrz. Dostaję zawsze ataku śmiechu, gdy ktoś wstawia fotki domu w nocy, na których widać tylko niewyraźną plamę i nic więcej, a Ty zadbałaś o ten szczegół. Zapomniałaś za to o wnętrzach - nie doszukałem się ani jednej lampy, kinkietu czy chociażby świeczki. Szkoda, bo dobrze ustawione oświetlenie nie tylko dodaje "przytulności" ale i jest elementem dekoracyjnym.

Podobnie jak innym komentującym i mnie nie podoba się bryła oraz ogród, który jest źle zagospodarowany i podkreśla tylko kanciastość i surowość budynku. Brak ogrodzenia czy chociażby żywopłotu również ma na to wpływ. Poza tym mam wrażenie, że okna w domu rozmieszczone są tak, aby pasowały Ci do umeblowania wnętrz - z tego też powodu z zewnątrz nie wygląda to dobrze. Doszukałem się też kilku technicznych szczegółów jak huśtawki wiszące w powietrzu, czy rośliny wchodzące w ściany oraz w meble.
Pomieszczenia są zdecydowanie za duże i najbardziej widoczne jest to w łazience, która o ile dobrze liczę ma wymiary 6x9 kratek i wystarczająco dużo miejsca do odtańczenia poloneza na 20 par.
Mimo tych minusów muszę stwierdzić, że dobrze dobierasz meble i dekoracje i pod tym względem dom wygląda dobrze. Popróbuj z mniejszymi pomieszczeniami jak radzą poprzedni użytkownicy, a na pewno będzie lepiej.
Dziekuje ci za komentarz
Chcialabym tylko dodac ze w mieszkaniu jest oswietlenie w kazdym pokoju
W kuchni nad stolem wisza dwie lampy w sypialni wisza gwiazdki(tez lampa)w gabinecie na biorku jest lampka na stole w duzym pokoju sa swieczki:p
takze swiatło jest chociaz moze malo widoczne

Faktycznie zgadzam sie ze łazienka wyszla trochę za wielkaale w nastepnym moim domku bedzie lepiej
PozdrawiamI dziekuje wszystkim za komentarze
Esterkaa jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.10.2008, 21:07   #12
Fiorella

Domyślnie Odp: Ul.Słoneczna.10

Po pierwsze musisz popracować nad otoczeniem domu (ogrodem) i bryłą. Jest zdecydowanie za pusto i brakuje roślin. Co do wnętrza to Ci powiem, że ładnie łączysz meble i masz do tago talent, nad którym warto pracować. Robisz za duże pomieszczenia (szczególnie łazienka) i mimo, że wstawiasz wiele mebli i dodatków to wydaja się one dosyć puste. Niektóre pokoje są za ciemne. Spowodowane jest to nie barkiem okien, a używaniem ciemnych podłóg i tapet. Takie zestawienia wychodzą doswiadczonym architektą, ale w Twoim przypadku proponuje Ci używać ciemnej podłogi i jasnej tapety lud odwrotnie. Denerwują mnie jeszcze te huśtawki niby zawieszone na drzewie. Powinnaś dobrać do nich niższe drzewa, bo przy tych palmach wyglądają jakby były w powietrzu.
Mimo paru minusów jestem pełna podziwu ponieważ to Twój pierwszy domek na forum, a wyszedł Ci całkiem dobrze. Widać, że się starałaś i Ci zależy.
Ocena: 8/10
Fiorella jest offline  
stare 25.10.2008, 09:09   #13
treys

bryła mi się nie podoba, łazienka bo za duża i salon. za to bardzo ładny przedpokój. przyjemne i dosyć radosne wnętrze.
8/10
treys jest offline  
stare 25.10.2008, 14:59   #14
mienso
Guest

Nie, nie, nie.
1. Duża, klocowata, "nowoczesna" bryła.
2. Duże, smutne, puste pomieszczenia.
3. Powtarzające się meble.
4. Zestawy mebli. A fuj!
5. Praktycznie brak okien.
6. Ogród... jeśli to tak można ująć.
7. Jeju. Dlaczego łączysz elementy nowoczesne z klasycznymi? Hę?
8. Brak czegoś co "odgrodziłoby" dom od ulicy (rośliny, płot, itd.)
9. Jeszcze te zdjęcia. Ugh. Źle, źle, źle!

Ocena: 1/10

Przykro mi.
Pzdr.

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania