![]() |
#12 |
Reputacja: 20
|
![]()
Fakt, lepiej kupić od razu kosteczkę 1 GB, gra od razu będzie lepiej chodziła, ale ta twoja zintegrowana grafika to jakiś marny shicik. xD Nie dziwię się, że tnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]()
A ja dodam, że jak się ma 30gb downloadu to i przy 4GB ramu potrafi się buntować
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]()
To w laptopie można Wymienić grafikę?
|
![]() |
![]() |
#15 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Można wszystko, ale jest to czasami nieopłacalne
![]() Np. Nowy procesor = laptop z tym samym procesorem ale bez systemu opracyjnego. Najlepiej i najtaniej w lapku polepszyć jakość dokładając Ramu. Potrafi działać jakieś 5 razy szybciej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
Spróbuj pograć na mniejszej rozdzielczości ekranu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Reputacja: 20
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]()
no ja sie szykuje na dodatkowe 2 GB
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Reputacja: 10
|
![]()
Przeinstalowałam wszystko na komputer stcjonarny i wszystko już szybko śmiga.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Reputacja: 15
|
![]()
1. Najprostszy sposób ze znanych mi możliwych- zmniejszyć detale na minimum. (Jakby ktoś nie wiedział: wchodzimy w ustawienia gry- ustawienia grafiki, wydajności i zmieniamy co możliwe)
2. Sprawdzić wymagania gry z parametrami komputera. Często jest tak, że macie za mało pamięci ram. Jednakże można poczekać z jej dokupywaniem, najpierw przeczytać dalszą część poradnika. 3. Pożegnać się z folderem downloads ![]() 4. Zrobić reinstal- czasami jest tak, że gra nie zainstaluję się prawidłowo, pomimo, iż macie oryginalną. (Miałem tak ostatnio. Zabrakło mi Miłowa, Werony i Dziwnowa. Po za tym gra była jakaś dziwna…) 5. Zwiększyć pamięć wirtualną o 1/3 np. macie 1000 to 1300 i tak dalej… (Dla początkujących: pamięć wirtualną możecie zmienić klikając prawym przyciskiem myszy na ikonkę Mój komputer- właściwości – zaawansowane- wydajność ustawienia- zaawansowane- pamięć wirtualna – zmień , po czym zmieniamy na tym dysku na którym mamy simy i klikamy na OK.) 6. Na dysku z grą musi być co najmniej ¾ wolnego miejsca. 7. Skan komputera. 8. Defragmentacja dysku. Osobiście nie próbowałem, ale podobno pomaga. 9. A więc może to dziwne, ale skutkuje. Pomysł zawdzięczam Baby-V, a jest to mianowicie- gra w oknie. Próbowałem było lepiej, ale niestety nie działa tam przewijanie na krawędziach. (Aby uruchomić grę w oknie klikamy prawym przyciskiem muszy na ikonkę gry- właściwości , a w elemencie docelowym dopisujemy: -w (przed –w musi być spacja inaczej nie zadziała) 10. Wyłączyć jakie tylko możliwe programy działające w tle. Np. antywirus, Internet. programy komunikacyjne np. gg, tlen, skype. Najlepiej powyłączać je z paska zadań (to z prawej strony na dole) No to jeszcze takie głupotki, ale pomagają: 11. Nie bawić się z boolpropem. Może nas spotkać np. efekt skrzynki pocztowej i simowie, którzy przejdą obok niej strasznie się wleką. 12. Grać nie więcej niż 4 simami na danej parceli. 13. Unikać domów z dużą ilością pięter. To takie praktyczne poprady, jak zwiększyć wydajność gry, ale sprawdzałem- skutkują ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości) | |
|
|