|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Tak, to jedyny sposób żeby zauważalnie poprawić jakość gry. Na pewno trochę też pomoże wyłączenie wszystkich innych programów przed uruchomieniem Simsów i przestawienie opcji grafiki na najniższe, ale wtedy gra wygląda brzydko.
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator Emeryt
Creator Zarejestrowany: 08.04.2008
Reputacja: 12
|
haughton ma rację, ja miałem bardzo podobne parametry (więcej pamięci na dysku i karta graficzna, no i komp stacjonarny) dokupiłem 512MB RAMu, przeinstalowałem Windowsa i wszystko super śmiga
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
Ja mam tak że wybudowałem sobie wielką szczegółową wille na największej możliwej działce i gra mi się strasznie tnie. Przy simsach zwykłych wszystko miałem spoko i gra uruchamiała się bardzo szybko. Zainstalowałem OŻ już trzeba czekać. NŻ znowu trzeba dłużej czekać. 4 PR już mi się zacina... A i jeszcze Ikea... Mam GeForce 9600 GT, 2GB RAM, 320 GB pamięci... i nie wiem co się kurde dzieje bo komp wypas...
|
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
Dodam od siebie, że jak już inwestować w RAM (czyli wykładać kasę) to lepiej dokupić kość 1024, bo za chwię może się okazać, że dodatkowe 512 to dalej mało.
|
|
|
|
#5 |
|
Reputacja: 20
|
Fakt, lepiej kupić od razu kosteczkę 1 GB, gra od razu będzie lepiej chodziła, ale ta twoja zintegrowana grafika to jakiś marny shicik. xD Nie dziwię się, że tnie.
Ale.. Jeśli się tnie przy dużej ilości bądź jakiejkolwiek ilości simów, to to wszystko się kręci wokół RAMu, także myślę, że jego dokupienie pozwoli ci na dość kąfortowe że się tak wyrażę granie.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
A ja dodam, że jak się ma 30gb downloadu to i przy 4GB ramu potrafi się buntować
|
|
|
|
#7 |
|
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
Można wszystko, ale jest to czasami nieopłacalne
![]() Np. Nowy procesor = laptop z tym samym procesorem ale bez systemu opracyjnego. Najlepiej i najtaniej w lapku polepszyć jakość dokładając Ramu. Potrafi działać jakieś 5 razy szybciej. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Reputacja: 20
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guest
|
no ja sie szykuje na dodatkowe 2 GB
ale.. ma podrozec ponoc wiec radze jak najszybciej sie wybrac do sklepu
|
|
|
|
#10 |
|
Reputacja: 10
|
Przeinstalowałam wszystko na komputer stcjonarny i wszystko już szybko śmiga.
Dziękuję za rady.
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|