![]() |
#12 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Wydaje mi się, że mogą być tego dwie przyczyny:
a) płyta "się uszkodziła" i napęd jej nie odczytuje, bo jest np. porysowana. b) może w międzyczasie zainstalowałaś/ ktoś zainstalował program emulujący napędy CD/DVD (np. Deamon Tools, Alcohol 120%). One sprawiają, że gra nie dostrzega włożonej płyty do czytnika. Na czas uruchamianie gry trzeba je wyłączyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]() Cytat:
![]() Możliwe, że nie masz na laptopie włączonej funkcji autoodwarzania płyt. To byłby najmniejszy problem, bo wystarczyłoby wtedy wejść w "Mój komputer"> "Stacja dysków" i po prostu uruchomić. Możliwe, że napęd optyczny jest nieprzystosowany do wymagań gry, czyli masz np. DVD 4x albo tylko CD, a Simsy wymagają DVD 8 x (nie pamiętam, czy już w podstawie... Tutaj nie będzie prosto, bo wymaga wymiany ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]()
A ja się chciałam zapytać:
Niedawno jeszcze grałam w simsy i ostatnio nie chcą się włączyć bo wyskakuje jakieś powiadomienie ' Włóż oryginał płyty' nie kapuje o co chodzi i czemu tak nagle się stało. Więc zamierzam je od nowa zainstalować ( choć nie wiem czy coś to da). I teraz nie wiem czy jak to zrobię to będą nadal te rodzinki itp. czy trzeba coś tam zapisać ... ? |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]()
mam podobny problem ... Mam sims 2 wydanie na DVD .Zainstalowałam sims 2 i jak chcę je włączyć to wyskakuje komuniakt" Włóż prawidłowa płytę " .
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|