Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.06.2009, 09:58   #11
Lexie
Guest

Domyślnie Odp: Nie mogę zainstalować Sims 2 ponownie

Cytat:
Napisał MarekS Zobacz post
Ściągnij sobie program do czyszczenia komputera z niepotrzebnych plików i rejestru Windowsa z błędnych wpisów. Kilka postów wyżej jest link do niego. Pousuwaj wszystko co Ci wyświetli po skanowaniu, zrestartuj komputer i spróbuj zainstalować grę ponownie.

Tutaj najprawdopodoniej problem tkwi w samym laptopie - być może karta graficzna ma przydzielony zbyt mały obszar pamięci, albo po prostu laptop nie daje rady grze. Te ustawienia zmienia się w BIOSie komputera. Jeżeli nie masz wprawy albo wręcz w ogóle nie wiesz z czym się je ten BIOS to odradzam grzebanie w nim. Poproś kogoś kto ma większą wprawę w tym.
Wielkie dzięki za pomoc
Jeśli chodzi o laptop to wydaje mi się, że to jednak nie to, ponieważ nigdy nie było żadnego problemu z Sims 2 na nim. Nic nowego nie instalowałam, a tu nagle taki zonk.
Spróbuję ściągnąć program, o którym wspomniałeś. Oby pomogło (przynajmniej na komputerze stacjonarnym).

EDIT:
Niestety w/w program niewiele zdziałał. Nadal są problemy. A najciekawsze jest to, że kiedy chcę usunąć The Sims 2 z menu-start wyskakuje mi komunikat żeby najpierw usunąć wszystkie dodatki. Gdy usunę Simsy z "pliki programów", a następnie szukam w systemie plików "the sims" nic nie ma, a po instalacji nadal pojawia się komunikat o zwierzakach.

Ostatnio edytowane przez Lexie : 23.06.2009 - 11:21
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.06.2009, 09:35   #12
MarekS
Guest

Cytat:
Napisał Lexie Zobacz post
(..)
EDIT:
Niestety w/w program niewiele zdziałał. Nadal są problemy. A najciekawsze jest to, że kiedy chcę usunąć The Sims 2 z menu-start wyskakuje mi komunikat żeby najpierw usunąć wszystkie dodatki. Gdy usunę Simsy z "pliki programów", a następnie szukam w systemie plików "the sims" nic nie ma, a po instalacji nadal pojawia się komunikat o zwierzakach.
Czy w Panelu Sterowania, w Dodaj i usuń programy są jakieś wpisy dotyczące The Sims albo dodatków?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.06.2009, 17:44   #13
Lexie
Guest

Nie ma żadnych wpisów.
Teraz już komputer nie żąda żadnego konkretnego dodatku. Po zainstalowaniu pojawia się tylko komunikat:
"Uruchomiona została niewłaściwa wersja gry The Sims 2. Proszę uruchomić."
  Odpowiedź z Cytatem
stare 02.09.2010, 18:23   #14
ona116
Guest

Cytat:
Napisał Lexie Zobacz post
Nie ma żadnych wpisów.
Teraz już komputer nie żąda żadnego konkretnego dodatku. Po zainstalowaniu pojawia się tylko komunikat:
"Uruchomiona została niewłaściwa wersja gry The Sims 2. Proszę uruchomić."
Ooo! Mi też tak się dzieje. Na laptopie miałam zainstalowane Simsy podstawę i kilka dodatków (Zwierzaki, Osiedlowe życie, IKEA i Mundial - nieoficjalny, ale ze stronki EA). Po pewnym czasie ściągnęłam z internetu SimPE i po zainstalowaniu go gra nie chciała mi wejść. Odinstalowałam SimPE, wszystkie dodatki oraz podstawę i sformatowałam dysk D, na którym miałam wszystkie pliki gry (nie licząc tego w Dokumentach, które też usunęłam). Teraz, gdy próbuję włączyć Simsy wyskakuje mi właśnie taki tekst: "Uruchomiona została niewłaściwa wersja gry The Sims 2. Proszę uruchomić ."

EDIT:

Już udało mi się włączyć. Okazało się, że w rejestrze sustemu miałam plik SimPE. Usunęłam go i wszystko inne związane z Simsami, zainstalowałam poniwnie i już wszystko działa. Lexie, polecam ci zrobić to samo A wszystko dzięki użytnikowi Kowalino! Jakby co, to w tym temacie dobrze opisali rozwiązanie tego problemu: http://forum.thesims.pl/showthread.p...iwa+wersja+gry

@starlight: MODRUJĘ!

Ostatnio edytowane przez Starlight : 02.09.2010 - 21:20
  Odpowiedź z Cytatem Otrzymano Naruszenie Regulaminu
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania