![]() |
#12 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Żeby odinstalować grę używasz funkcji "dodaj lub usuń programy" : "Spróbowałam przez "panel sterowania"->"dodaj lub usuń programy". Też nic!" - tym bardziej wskazuje to, że gra nie została poprawnie zainstalowana mimo, że wpis pojawił się. Po odinstalowaniu gry folder C:/Program Files/EA Games... może pozostać jeżeli znalazły się w nim jakieś pliki utworzone po zainstalowaniu. Wtedy trzeba go usunąć ręcznie. "Ok, klikam znowu na TS2 WB, ale nic więc przywróciłam system do wczorajszego dnia (tj.13.02). Simsów nie ma ![]() 1. Jeżeli nie działa Ci żadna forma odinstalowania usuń ręcznie wszystkie foldery instalacyjne (C:/Program Files/EA Games...). Jeżeli chcesz zachować to, co już zrobiłaś w grze, rzeczy ściągnięte z internetu itp. to zmień nazwę folderu EA Games w "Moich dokumentach" na np. "EA Games-kopia" - raczej bym to odradzał, tzn usunąłbym ten folder ale tutaj wybór należy do Ciebie. 2. Zrestartuj komputer i sprawdź, czy w "Dodal lub usuń programy" ciągle są wpisy dotyczące gry lub dodatków. Jeżeli są, a nie masz opcji "Usuń" (prawy przycisk myszy na danej pozycji) to możesz usunąć je tym programem: http://www.idg.pl/ftp/pc_15521/Free....er.1.1.pl.html 3. Zrestartuj komputer i oczyść rejestr systemu np. tym programem: http://www.idg.pl/ftp/pc_21650/Wise....Build.225.html Usuń wszystkie błędne wpisy 4. Zrestartuj komputer i zainstaluj na nowo grę. |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Reputacja: 10
|
![]()
Chcę spróbować przez usuniecie folderu instalacyjnego.
Czyli rozumiem, że mam usunąć cały folder z TS2 Wb? PS. Dodam, że ponownie zainstalowałam TS2 podstawę. Zadaje tyle pytań, ale chcę sie upewnić zanim zrobię coś czego nie da się cofnąć. ![]() Edit: dzięki Tusia :]
![]() |
#14 |
Guest
|
![]()
Najlepiej by było najpierw oczyścić komputer a dopiero potem zacząć instalację. Odinstaluj podstawę i wszystkie dodatki, usuń wszystkie foldery instalacyjne (jeżeli zostaną), w razie potrzeby usuń wpisy w "Dodaj lub usuń programy" pierwszym programem (jeżeli nie da się tego zrobić bezpośrednio z panelu) i oczyść rejestr systemu drugim programem - tak, jak napisałem wcześniej. Nie zapomnij o restartowaniu komputera.
I jeszcze dodatkowa uwaga - po wszelkiego rodzaju aktualizacjach lub instalacjach dodatków też zalecałbym restart komputera. |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|