![]() |
#191 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dziś grałam w Zwierzaki i gra chodziła bez zarzutu. Dzis jednak chciałam pokabinować z modami. Juz jakis czas temu wrzucałam pliki packges i mody według poradnika Anie i gra chodziła. Dziś natomiast czytając inne poradniki wrzuciłam plik resource.cfg do wszystkich dodatków a dodatkowo katalog mods do podstawy gry i....gra sie nie włącza. Wykasowałąm wiec wszystko co wrzuciłam,ale gra nadal nie chce sie uruchomić. Mozecie cos poradzic?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#192 |
|
![]()
O matko... Nie dziwię się, że gra się nie chce uruchamiać, skoro mody były instalowane starym sposobem. Od łaty 1.12 nie używa się już starego sposobu... Możliwe, że musisz przeinstalować grę, przez "cudowanie". Nie rozumiem, skoro mody działały na moim poradniku, po jakiego grzyba zmieniałaś metodę na starą?
Spróbuj zmienić nazwę katalogowi The Sims 3 z "Moich Dokumentów", żeby gra odtworzyła sobie ten folder, może to coś da. Postaraj się też naprawdę usunąć mody i pliki resouces z podstawki i dodatków, bo może to powodować niepotrzebne zakłócenia. Być może w toku instalacji\deinstalacji modów stara metoda, pozbyłaś się jakiś ważnych dla gry plików... |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
|
![]()
Po zastosowaniu się do twoejego poradnika też nie działały. Usunełam wszystkie mody i pliki resouces,zmieniłam nazwe katalogu tak jak poradziłas i nadal nic. Trudno,bede musiała zainstalowac pewnie gre na nowo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
|
![]() Cytat:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
|
![]()
U mnie gra śmigała bez problemu aż do czasu zainstalowania najnowszej aktualizacji.Od tego momentu nie da się grać.Nie pomogła reinstalacja gry ani zainstalowanie najnowszych sterowników do karty graficznej.problem pojawia się gdy chcę wejść w jakiekolwiek miasto.Pojawia się ekran i pasek ładowania po czym wyskakuje czarny ekran z komunikatem :
![]() Bardzo proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
|
![]()
Czy po reinstalacji gry instalowałeś(łaś) nową łatkę? Jeśli nie, to raczej nie jest to wina nowej łatki. Zaczynasz nową grę, czy ładujesz zapisy? Radzę Ci Zrobić tak:
1. Idziesz do Panelu Sterowania i tam odinstalowujesz grę (oczywiście wcześniej zabierasz z Moich Dokumentów zapisy i inne duperele). 2. Pobierasz, instalujesz program CCleaner. 3. Uruchamiasz go i każesz mu wyczyścić kompa w tej zakładce z miotełką, a potem czyścisz rejestr w zakładce poniżej. 4. Uruchamiasz ponownie kompa i instalujesz grę, na razie bez tej łatki, zapisów itd. 5. Sprawdzasz czy działa, jeśli tak to możesz zaryzykować instalowanie łatki. Jednak jeśli o mnie chodzi, to skoro łatki działają u innych, to u Ciebie też powinna... Bardziej skłaniałabym się do jakiegoś wadliwego moda, czy nieaktualnych sterowników do grafy i DirectX... |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
|
![]()
Bez instalacji łatki nie mogę zainstalować swoich dodatków - mam karierę i zwierzaki.Co ciekawe problem występuję tylko w przypadku dodatków.Czysta gra podstawowa działa bezproblemowo.
Chyba pozostaje mi tylko reklamowanie bubla.Spełniam wszystkie wymagania systemowe,nie instalowałam nigdy żadnych modów ani dodatków z internetu ( za wyjątkiem tych ze store). |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
|
![]()
Witam, mam taki problem, że nie mogę uruchomić swojej gry, tzn wszystko się włącza, ładuje się już zapis gry, wtedy na pasku ledwo co się pojawia a gra się zawiesza. dzieje się tez tak z innymi zapisami. Czy może mi ktoś coś poradzić? Mam ta najnowsza aktualizacje, najnowsze akcesoria. po aktualizowaniu gra jeszcze raz, czy dwa normalnie się włączyła, a teraz już nie chce. proszę o pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
|
![]()
joutsenet, nie instaluj łatek launcherem, tylko instaluj po kolei dodatki, tak jak wychodziły i każ instalatorowi aktualizować podstawę. Może to coś da. Nie instaluj też najpierw dużej łaty na podstawce, a potem starszych od niej dodatków. Lepiej jest to robić tak jak napisałam, instalujesz dodatki po kolei, każąc ich instalatorom aktualizować grę.
beata18ns, może masz jakiś dodatek z sieci, albo typowego moda, który jest nieodpowiedni dla Twojej wersji gry? Bo to jest jak dla mnie typowe dla złego moda, skoro wszystkie zapisy tak reagują, to raczej nie mogły się popsuć wszystkie naraz. A próbowałaś zaczynać nową grę? |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Dodam, że mam nowego laptopa i ponowne usuwanie gry, instalowanie jej i ściągnie łatek jest żmudne. ;_;
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|