Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.03.2010, 08:36   #1
Angella
Guest

Domyślnie Odp: Detektyw Georgia Roberts

Każdy potrzebuje wytchnienia, pozostaje czekać...
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.03.2010, 17:05   #2
Sherlock
Guest

Jak tam ten odcinek?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.03.2010, 18:16   #3
Nattalciaa

Reputacja: 10

Najbardziej mi się podoba opisanie całej sytuacji... W niektórych FS nic nie wiadomo, a autor/ka nie zwraca uwagi na otoczenie zdjęcia. Ty masz zupełnie inaczej Dobrze ustawiłaś osoby i dodałaś urok otoczeniu . Mi FS się baardzo podoba . Oj, Gio, w końcu zostaniesz poetą/poetką
Zabawne ?
Rozpacz ?
Przymrożenie Oka ?

Dla mnie, to nic z tych Rzeczy.
Dla mnie jest Emotikon <wszystko na raz>
Nattalciaa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.03.2010, 16:31   #4
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Cytat:
Napisał Nattalciaa Zobacz post
Oj, Gio, w końcu zostaniesz poetą/poetką
wtf?
Gio to chłopak

wybaczcie, musiałam

Żeby nie było... Tak jak wszyscy czekam na odcinek
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.03.2010, 12:55   #5
Angella
Guest

Wydaje mi się,że dużo osób już się niecierpliwi.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.03.2010, 19:44   #6
Gio

Reputacja: 15

Wybaczcie
Ale mam dwie wiadomości: Odcinek jest napisany, muszę tylko poprawić błędy bo był pisany na spontana (pod napływem wielkiej weny )
I jest jeszcze gorsza- na skutek problemów z simami straciłem postacie. Raz już się tak stało, ale Wy o tym nie wiecie i o dziwio nikt się nie skapnął, więc problemu nie będzie Po prostu trochę potrwa ich odtworzenie (oprócz Roya i Georgii, bo te postacie mam z gotowe z neta ).

Reasumując- odcinek w przeciągu tygodnia

edti: tak a'propos to chcę sie pochwalić, że DGR ma już 50 wordowych stron [12 oczywiście ]

Ostatnio edytowane przez Gio : 18.03.2010 - 19:47
Gio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.03.2010, 14:06   #7
Angella
Guest

To fajnie.!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.03.2010, 14:01   #8
Searle

W końcu przeczytałam wszystko. Uff!

I jestem pod wielkim wrażeniem. Baaaardzo ciekawe i wciągające FS. Piękne zdjęcia, dopracowane postacie, zaskakująca akcja, świetnie przemyślana fabuła - no nie mogę się nachwalić

Bardzo podoba mi się to, że wprowadzasz bonusy i plakaty. Dzięki temu nie dajesz o sobie zapomnieć czytelnikom i podsycasz ciekawość.

W Twoim FS jest mało niespójności, mimo wszystko udało mi się kilka wyłapać (najwięcej w 3 odc.). Jeśli co do nich się mylę, to wyprowadź mnie Gio z błędu

A Zatem:

1. Przede wszystkim, jak dobrze zrozumiałam, jest to prywatne biuro detektywistyczne. Dziwi mnie więc fakt, że detektywi jako pierwsi przybyli na miejsce zbrodni. Najpierw wzywa się policję, koronera, a z resztą biurom detektywistycznym pracę zleca zwykle osoba prywatna. Nie są wzywani przez państwo.
W dodatku oględziny miejsca zbrodni powinni przeprowadzić wykwalifikowani specjaliści z laboratorium. Ale są to szczegóły, których chyba tylko ja się czepiłam

2.
Cytat:
Tom delikatnie uniósł nakrycie i już po chwili tego pożałował- w jego nozdrza uderzył intensywny zapach rozkładających się szczątek ludzkich
i

Cytat:
Zwłoki leżą tu już jakieś 10 godzin
Nie znam się za bardzo na tym, ale wydaje mi się, że zwłoki w tym czasie jeszcze nie wydzielają nieprzyjemnego zapachu, przynajmniej nie tak intensywnego, jak można wnioskować po reakcji praktykantów.

3.
Cytat:
- Nakryłem go prześcieradłem, nie chciałem, żeby ktoś widział ten straszny widok- pastor wytłumaczył przybyłym
a potem:

Cytat:
[...] gwałtownym ruchem, podniósł z ziemi czerwony koc.
- Przecież pastor przykrył ofiarę tym kocem.
Więc albo prześcieradło albo koc

4.
Cytat:
- Myślisz, że to włos mordercy?- Danielle wzięła prawie niewidoczny ślad zbrodni i położyła go na szklanej podstawce, potem wsunęła do białego urządzenia. Wcisnęła parę klawiszy i na monitorze wyświetlił się model cząsteczki DNA włosa. Nacisnęła jeszcze jeden przycisk.
- Włos ten należy do Harolda Greenmana, pastora w Bartlett. Myślisz, że to on mógł zamordować tego człowieka i pozostałą dwójkę?
Bezsenna zwróciła Ci uwagę, że niby skąd mieli DNA pastora. Ty wykręciłeś się tym, że ich baza jest bardzo rozbudowana itp.

A ja myślę tak: skoro ksiądz był obecny przy dwóch wcześniejszych zbrodniach, to dla mnie oczywiste jest, że musieli wtedy pobrać jego DNA, by wykluczyć go z grona podejrzanych.

5. Z tym Jacka ślubem za tydzień to już dziewczyny zwróciły Ci uwagę, więc nie będę się rozpisywała.

W sumie tyle jeśli chodzi o szczegóły Ale:

- Stosujesz dużo powtórzeń typu: brunet, brunetka, blondwłosy, nie lepiej zamiast tego (bo wiem, że chcesz uniknąć nadmiernego używania ich imion) użyć nazwisk?

- Literówki - to już niejednokrotnie Ci przypominano, a ja mam taką radę. Zamiast samemu czytać swoją pracę, może warto dać ją komuś do sprawdzenia przez wystawieniem na forum? Taka osoba na pewno szybciej dostrzeże brakujące i poprzestawiane litery, niż ich twórca

- Jeszcze jedna bardzo ważna uwaga: cały czas piszesz "po za tym", a pisze się to: "POZA tym"

Ok, już się więcej nie czepiam.
Dodam jeszcze, że jest to moim zdaniem najlepsze FS, jakie do tej pory przeczytałam na tym forum Gratuluję pomysłowości! <bi***rawo>
stare 01.04.2010, 18:44   #9
Angella
Guest

Ile jeszcze???<jestem natrętna >
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.04.2010, 17:09   #10
cerastes

Jak szkoda, że nic tutaj się nie dzieje...

Cytat:
Napisał Gio
I jest jeszcze gorsza- na skutek problemów z simami straciłem postacie.
To Twoje najlepsze fotostory, dlatego namawiam Cię do odzyskania postaci !
Mógłbyś się przenieść do "Twórczości... ", ale to w tym dziale opowiadanie odniosło sukces i tutaj powinieneś kontynuować fabułę. :]
cerastes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania