Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.11.2010, 05:25   #201
Kasiula1981
Guest

Domyślnie czego brakuje w The Sims?

Mi w "Po zmroku" brakuje opcji "udziel wywiadu" i "weź udział w reality show" powinna być też opcja np. w spa jeśli chodzi o celebrytki/celebrytów "zrób operację plastyczną" można by np. zmienić kształt ust itp. tak ogólnie to brakuje mi ogrodnika który by plewił i podlewał mój ogródek.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.11.2010, 10:07   #202
Mistery
Guest

Domyślnie Odp: The Sims 3 Po Zmroku-Wrażenia z Gry

Nie, wybór szybko, ale jak klikam przykładowo Specjalne-Romantyczka-Pocałuj, to za nim ona go pocałuje to mija np: 1 godzina simowa, kończenie interakcji, z paska trwa 30 minut simowych. Gra ładuje mi się wolno, pasek zapełnia się w 6 minut, w ten czas kończy się muzyka i słychać telewizor bądź muzykę lub moje simy. W klubach jest mało osób, w tych bez bramki do 6 osób, ale mało osobistości moja Simka poszła do Kujona, i była tam ona(4 gwiazdki) i jakaś kobieta co miała gwiazdek: 1, w Plazma 501 - była sama. Trudno spotkać Matthewa Hamminga, i inne gwiazdy. Taksówki, co moją rodzinę minęło przyjeżdżają po 2 godz simowych. Paparazzi wiedzą rzeczy typu rozwód z Tomem Wordy, co dzieje się w Domu. Strasznie mnie wciąga, ale też przynudza tymi pustkami i bugami.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 11:01   #203
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: czego brakuje w The Sims?

Jeśli chodzi o PZ, to brakuje mi wokalu w zespołach, możliwości mieszkania więcej rodzin we wieżowcach. Taniec we wszystkich stylach powinien być dostępny dla wszystkich. Nauka OK, ale powinno być tak, że można od razu tańczyć wszystkimi stylami, ale np. bardzo brzydko na początku. Denerwuje mnie też to, że gra sama tworzy wampiry, nawet, jeśli w mieście żadnego nie ma (nielogiczne, bo jak niby się miały pozarażać). Denerwuje mnie też lokaj, gotuje za dużo jedzenia, moje Simy nie nadążają jeść. i potem wszystko się marnuje. Jest na to mod, to chociaż to jest dobre, ale zachowanie tego lokaja mnie denerwuje. On powinien sobie siedzieć gdzieś sam, a nie się ciągle wcinać do rodziny. Ciągle chce razem z nimi oglądać TV, dosiada się do nich podczas posiłków. Ja mam odpowiednią ilość miejsc siedzących dla mojej rodziny. Często muszę kazać Simowi przeganiać lokaja, bo on nie ma gdzie usiąść. Oni powinni mieć cechy charakteru "samotnik", to byłby z nimi spokój.

Tak naprawdę to te niedociągnięcia nie są dla mnie tak straszne, jak bugi. Czego mi brakuje? Możliwości bezstresowego grania bez strachu, że zaraz coś się popsuje i trzeba będzie grać od nowa.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 11:51   #204
hellraiser
Guest

@up mam identycznie. Pomiędzy interakcjami mija z pół godziny, się wloką w tych drzwiach, jakaś masakra. Jakby PZ nie mogło być tak dopracowane jak Kariera, która chyba nie wywołała u mnie żadnego błędu typu zacinanie się w drzwiach, wywalanie z gry itp. Zainstalowałem sobie Dwójkę i w nią gram, nie ma tam tych irytujących Simów gdzie żeby się ubrać potrzebują półtorej godziny, wyjść z domu godzinę bo oczywiście się zatną w drzwiach... Chyba dopiero teraz wykorzystam Dwójkę w 100%, na starym komputerze parcela ładowała się 5 minut, na nowym - w 20 sekund. Pozwiedzam sobie wszystkie parcele, wykąpię się w morzu, popatrzę jak pada śnieg, kupię psa... No i ustawiłem sobie podgląd rozmiaru świata (czy jakoś tak ) na Duże żeby była "prawie" Trójka. No, to tyle.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 11:58   #205
figa

Reputacja: 11

W TS3 PZ brakuje mi:

- bardziej rozbudowanej kariery gwiazdy bo te zlecania typu przesłuchanie to naprawdę nie jest szczyt marzeń.

- gwiazdy dostają pełno obiektów, po pewnym czasie nie ma co z nimi robić, ileż razy można sprzedawać, na co potem wydawać te pieniądze? Wiem można kupować budynki ale one później znów przynoszą dochody, których w tej grze nie ma za bardzo jak "przehulać"
Mogłaby być opcja np. "oddaj przedmiot/przekaż kwotę na akcję charytatywną". Przecież w prawdziwym życiu gwiazdy wykazują się czasem szlachetnością.

- jak już wcześniej było wspomniane - brak wokalu, w ogóle brak kariery piosenkarskiej, nie ma też DJ-ów. No jakto? Kluby bez DJ-ów? Owszem, w eleganckich klubach są pianiści ale w dyskotekach aż się proszą DJ-eje.

- zgadzam się też z tym, że powinna być opcja operacji plastycznej oraz pójdę jeszcze dalej - opcja odsysania tłuszczu. Idzie puszysta simka do SPA albo szpitala a wychodzi szczuplutka
Wiem, że można simów męczyć ćwiczeniami albo skorzystać z nagrody za punkty ale dodatkowa opcja utraty kilogramów moim zdaniem byłaby ciekawa. Koszt takich operacji powinien być spory aby było co robić z pieniędzmi
figa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 12:05   #206
Mistery
Guest

Też mnie spotyka że np: idzie do pokoju i nagle jak by zamrożona została w drzwiach. Gdy nie miałem Aktualizacji simsów 3 do 1.17 i Po zmroku, wszystko chodziło jak marzenie. Nie działa mi także Book of Talent zna może ktoś zamiennik?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 12:59   #207
adamo030

Ja też się zgadzam z tym SPA. Ale uważam również że powinno być coś takiego jak mikrofon, możliwość zbudowania WŁASNEJ restauracji (w dwójce były takie podesty kelnerskie). Co jeszcze, no ten ogrodnik to prawda, powinna być konsoleta DJ'a i sam DJ, bo klub ekskluzywny,a tu Ci kolo na pianinku ciśnie.
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 16:26   #208
anie_1981

Ja też mam to z tym zamrażaniem Simów, przy każdych schodach czy drzwiach. Co do Book of Talent to jest NRaas Master Controller. Jest o tyle fajny, że można zaznaczyć na liście kilka umiejętności na raz i potem wpisywać poziom umiejętności jaki chcemy, w wyskakujących okienkach.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 16:30   #209
Lady88

U mnie czasami interakcje się tną, ale nie mam takich problemów jak wy.
Lady88 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 19:24   #210
nmin

Właśnie włączam grę, chyba z tydzień nie grałam i wcale mnie nie ciągnęło, bo jak pomyślę o kolejnym pustym klubie albo wykonywaniu interakcji kilka godzin... :/ No trudno, używam testinga i gdy Sim zmarnuje zmuleniem się czas, w którym miał np. zjeść obiad, to podciągam mu pasek głodu kodem, teleportacji też używam.

Nie wiem, czy było to gdzieś na forum, ale - myślicie, że jeśli powywalam bramki z tych klubów z bramkarzami, to będzie w nich tylu ludzi, co w Kujonie i spelunkach?
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania