Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.02.2013, 09:53   #201
Fallen

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Moonlight Falls by myrtek

AAAAAAAAAAAAAAA! PROSZĘ, PROSZĘ, PROOOSZĘ - podeślij mi Damiena! :C On jest taki cudowny! Najprzystojniejszy sim w dziale z OJSG, te jego spojrzenieeeee Zrobiłabym wszystko, gdybyś mogła go podesłać, byłabym Ci naprawdę wdzięczna kochana :3

Odcinek jak zwykle cudowny, jeden z najlepszych. Scena na trawie jest moją ulubioną, pełną uczuć i emocji. Tak świetnie umiesz to wszystko opisać... :3
Ja również rozumiem Faye. Damien jest taki kochany, walczył o ukochaną do końca Mam nadzieję, że jak wytrzeźwieje, nie zrezygnuje z tego ciacha! Uwielbiam jego minę na tym zdjęciu, jest taaaaaaaaaaaaki słodki!
No właśnie, co do zdjęć - fantastyczne.
Nie mogę się doczekać następnego odcinka, oby jak najszybciej! Mam nadzieję, że Faye i Damien będą razem do końca, są taką wspaniałą parą... najlepszą w dziale OJSG

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.02.2013, 09:57   #202
Misiaa12

Reputacja: 10

Czy rozumiem Faye? Tak i nie. Rozumiem ją , ja też bałabym się chłopaka wilkołaka. Nie raz są jakieś filmy czy opowiadania o nich i nie są w nich jacyś mili i uprzejmi.

Ale dlaczego nakłamała na niego i przed nim uciekała jakby nie mogła mu tylko powiedzieć co widziała i że to koniec? A jak wyciągnęła nóż to pomyślałam, że ma nierówno pod sufitem.

Ale jednak się pogodzili i to grunt. Chociaż zaskoczyli mnie w trawie przecież wiadomo, że ktoś mógł ich przyłapać.
stare 09.02.2013, 10:34   #203
Słodki Pan Ciastek

Reputacja: 14

Gdy Faye wyciągnęła nuż już się bałem, że się do czegoś posunie i Damien padnie trupem, ale uspokoiłem się myślą, że ona dalej coś do niego czuje 33
Myślę, że nasza główna bohaterka zareagowała by jakoś inaczej na wilko...coś tam Damiena, gdyby sama była istotą nadnaturalną, ale tak nie jest. Faye jest tylko śmiertelniczką i nie rozumie tego...
Tak jak moi poprzednicy uwielbiam scenę na łące. Po co ta dziewczyna przerwała im to. Nie lubię jej

Czekam na next.
Słodki Pan Ciastek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2013, 17:08   #204
Stephenowa

Hmm.. Najpierw powiem, że robisz świetne zdjęcia Myrtusiu. Ła.
A teraz część właściwa. Faye wydaje mi się trochę... niezdecydowana? Nienawidziła Damiena, chciała sobie prawie nogi połamać, żeby tylko od niego uciec, a gdy on zostawia jej jakiś liścik to jak opętana za nim leci. :o
Nie, żebym się nie cieszyła, że mu 'wybaczyła', ale to zachowanie jest nielogiczne.
No i... DAMIEN!!!!
Czekam na ciąg dalszy, chcę wiedzieć, jak będzie się im żyło, jako wilkołakowi i śmiertelniczce...
stare 09.02.2013, 18:33   #205
Kicaj

Odcinek wyszedł jak najbardziej fajny
Zdjęcia są świetne Widzę, że z obróbką jesteś praktycznie na "ty" co jest oczywistym plusem całego ojsg

Końcówka bardzo mi się podoba, jeśli wiesz o co chodzi, aczkolwiek wkradły Ci się drobne błędy:
Cytat:
- No cóż, teraz przynajmniej jesteśmy kwita(.) - odparł z promienistym uśmiechem na twarzy. - Tak na przyszłość (-) nie mów już takich rzeczy. Dobrze wiesz, że Hope to papla.
Grzecznie mu przytaknęłam.
- Chodź, odwiozę cię. - Złapał mnie za rękę i opuściliśmy łąkę.
Przy czym nie rzutuje to na jakość odcinka i ogółem całej pracy

Oby tak dalej!
stare 10.02.2013, 00:50   #206
Myrtek

Reputacja: 15

A nie mówiłam, że was zaskoczę?

Nieco zdziwiło mnie Wasze oburzenie związane z zachowaniem Faye.
Damien przyszedł do niej po miesiącu, więc trochę tam czasu minęło, ale nie wystarczająco, by mogła zapomnieć.
Dziewczę zaczyna sobie normalnie żyć, gdy tu zonk - suprise, twoja kreatura przyszła na herbatkę, czy przeszkadzam?

Gdy jej dotknął podczas sceny w kuchni, po prostu ją tym gestem wystraszył. Tym bardziej zaczęła w nim widzieć zagrożenie, co nie powinno podlegać dyskusji, bo to w końcu naturalny odruch.

Faye wypiła dużo... serio. Dlatego nie miała oporów obściskiwać się z kolesiem i polecieć do Damiena, by móc hasać nago po łące.
Tak, mieliście rację, poniekąd.
Na dziewczynę zadziałały trochę procenty, miniony okres czasu i ciekawość, za czym idzie chęć zaznania czegoś nowego, nawet niebezpiecznego, by móc poczuć ten rajcujący dreszczyk emocji.

Dziękuję za komentarze oraz zawarte w nich odczucia. Waszą krytykę jak i pochwały.

Tymczasem czekam jeszcze na komentarze od stałych fanów.
Odcinek zaś się pisze. Moim celem jest wstawienie w ferie dwóch odcinków, może mi się to uda, nie wiem.

I Bonusik, fajny tag, nie ma co.
http://i.imgur.com/e3rutBJ.png
stare 10.02.2013, 08:36   #207
Kicaj

Cytat:
Napisał Myrtek Zobacz post

Faye wypiła dużo... serio. Dlatego nie miała oporów obściskiwać się z kolesiem i polecieć do Damiena, by móc hasać nago po łące.
Tak, mieliście rację, poniekąd.
Na dziewczynę zadziałały trochę procenty, miniony okres czasu i ciekawość, za czym idzie chęć zaznania czegoś nowego, nawet niebezpiecznego, by móc poczuć ten rajcujący dreszczyk emocji.
No myrtek stanowczo ma racje. Mnie ten fragment wcale nie wydaje się dziwny, wręcz przeciwnie, bardzo dobrze zarysowany wątek
stare 10.02.2013, 21:46   #208
Katherine

woooooow. Ale zaszaleli na łące. Ale ciacho z tego kolesia, co z nim Faye tańczyła. :3
Chociaż Damien lepszy! Zdjęcia śliczne. Fajnie, że Faye nie pokroiła swojego chłopaka.
Czekam na next. + sekszi avatar, Myrtuś. :3
stare 11.02.2013, 07:28   #209
ginsei

Można w ogóle ładnie prosić o Damiena i 'tego kolesia, co z nim Faye tańczyła'?

Też się nie dziwię zachowaniu Faye - ile z nas by histeryzowało w takiej sytuacji?
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.02.2013, 12:47   #210
rudzielec

No dobrze, obiecałam komentarz więc jest
Skończyłam dopiero czytać i muszę stwierdzić, że radzisz sobie całkiem nieźle z pisaniem, wychodzi Ci to na tyle dobrze, że czytanie jest samą przyjemnością. Od pierwszego odcinka, ostatni trochę się różni, co znaczy, że słuchasz rad czytelników i cenisz sobie ich zdanie, a to bardzo się chwali. Wiem sama po sobie, bo jak zaczynałam z FS na tym forum to uwagi czytelników bardzo mi się przydały
Na Twoim miejscu zrobiłabym z tego FS, ale żeby mogło być takim fotostory z prawdziwego zdarzenia, musiałabyś dodać troszkę więcej dialogów, co nie znaczy, że opisy źle Ci wychodzą, wręcz przeciwnie, jesteś w nich dobra. Ja zawsze miałam problem z opisami i wolałam dialogi, choć przydałoby mi się czasem umieć tak rozpisać

No, a teraz przejdę do samego Moonlight Falls.
Historia nie biegnie jak szalona, co mi bardzo odpowiada, a Faye jest bardzo fajną osóbką. Szkoda mi jej z powodu braku rodziców, których straciła tak nagle, musiała przejść przez te wszystkie bolączki związane z ich utratą, co nie należało do łatwych, a tu nagle dowiaduje się, że jej facet jest wilkołakiem. Kolejny szok i mocny cios, bo pokochała Damiena. Jeśli chodzi o samą jej postać, to mimo młodego wieku jest silna i potrafi sobie radzić z problemami, co bardzo mi się w niej podoba. Do tego jest śliczna :3

Jeszcze taki mały komentarz co do ostatniego odcinka.
Zjednej strony nie dziwię się Faye, że tak zareagowała na wizytę Damiena, ale z drugiej uważam, że chyba trochę przesadziła. No ale człowiek nie wie jak by sam zareagował w takiej sytuacji, bo takie rzeczy wychodzą dopiero w obliczu zagrożenia
Fajnie, że z powrotem zeszła się z "panem wilkołakiem", to znaczy mam nadzieję, że się zeszła, bo tak do końca nie wiemy czy się zeszła (tak, wiem powtarzam się )
Szkoda, że do niczego między nimi nie doszło, no ale powoli, nie od razu Rzym zbudowano (choć jak w takich kwestiach niecierpliwa jestem xD).

Całość podsumuję jednym zdaniem: Podoba mi się Twoje opowiadanie i na pewno będę czytać

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania