Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zobacz wyniki ankiety: Jaką kopię gry posiadasz?
Mam oryginał, kupiłem/kupiłam 375 61.78%
Mam oryginał, dostałem/dostałam 123 20.26%
Mam pirata, z powodów finansowych 65 10.71%
Mam pirata, z innych powodów 44 7.25%
Głosujących: 607. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.10.2011, 13:08   #211
Rosemarie

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Czy naprawdę masz oryginalną grę? Sonda

oryginały. 2 sprzedałam, a na 3 sama kasę zbierałam

Ostatnio edytowane przez Rosemarie : 18.10.2011 - 13:11
Rosemarie jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.10.2011, 13:55   #212
Nimwe
Guest

Cytat:
Napisał Marcin07 Zobacz post
Ale kupować wszystkie dodatki i podstawę to trzeba na prawdę mieć nie po kolei poukładane albo za dużo kasy na koncie. Dlatego ci którzy ściągają akurat Simsy z sieci są po prostu sprytniejsi.
Uważasz że kradzież jest oznaką sprytu ?! Jak dla mnie głupoty i braku szacunku dla twórców gry. Ja nie mam wszystkich dodatków ale ciesze się podwójnie tym co mam bo są to oryginały.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.10.2011, 16:03   #213
Marcin07
Guest

Po pierwsze ściągnięcie gry z internetu nie traktuje jako kradzież, kradzież to sobie możesz mieć w sklepie albo banku. Po drugie jest masa stron i for w internecie z możliwością ściągania filmów,gier i muzyki - jest to ogólnodostępne dla wszystkich i nikt jeszcze nie został ukarany za ściąganie tego typu rzeczy na swój osobisty komp a po trzecie jak producent wydaje nie wiadomo ile dodatków i wszystkie ceny w dniu premier są z kosmosu to nic dziwnego że większość ściąga a nie kupuje (z wyjątkiem fanatyków) i nie widzę nic złego w "piractwie" przy grach. Przy płytach muzycznych ma to wpływ dlatego zamiast jakiejś tam gierki wolę sobie ją ściągnąć a kasę odłożyć na płytę muzyczną jakiegoś artysty - muzyka jest o wiele bardziej wartościowa od gier.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.10.2011, 16:54   #214
Cloudy
Guest

@Marcin07

Właśnie też tak myślę. Płyty muzyczne są o wiele tańsze i gdy będziemy ściągać muzykę, zamiast kupować płyt, to oni nic nie zarobią, a wkładają w to wiele trudu.
Wiem, że twórcy gier też muszą się napracować, ale ceny płyt z grami są o wiele wyższe niż tych z muzyką.

Nie oszukujmy się, przykładowo The Sims Double Deluxe kosztuje około 100 zł, a zestaw 5 płyt zespołu SOAD () 119 zł.
Więc proste, że wolę sobie kupić płyty
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.10.2011, 17:21   #215
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Jest to chyba jedyny temat na forum gdzie piszę się o "piractwie" bez otrzymania ostrzeżenia, więc zapytam czy simsy 2 podstawa piracka działa wgl z pirackim dodatkiem lub kilkoma dodatkami ? (tzn czy można je połączyć)
Cytat:
Dlatego ci którzy ściągają akurat Simsy z sieci są po prostu sprytniejsi.
Wiesz co? Śmieszą mnie ludzie, którzy ściągnęli Simsy, a po chwili piszą na forum "ONIE, POMÓŻCIE SIMSY NIE CHCĄ SIĘ ZAINSTALOWAĆ PRZEZ DAEMONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" i uważają siebie za "sprytnych". Osobiście nie uważam tego za spryt, ale za zwykłe pójście na łatwiznę i kradzież. Jakkolwiek gra nie musi być warta swojej ceny tak hańbiące jest takie podejście do sprawy ceny. Nie stać cię? Nie kupuj.
Pierwszy cytat pozostawię bez odpowiedzi.
Cytat:
rozumiem gdyby Sims 2 były połączone z wszystkimi dodatkami od razu w jednym pudełku i np na dwóch płytach i kosztowałyby max.100 zł
Jak się dobrze rozejrzysz na Allegro znajdziesz wydanie Simsów spełniające Twoje wymagania Zresztą i tak Ci jest obojętne czy pirat nie, więc te góra 100 zł za wszystko możesz dać ^^
Cytat:
Po pierwsze ściągnięcie gry z internetu nie traktuje jako kradzież, kradzież to sobie możesz mieć w sklepie albo banku.
To tak jakbyś stworzył coś, z czego jesteś cholernie dumny i próbował na tym zarobić, a ktoś inny splagiatowałby TWOJĄ pracę i sprzedawał po zaniżonej cenie.
Cytat:
Po drugie jest masa stron i for w internecie z możliwością ściągania filmów,gier i muzyki - jest to ogólnodostępne dla wszystkich i nikt jeszcze nie został ukarany za ściąganie tego typu rzeczy na swój osobisty komp
A ja pamiętam jak 5 lat temu musiałam się pozbyć moich płytek, bo był nalot na piratów.

Przykro, że masz takie podejście do tego.
Producenci gier pracują tak samo jak inni ludzie i należy im się za to wynagrodzenie. Tym bardziej, jeśli ściągniesz i gra Ci się spodoba.
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.10.2011, 17:38   #216
Gio

Reputacja: 15

Może ja się jeszcze tylko odniosę do tego:

Cytat:
Po drugie jest masa stron i for w internecie z możliwością ściągania filmów,gier i muzyki - jest to ogólnodostępne dla wszystkich i nikt jeszcze nie został ukarany za ściąganie tego typu rzeczy na swój osobisty komp
Owszem, i powiem Ci nawet, że ich działanie jest w 100% legalne. Ale jeżeli Ty pobierzesz jakikolwiek plik i przetrzymasz go dłużej niż 24 godziny na swoim kompie lub jakimkolwiek innym przenośniku - już jesteś złodziejem

A iść za moim przykładem - prawie cały zestaw The Sims 2 (bez 3 pakietów akcesoriów i jeden dodatek z uszkodzoną płytą oryginalną ale działającą kopią) sprzedałem za 250 zł kilka miesięcy po wydaniu trójki I tak straciłem ok. 300 zł, ale ile nad tą grą siedziałem :d

Jak wynika z powyzszych wyznań - tylko oryginały.
stare 19.10.2011, 06:51   #217
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Też tylko oryginalne, podstawę i trzy dodatki dwójki oraz TS3 - podstawa i WP [teoretycznie są moje, choć oddałem je kuzynce z możliwością zabrania w każdej chwili xD]
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.10.2011, 16:28   #218
Ebony

Reputacja: 10

Tak, mam oryginalne.
Marcin07 - Ktoś tu ma dużą wyobraźnię.
Nie zapominaj, że twórcy gier również muszą zarobić. Wszystkie dodatki za max. 100 zł ? Przesada.
A co do ściągania z internetu... Hmm. Od strony pieniędzy wygląda to lepiej, ale swoją drogą, dla mnie ryzyko wirusów ściągniętych z ewentualną grą jest zbyt wielkie.

Ostatnio edytowane przez Ebony : 20.10.2011 - 16:34
Ebony jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.10.2011, 13:21   #219
simen
Guest

ThumbsUp Odp: Czy naprawdę masz oryginalną grę? Sonda

Pracuję i mam dość sporo mamony na Gry Więc oryginał i wszystkie dodatki mam. Wiem, wiem stary koń a gra w Simsy x.x Ale jak moja mama w wieku 39 lat może grać w Simsy to i ja mogę ;p
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.11.2011, 17:03   #220
Marcin07
Guest

Wersja piracka jest dobra dla tych którzy chcą przetestować czy gra szybko im się znudzi czy raczej będzie to rozrywka na dłuuugi okres czasu i u mnie było tak że znudziło mi się to wszystko po kilku dniach, dlatego gdybym kupił oryginały a za kilka dni wywalił je gdzieś na półkę to po prostu kasa poszłaby w błoto.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania