|
|
Zobacz wyniki ankiety: Jaką kopię gry posiadasz? | |||
Mam oryginał, kupiłem/kupiłam |
![]() ![]() ![]() ![]() |
375 | 61.78% |
Mam oryginał, dostałem/dostałam |
123 | 20.26% |
Mam pirata, z powodów finansowych |
65 | 10.71% |
Mam pirata, z innych powodów |
44 | 7.25% |
Głosujących: 607. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#211 |
Reputacja: 10
|
![]()
oryginały. 2 sprzedałam, a na 3 sama kasę zbierałam
![]()
Ostatnio edytowane przez Rosemarie : 18.10.2011 - 13:11 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#212 |
Guest
|
![]()
Uważasz że kradzież jest oznaką sprytu ?! Jak dla mnie głupoty i braku szacunku dla twórców gry. Ja nie mam wszystkich dodatków ale ciesze się podwójnie tym co mam bo są to oryginały.
|
![]() |
![]() |
#213 |
Guest
|
![]()
Po pierwsze ściągnięcie gry z internetu nie traktuje jako kradzież, kradzież to sobie możesz mieć w sklepie albo banku. Po drugie jest masa stron i for w internecie z możliwością ściągania filmów,gier i muzyki - jest to ogólnodostępne dla wszystkich i nikt jeszcze nie został ukarany za ściąganie tego typu rzeczy na swój osobisty komp a po trzecie jak producent wydaje nie wiadomo ile dodatków i wszystkie ceny w dniu premier są z kosmosu to nic dziwnego że większość ściąga a nie kupuje (z wyjątkiem fanatyków) i nie widzę nic złego w "piractwie" przy grach. Przy płytach muzycznych ma to wpływ dlatego zamiast jakiejś tam gierki wolę sobie ją ściągnąć a kasę odłożyć na płytę muzyczną jakiegoś artysty - muzyka jest o wiele bardziej wartościowa od gier.
|
![]() |
![]() |
#214 |
Guest
|
![]()
@Marcin07
Właśnie też tak myślę. Płyty muzyczne są o wiele tańsze i gdy będziemy ściągać muzykę, zamiast kupować płyt, to oni nic nie zarobią, a wkładają w to wiele trudu. Wiem, że twórcy gier też muszą się napracować, ale ceny płyt z grami są o wiele wyższe niż tych z muzyką. Nie oszukujmy się, przykładowo The Sims Double Deluxe kosztuje około 100 zł, a zestaw 5 płyt zespołu SOAD ( ![]() Więc proste, że wolę sobie kupić płyty ![]() |
![]() |
![]() |
#215 | |||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pierwszy cytat pozostawię bez odpowiedzi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przykro, że masz takie podejście do tego. Producenci gier pracują tak samo jak inni ludzie i należy im się za to wynagrodzenie. Tym bardziej, jeśli ściągniesz i gra Ci się spodoba. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Reputacja: 15
|
![]()
Może ja się jeszcze tylko odniosę do tego:
Cytat:
![]() A iść za moim przykładem - prawie cały zestaw The Sims 2 (bez 3 pakietów akcesoriów i jeden dodatek z uszkodzoną płytą oryginalną ale działającą kopią) sprzedałem za 250 zł kilka miesięcy po wydaniu trójki ![]() Jak wynika z powyzszych wyznań - tylko oryginały.
![]() |
![]() |
#217 |
Reputacja: 14
|
![]()
Też tylko oryginalne, podstawę i trzy dodatki dwójki oraz TS3 - podstawa i WP [teoretycznie są moje, choć oddałem je kuzynce z możliwością zabrania w każdej chwili xD]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Reputacja: 10
|
![]()
Tak, mam oryginalne.
Marcin07 - Ktoś tu ma dużą wyobraźnię. Nie zapominaj, że twórcy gier również muszą zarobić. Wszystkie dodatki za max. 100 zł ? Przesada. A co do ściągania z internetu... Hmm. Od strony pieniędzy wygląda to lepiej, ale swoją drogą, dla mnie ryzyko wirusów ściągniętych z ewentualną grą jest zbyt wielkie.
Sygnatura została usunięta, ponieważ była niezgodna z regulaminem forum (dozwolona wielkość obrazka to 500x100 px). Ostatnio edytowane przez Ebony : 20.10.2011 - 16:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Guest
|
![]()
Pracuję i mam dość sporo mamony na Gry
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Guest
|
![]()
Wersja piracka jest dobra dla tych którzy chcą przetestować czy gra szybko im się znudzi czy raczej będzie to rozrywka na dłuuugi okres czasu i u mnie było tak że znudziło mi się to wszystko po kilku dniach, dlatego gdybym kupił oryginały a za kilka dni wywalił je gdzieś na półkę to po prostu kasa poszłaby w błoto.
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|