Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.02.2012, 21:45   #211
anie_1981

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Nie mogę uruchomić gry - ostateczny temat.

DCBackup to katalog z pozostałościami po instalacji dodatków w formacie sims3pack. Launcher najpierw tworzy sobie pliki package w DCBackup, a potem je przerabia na docelowy format, czyli dbc i ebc (katalog DCCache, tam są zainstalowane sims3pack'i). Gra teoretycznie nie zauważa zawartości DCBackup, ale podobno jeśli ich nie skasujemy, dodawane są do wyeksportowanych Simów i domów. Ja zawsze kasuję zawartość DCBackup po instalacji sims3pack'ów. Zawartość Downloads też kasuję, bo trzymam te dodatki w innym miejscu.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 17.02.2012, 08:16   #212
beata18ns

aha, to w takim razie wychodzi na to, że zaistniał u mnie tzw cud. Ponieważ, nie mam nic w katalogu mods ( nazwalam mods na forum mi sie tylko duzymi literami napisało ). Mam dodatki w folderze downloads i w folderze DCBackup. Gdy uruchamiam program dashboard, to wynajduje on właśnie te pozostałości z folderu DCBackup. Dodam, że zawsze dawałam sobie świetnie rade z dodatkami. Nie przeinstalowywałam gdry od około 2-3 lat. Może już się nie da tego odratować, ale jako, że gram w tą gre od The Sims wiem ile czasu i masakry nerwowej trwa przeinstalowywanie simsów xD. Usune wszystkie dodatku jakie tylko mogą być, Sims3pack oraz ten folder DCBackup i zobaczymy wtedy co będzie się działo. Jeśli nic nie da to chyba przeniose zapisy gry, przeinstaluje przy okazji system ( prosi się od dawna, ale simsy mnie powstrzymywały ). Zabieram się za to i dam Wam znać. Dzięki za pomoc w każdym razie, bo sie już zagmatwałam, tak dawno nie miałam problemu z dodatkami..
beata18ns jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.02.2012, 11:52   #213
anie_1981

Może zanim przeinstalujesz grę, spróbuj czegoś innego... Idź do Documents and Settings\Electronic Arts i zmień nazwę folderowi The Sims 3 na jakąś inną ( "The Sims 3 - Kopia"). Potem włącz grę, powinna się zachowywać jak świeżo zainstalowana, to znaczy trzeba będzie od nowa ustawić sobie opcje, i będzie aktywny samouczek. Zacznij nową grę i spróbuj trochę pograć, zobaczysz czy masz w grze jakieś dodatki, czy nie. Pamiętaj też o czyszczeniu cache gry, zawsze, gdy dodajesz\zabierasz jakieś mody\dodatki\Store.

Co do Dashboard'a, to lepiej jest mu wybrać folder Mods do skanowania, niż cały katalog The Sims 3. To, że on widzi pliki package w DCBackup jest normalne i wcale nie znaczy, że gra też je widzi... Dashboard po prostu szuka wszystkich plików o rozszerzeniu package, w wybranym folderze...
stare 18.02.2012, 08:06   #214
beata18ns

nic to nie pomaga, nadal wyskakuje informacja ze mam zainstalowany nieoficjalny dodatek niezgodny.. itd. Następnie gra się uruchamia i potem tuż na początku ładowania paska np miasta( wcześniej z rodzinami działo się tak samo), gra zawiesza się.
beata18ns jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.03.2012, 14:48   #215
tallje
Guest

ah, to znowu ja
zainstalowalam sobie dzisiaj "zwierzaki", stworzylam rodzine..no i klops, wywala do pulpitu i pokazuje sie jakze mila informacja "wstapil blad costam costam aplikacja 'the sims 3: zwierzaki', zostanie ona zamknieta". no wiec ja, juz troszeczke wkurzona, wlaczam gre znowu. gralam jakies, bo ja wiem, pol godzninki, i znowu: zaciety dzwiek i "aplikacja zostanie zamkienta.."
a wszystko, przynajmniej mi sie tak zdaje, zaczelo sie od jakiegos bledu skryptu...ale to tu: http://forum.thesims.pl/showpost.php...&postcount=826
serio nie wiem co zrobic, ma ktos pomysl? : (
dodam, ze nic takiego nigdy mi sie nie dzialo, a dodatek jest nowiusienki.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.03.2012, 18:21   #216
anie_1981

Ja też tak miałam po instalacji Zwierzaków w Appaloosa Plains, gra wywalała się do pulpitu po ok. 15-30 minutach. Nie mam bladego pojęcia dlaczego tak było, ale już przeszło... W okolicach wydania Po Zmroku Simy znikały mi na potęgę, też samo przeszło. Może któraś łata coś naprawiła. Chciałabym wiedzieć co było powodem powstania tych błędów, oraz co je naprawiło, ale chyba nigdy się nie dowiem...
stare 30.03.2012, 19:09   #217
tallje
Guest

dobra, wierzcie lub nie: anie, masz racje. zaktualizowałam gre z 1.29 na 1.33 i przeszlo, tak po prostu.
<dziwneee sa te siiiimsssyyyyyyy, w ktorych lalalala>

EDIT: hm, nie zmienia to jednak faktu, ze gre musze caly czas uruchamiac z launchera, czego nigdy nie robilam.

EDIT2: jednak nie, znowu mnie wywala do pulpitu, dupa.

Ostatnio edytowane przez tallje : 31.03.2012 - 11:55
  Odpowiedź z Cytatem
stare 03.04.2012, 17:46   #218
Kity

Witam!
Otóż dzisiaj zakupiłam The sims 3 zostań gwiazdą i niestety okazało się,że mój komputer nie czyta tej płyty. Miałam ten sam problem z Po zmroku, ale sprawa została rozwiązana dzięki obrazowi płyty. Płytka jest oryginalna, działa na innym komputerze.
Myślałam, żeby pobrać simsy przez origin, bo już kompletnie nie wiem co z tym zrobić.
Kity jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.04.2012, 22:08   #219
anie_1981

Może zanieś napęd DVD z kompa do przeczyszczenia.
stare 04.04.2012, 12:34   #220
Kity

Tylko dlaczego ma problem z odczytywaniem simsów, a inne gry śmigają i nie było żadnych problemów?
Kity jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania