Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.11.2010, 16:39   #211
klaaudiaa17
Guest

Domyślnie Odp: The Sims 3 Po Zmroku - wszechproblemy z grą

Cytat:
Napisał Lady88 Zobacz post
włączasz lancher do uruchamiania gry, następnie wchodzisz w Obiekty Zmodyfikowane (po lewej stronie). Tam masz coś takiego "Uruchom bez zawartości importowanej" - zaznaczasz to, a następnie uruchamiasz grę. Wtedy sprawdź co i jak. Jeśli to nie pomoże to spróbuj zmniejszyć detale w ustawieniach, bo może Twoja karta graficzna "nie wyrabia na zakrętach"
o , dziękuję D
spróbuję , może pomoże xD .
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.11.2010, 16:51   #212
Gocha_krk

Reputacja: 10

Po zainstalowaniu dodatku Po zmroku gra się co jakiś czas wyłancza w najmniej oczekiwanym momencie, czy jest jakaś łatka, aby ten problem się nie powtarzał?
Gocha_krk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 17:00   #213
Owl Finch

Reputacja: 11

na razie nie ma, wszyscy na nią niecierpliwie czekamy.
Owl Finch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 18:17   #214
Searle

Cytat:
Napisał Curious Zobacz post
Mi nic takiego nie wyskoczyło więc może to przez jakiś dodatek z neta ?
Mam Nraas'a, parę już sprawdzonych modów i dodatki ze Store.
stare 14.11.2010, 19:10   #215
αγάπη

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Gocha_krk Zobacz post
Po zainstalowaniu dodatku Po zmroku gra się co jakiś czas wyłącza w najmniej oczekiwanym momencie, czy jest jakaś łatka, aby ten problem się nie powtarzał?
Łatki nie ma, masz jakieś dodatki z internetu (meble, ubrania itd) ? Jeśli tak to spróbuj włączyć grę bez zawartości modyfikowanej (chyba). I sprawdź czy problem nadal się powtarza. Ewentualnie możesz spróbować reinstalować grę. I to samo niech spróbuje zrobić Searle, tylko wyrzuć gdzieś folder mods (np: na pulpit), wtedy włącz bez zawartości modyfikowanej i sprawdź.

And her mind aches
And her heart breaks
'Cause she's silly

Ostatnio edytowane przez αγάπη : 14.11.2010 - 19:13
αγάπη jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 20:10   #216
anie_1981

Zauważyłam, że sporo osób gdy słyszy, że ktoś ma problemy z grą, od razu zwala winę na mody i dodatki z internetu... Ja mam teraz wielkie problemy z grą, więc wyrzuciłam tak na próbę wszystkie mody i dodatki z neta... Czy to coś zmieniło? Absolutnie nic... Przeinstalowałam grę, zaczęłam nową grę w Bridgeport, a problemy zaczęły się od nowa. Pomimo braku modów i dodatków z neta.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 20:20   #217
Color
Guest

Taki mały błąd: w jednym klubie nie było widać ochroniarza po prostu nic, simka wygląda jakby gadała sama ze sobą, na pasku co się poznanych simów sprawdza to była tam pusta kratka.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 20:37   #218
figa

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Zauważyłam, że sporo osób gdy słyszy, że ktoś ma problemy z grą, od razu zwala winę na mody i dodatki z internetu... Ja mam teraz wielkie problemy z grą, więc wyrzuciłam tak na próbę wszystkie mody i dodatki z neta... Czy to coś zmieniło? Absolutnie nic... Przeinstalowałam grę, zaczęłam nową grę w Bridgeport, a problemy zaczęły się od nowa. Pomimo braku modów i dodatków z neta.
Ja zaczynałam nową grę w Bridgeport 2 razy i mam te same błędy, więc doszłam do wniosku, że nie ma sensu tworzyć kolejnego nowego zapisu, ewidentnie gra ma błędy.
Co do dodatków z netu to się zgadzam, nie wszystkie muszą psuć grę, tym bardziej, że ja nie mam żadnych mocno ingerujących w grę modów.

Kolejne błędy jakie dziś wyłapałam:

- nie wiadomo jakim sposobem zniknęła mi jedna z fryzur z dodatku Kariera, to się musiało stać po instalacji PZ

- potwierdzam błąd z wyjeżdżaniem simów do pracy. U mnie było tak. Mam sima aktora (najwyższy poziom kariery), na początku mieszkał w domku, potem miał marzenie aby przenieść się do apartamentu więc go przeprowadziłam. Od tej pory przestał chodzić do pracy. Dawałam polecenie "jedź do pracy" po czym ikonka z samochodem znikała. Błąd ustąpił gdy zatrudniłam sima gdzie indziej.
To samo było z simką, która miała chyba 7-my poziom kariery stylistki. Gdy zamieszkała w apartamencie nie mogła chodzić do pracy, musiałam znaleźć jej inny zawód.

- mam również opisywany już wcześniej przez Was błąd z okazjami, np. zjedz w Małej Restauracji Korsykańskiej, której w Bridgeport przecież nie ma

Jeszcze nigdy w jednym dodatku nie miałam tyle błędów naraz.
figa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 20:46   #219
anie_1981

Ja tak samo nigdy nie miałam tylu błędów naraz. Normalnie szok. Ja nigdy nie miałam takich poważnych, solidnych błędów z grą, a jeżeli, to zdarzały się rzadko. Moimi największymi zmartwieniami były błędy zapisu i wyłączanie się gry. Błędów zapisu pozbyłam się dawno, o czym pisałam w dziale poradników. Gra i tak mi się sama wyłączała, ale radziłam sobie często zapisując grę. Teraz to jest normalnie katastrofa za katastrofą. To znikanie Simów, blokowanie się ich na łóżkach, albo stoją z rozłożonymi na boki rękami i nic absolutnie nie chcą zrobić. Gdyby to się robiło od czasu do czasu, ale ja mogę pograć 10 minut i muszę zaczynać grę od nowa! Teraz przeniosłam moją rodzinę do SV i na razie (odpukać) jest spokój. Przeczekam w SV na nową łatę.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.11.2010, 21:31   #220
figa

Mnie na szczęście ominął błąd z nagłym wyłączaniem się gry, dzisiaj mam ją uruchomioną już dość długo (z parę godzin), co jakiś czas ją minimalizuję bo nie mam czasu by grać bez przerwy, robię inne rzeczy na kompie albo w domu. Jednak grając na wszelki wypadek często (średnio po jednym dniu simowym) wciskam "zapisz" bo nigdy nie wiadomo

Kiedyś miałam prawdziwy koszmar z wywalaniem gry i nawet nie pomagała edycja plików rozruchowych gry, okazało się, że moja gra nie toleruje włosów newsea, nie wiem czy wszystkich czy tylko niektórych, z lekkim żalem pozbyłam się ich całkiem z gry.

Ostatnio przeczytałam o tym, że aby gra się przestała wyłączać trzeba zmienić ustawienia ochrony wykonywania danych (taka opcja w systemie):

1. W Windows 7 (myślę, że w Vista i XP jest mniej więcej podobnie) klikamy prawym klawiszem myszy na "Komputer" >>> "Zaawansowane ustawienia systemu" >>> zakładka "Zaawansowane" >>> Wydajność ustawienia >>> zakładka "Zapobieganie wykonywaniu danych"

2. Klikamy opcję ""Włącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranych poniżej"

3. Klikamy "Dodaj" i odnajdujemy w katalogu Program Files\ Electronic Arts lub Pliki programów (x86) pliki exe podstawy gry oraz dodatków, czyli dla podstawy to będzie plik TS3.exe, dla Wymarzonych Podróży - TS3EP01.exe, dla Nowoczesnego Apartamentu - TS3SP01.exe, dla Kariery - TS3EP02.exe, dla Szybkiej Jazdy - TS3SP02.exe, dla Po Zmroku - TS3EP03.exe
Plików tych szukamy tam gdzie mamy zainstalowane poszczególne akcesoria i dodatki gry, np. plik exe podstawy jest w Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin
a z kolei np. .exe do Po Zmroku jest w [b]Program Files\Electronic Arts\The Sims 3 Po zmroku\Game\Bin

4. Gdy zauważymy poszukiwane pliki klikamy na nie po czym wciskamy "Otwórz", powinny tym sposobem dodać się do listy, gotowe wygląda to tak >>>

Uploaded with ImageShack.us

Sposób ten nie powinien w żaden sposób wpłynąć na pracę systemu Windows a podobno pomaga, niektóre osoby dopiero po jego zastosowaniu mogą cieszyć się stabilną grą.

Ostatnio edytowane przez figa : 14.11.2010 - 21:37
figa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania