Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.10.2012, 20:50   #211
inseparable

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?

ja to mam długą listę życzeń

1. OKNA. otwierane oczywiście i dachowe.
2. takie jakby fundamenty pod dach. wiecie o co mi chodzi? takie jak są w obecnych domach jednorodzinnych że dach nie idzie od samej podłogi i można tam coś jeszcze postawić.
3. urealnienie samochodów.
4. nie wymagam, aby miejsca pracy były ''otwarte'' bo jak dla mnie to bez sensu. nie wiem jak u was, ale u mnie najczęściej zawsze jest ktoś w domu, więc gram tą osobą, a tak to jeszcze trzeba by sobie zawracać głowę pracującymi. jednak fajnie jakby szkoły, szpitale i ogólnie takie instytucje publiczne były otwarte. w szkołach np. podczas lekcji nie mam kontroli całkiem, ale na przerwach mogę iść na lunch, wyjść na dwór, pogadać ze znajomymi etc. mogliby jeszcze dodać jakieś wywiadówki, przedstawienia szkolne, mecze, festyny i inne atrakcje. to samo szpital (i tak jak ktoś wspominał weterynaria, choć dodałabym jeszcze stomatologa) m.in. regularne szczepienia, wizyty kontrolne, pobyty w szpitalu i odwiedzający znajomi.
5. WIATR. tego brakuje mi chyba najbardziej - powiewające firanki, spadające liście z drzew (od wiatru oczywiście), rozwiane włosy *.* i inne tego typu sprawy. nie pogardziłabym nawet huraganem raz na jakiś czas
6. czas... tak jak większość marzę o bardziej realnym czasie. może nie aż tak jak my mamy, ale bez przesady, żeby sim jadł kanapkę 30 min a szedł po nią przez korytarz z pokoju do kuchni kolejne 15 min... ;/

w sumie, wolałabym wydać tą 100 więcej i mieć więcej w podstawie (zwierzęta, pogoda etc) niż potem wydawać kolejne 100 na dodatki które wnoszą jedną rzecz i jakieś atrakcje do niej uważam, że koncepcje erisa z tych początkowych stron (czyli dodatki jako uzupełnienie/wzbogacenie) byłyby lepszą rzeczą

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.10.2012, 15:31   #212
Katherine

@up - wymieniałaś to co ja bym chciała . Ale jeszcze kilka rzeczy...
- Sport. No ludzie! Jak można tylko biegać na bieżni i na jakiejś maszynce się siłować, czy tam rzucać sobie piłeczką?! Powinny dojść gry jak na zwiastunie np. tenis itp.
Jeszcze siatkówka, koszykówka, futbol, palant itd.
- Zakupy! Sklepy, kawiarnie, rastauracje i żeby było widac co jest w środku! Podłazi kelner i gada po tym dziwnym języku ''co podać?''.
- Więcej karier. Bo ja tam nie wiem jak wy, ale ja myślę że jest więcej prac niż lekarz, naukowiec itd.

No i chyba to tyle.
PS. Miasto ze zwiastunu kojarzy mi się z New Yorkiem czy czymś w tym stylu xD
Katherine jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.10.2012, 15:33   #213
JuliaM

Cytat:
Napisał Karel13 Zobacz post
Jeśli chodzi o link, który dodała Saphira to szczerze wątpię, że to będzie tak wyglądać.
Za duże obciążenie dla komputera. A co by się stało, jakby jeszcze doszły dodatki?
Dokładnie tak, pamiętajmy, że Simsy to dość rozbudowana gra, pamięciożerna, na dodatek średnio zoptymalizowana, więc postawienie jej na takim silniku graficznym byłoby prawdziwą katastrofą. Każda z częsci Simsów, w dniu premiery miała rozsądne wymagania sprzętowe i z tą będzie podobnie, także grafika na pewno zostanie ulepszona, ale wydaja mi się, że pozostanie taka "rysunkowa", wielkiego realizmu się nie spodziewam.
Poza tym to fake, na wielu stronach fanowskich zostało to już wyjaśnione.

Wątpię żeby EA zrezygnowało z wydawania EPek. Taka jest polityka tej firmy, wydają mnóstwo serii (Simsy, FIFA, Rock Band, NFS...) i zarabiają na tym krocie, więc tak łatwo nie zrezygnują z pewnego zysku. Może podstawowa wersja gry będzie bardziej rozbudowana o kariery czy interakcje z otoczeniem, ale na pewno nie wprowadzą zwierząt czy pogody, bo przecież na to czeka (tak mi się wydaje) najwięcej osób, więc straciliby na tym sporo kasy.

Ja tam niczego wielkiego nie oczekuje, bo nie chce się zawieść. Mam tylko nadzieję, że gra będzie tak okrutnie zbugowana jak trójka. EA to gigant i w głowie mi się nie miesci, żeby niemal 4 letnia gra wciąż zawierała tak dużo błędów. Oczekuję więc płynnie chodzącej, ładnej, nie pozbawionej klimatu poprzedniczek gry z którą znów będzie można marnować życie

Express yourself, don't repress yourself

I'm breakin' all the rules I didn't make
JuliaM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.10.2012, 17:42   #214
octavessens

liczę na coś innowacyjnego szczerze mówiąc, nie by to było ulepszenie poprzedniej odsłony jak to jest w przypadku 3 ( animacje prawie takie same jak w 2 itd.).
Niech stworzą grę z klimatem jaki jest w 1, ale z nowoczesną technologią.
stare 03.11.2012, 14:37   #215
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Co do króliczych dziur, zawsze możliwy jest kompromis - widzimy wszystko we wszystkich budynkach, ale w szkole/pracy nie możemy nic robić, prócz patrzenia. Oczywiście wtedy, gdy jesteśmy pracownikiem/uczniem. W innym przypadku [np. gdy idziemy na kolację do restauracji, na stadion, na wywiadówkę] mamy [oczywiście odpowiednio ograniczone] opcje interakcji. Uważam, że to najrozsądniejsze rozwiązanie.

Co do zmian w grze, najbardziej zależy mi na poprawieniu grafiki. Nie chcę, żeby była nie wiadomo jak cudowna i realistyczna, ale żeby była nieco lepsza, niż dwójkowa. Bo ta z trzeciej części jest niestety gorsza.
Poza tym więcej opcji zmiany wyglądu Simów, poprawa animacji, większe miasta ze zróżnicowanymi budynkami i wieżowcami [już nie mówię o tym, że byłoby miło zobaczyć to w podstawie, bo to nierealne; ale mogli by zrobić dodatek Miasto/Otoczenie, gdzie mielibyśmy rozbudowane miasto i szersze możliwości edycji otoczenia], czy możliwość oddzielenia świata realnego od fantastycznego [wszelkie fantastyczne postacie, interakcje, przedmioty w osobnym dodatku rozwiązałyby ten problem].

Tia, ja to mam wyobraźnię...

@down: akurat to wszystko, co tu podałem nie potrzebuje więcej, niż potrzebowała trójka A wręcz przypuszczam, że potrzebuje mniej.

Ostatnio edytowane przez Mroczny Pan Skromności : 05.11.2012 - 07:09
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.11.2012, 09:29   #216
Mixy
Guest

Nie wiem czy wszyscy piszący tutaj użytkownicy zdają sobie sprawę jak dobry musiałby być komputer każdego z nas. RAM, miejsce na dysku a który rodzic będzie teraz kupował nowy komputer tylko dla jednej gry?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 05.11.2012, 13:55   #217
Vanessa

ja też się zgadzam i tak w ogóle fajnie by było jakby w 4 zrobili tak ,że np. rosną włosy , simy stają się bardziej wysocy i żeby nie było tak ,że np. jest dziecko mniej,więcej 10 lat minie pare dni i już jest nastolatkiem i ma mniej ,więcej 15 lat powinny być lat 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12........
Vanessa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.11.2012, 21:56   #218
Muffi

Zgadzam się z Vanessą. Dla mnie bez sensu jest to, że sim jest dzieckiem i nagle bam i już nastolatkiem, powinno to zachodzić stopniowo. Chciałabym, żeby było chociaż trochę bardziej realnie np. choroby, że leży się w łóżku itp., otwieranie okien, i podchodzenie do drzwi i chwytanie za klamkę i dopiero ich otwieranie, a nie, że wszystkie drzwi zachowują się jak automatyczne. Rośnięcie włosów to też świetny pomysł. I żeby np. simy nie siedziały np. na łóżku kanapie, w sztywny określony sposób tylko żeby siadały bardziej naturalnie, żeby np. na kanapie można się było położyć z inną osobą, z dzieckiem, partnerem, zwierzakiem. Filmik z linku od Saphiry świetny, grafika powala, ale zgadzam się z innymi, bo pewnie trzeba by kupować komputer specjalnie do tej gry.
stare 10.11.2012, 09:35   #219
Levkoni

Co do płynnego upływania wieku simów to w kolejnej części est to bardzo możliwe, ja tak osobiście uważam. To nie jest raczej trudne do zrobienia, tym bardziej, że jak wcześniej wspomniałem już w Fable podobne rozwiązanie zastosowano. Tylko wtedy pytanie, jakby to działało z różnymi opcjami długości życia. Mi osobiście nie przeszkadza takie stopniowanie jakie jest teraz, ale mogliby dodać więcej grup wiekowych. Przydałoby się coś pomiędzy raczkującym dzieckiem, a dzieckiem w wieku szkolnym, tak samo między dzieckiem a nastolatkiem i między nastolatkiem a dorosłym. Później bym też dodał jeszcze jedną grupę starości, która byłaby na poziomie pradziadka, czyli sima min. ok 70 letniego Wtedy można by było zastosować ciekawe rozwiązania. Np. sim mógłby umrzeć już w wieku wczesnej starości, a mógłby również dożyć późnej.
stare 30.12.2012, 18:47   #220
Carmelec

Smile Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?

1. Większe miasta.
2. Konieczność mycia zębów, czesania włosów itp. : to by poprawiło realność gry.
3. Możliwość zmienienia miasta tak po prostu - bez żadnych tam zapisów.
Na razie tylko tyle.
Carmelec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania