Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > Forum i Scena The Sims
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.11.2013, 20:07   #211
Pink Panther

Reputacja: 25
Domyślnie Odp: Prośby o drobne naprawy, spostrzeżenia itp.

W tych regulaminach podrzędnych typu "Regulamin działu Zdjęcia z gry" itd. jest link do starego, kolorowego regulaminu jako głównego regulaminu forum

@ Libby: poprawiłam, dzięki

Ostatnio edytowane przez Libby : 12.11.2013 - 20:46
Pink Panther jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.11.2013, 14:59   #212
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

mam małe pytanie co do tego punktu:
Cytat:
Napisał Regulamin
Umieszczanie obrazków w sygnaturach jest dozwolone, o ile ich rozmiar nie przekracza 550x100 pikseli. Łączna wysokość obrazków nie może przekroczyć 100 pikseli.
z tego wynika, że jeden obrazek może mieć max. 450 pikseli szerokości To znaczy, że mogę np. mieć dwa obrazki, każdy po 300 pikseli, umieszczone w jednej linii?
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.11.2013, 15:31   #213
motyka
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac

Reputacja: 10

nie wiem, skąd wziąłeś te 450 px

a co do drugiego to rzeczywiście jest niejasność, równie dobrze mógłbym umieścić 25 obrazków po 4 piksele wysokości w jednej linii i spełnić ten wymóg... szykuje się kolejna aktualizacja?
kto swe kroki tam skieruje,
temu jeno płacz, rozłąka.
motyka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.11.2013, 15:35   #214
Mroczny Pan Skromności

ach, źle popatrzyłem oczywiście miałem na myśli 550

skoro już o tych sygnach, to wydaje mi się, że 550 to trochę za mało Spokojnie można by było dać nawet 800 pikseli [łączny rozmiar], nie będzie rozjeżdżać forum bo przecież taki sam limit mamy przy obrazkach
stare 13.11.2013, 16:33   #215
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Nie jest powiedziane, ze mozna maksymalnie ustawic 10 linijkowa sygnature? czyli biorac to pod uwage, mozna ustawic 10 zdjec.
Jak dla mnie jest to calkowicie zrozumiale. Ale tak jak powiedzial Mroku, mozna by bylo jeszcze powiększyć ten limit szerokosci do 800px.
stare 13.11.2013, 16:48   #216
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Z tego co rozumiem możesz sobie ustawić i 50 zdjęć, pod warunkiem że ich łączna wielkość nie będzie przekraczać 550x100 pikseli.

Powiększenie szerokości do 800 byłoby ok, bo w sumie już i tak zwykłe zdjęcia mają maksymalną wielkość 800x600, więc nie rozciągałyby forum. Za to moim zdaniem sygnatura powinna się składać ALBO z 10 linijek tekstu, ALBO obrazka, albo jakiejś wariacji nie przekraczającej łącznie X pikseli wysokości. Sygnatury są fajne, ale to treść postu powinna zwracać na siebie uwagę, nie to, co się pod nim znajduje. Wprawdzie na razie tak źle nie jest na fts, ale wspominam o tym z nadzieją uniknięcia tego, co dzieje się na niektórych forach.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2013, 14:26   #217
Pink Panther

Reputacja: 25

W opisie działu "Twórczość pisana" jest spacja przez znakiem zapytania, a nie powinno jej być. Niby drobnostka, ale bardzo kłuje mnie w oczy
"Piszecie opowiadania lub wiersze ? Oto miejsce dla Was." <-- o to chodzi.

@down O, faktycznie. Nie podkreśliło "kuje" to uznałem, że pewnie jest poprawnie xd

Ostatnio edytowane przez Pink Panther : 15.11.2013 - 14:31
Pink Panther jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.11.2013, 14:30   #218
Rainbow
Administrator

Reputacja: 33

poprawiłam

nie powinno być "kłuje mnie w oczy"? xd
stare 24.11.2013, 14:37   #219
Mroczny Pan Skromności

mam małe pytanie
otóż, czy nie dało by się wprowadzić dodać opcji wyjustowania tekstu w postach? Nie jest to jakiś ogromny problem, ale fajnie byłoby mieć taką możliwość
stare 25.11.2013, 12:25   #220
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Apocalypsa już dodała. Jest to tag [ justify=x ] dostępny pod przyciskiem , przy czym x to szerokość(w px lub %) na jakiej ma być wyjustowany tekst. Minimalna wartość 500px, maksymalna 1024px. Zrobione tak, ponieważ na wyższych rozdzielczościach nie widać w ogóle efektu. Od razu dodam, że opcja ta nie ma efektu na przeglądarce Internet Explorer(no shit, sherlock).

A tutaj przykładowy tekst autorstwa Aleksandra. Justowanie 800px i całość wycentrowana:

---

Świat zamilkł obecnego dnia, nie wiedzieć czemu. Przerażało mnie to, ale nic nie mogłam poradzić. To już nie mój świat, może to i lepiej.
Wiatr targał gałązkami płaczącej wierzby, otulał ludzi wychodzących z kościoła zimnym uściskiem, rozwiewał włosy małych dziewczynek, trzymających chusteczki przy twarzy. Czarnowłosa zaniosła się płaczem, łapiąc za trzęsącą się rękę człowieka, który miał ponoć nerwy ze stali. Nie dziś, nie tutaj, teraz każdy pozwolił sobie na chwilę słabości.
Wszyscy, całe skupisko ludzi, których było niewiarygodnie dużo podążyli za trumną na cmentarz, czując, że to już ich naprawdę ostatnie pożegnanie. Kruk wydał odgłos, chcąc wziąć udział w nostalgicznej ceremonii. Matka obróciła się, poprawiając na głowie toczek i wydając cichy jęk. Naprawdę, nie sądziłam, że aż tyle ich przyjdzie. Rodzice pewnie też, ale nie dawali po sobie poznać, że tak nisko cenią własną córkę.
Wszyscy trzymali w dłoniach bukiety wyglądające jak prosto z wystawy najdroższej kwiaciarni. Przypominały często te, które otrzymuje się z okazji kolejnych urodzin, różniły się jedynie przewiązaną wstążką z tą okropną, kiczowatą formułką.
Mój udział w ich życiu jednak się nie skończy, mimo że nikt nie będzie tego odczuwał. Postaram się doradzać Anne w kwestii doboru ubrań, chichotać, gdy Charlotte zarumieni się przed przystojnym facetem i najważniejsze – całować rodziców na dobranoc. Starać się być razem, choć nie wiem ile czasu będzie trwać to pożegnanie.
Nie spostrzegłam się, a już moje ciało wędrowało w dół. Razem z ostatnim uderzeniem trumny o podłoże opadł zwykły, niepozorny liść, prosto na jej powierzchnię. Pragnęłam czegoś doznać, fizycznego bólu, namacalnego, ale to już minęło. Pozostały mi jedyne uroki życia martwych – cierpienie psychiczne. Poczułam pustkę w głębi duszy, tak jak puste były zwłoki te pod ziemią. Kiedyś zapomną, że istniała Margaret Moon, dziewczyna o niebieskich oczach, które hipnotyzowały rozmówcę. Margaret, która była dobra z fizyki, Margaret, będąca ucieleśnieniem marzeń o idealnej córce a tym samym mało perfekcyjnej przyjaciółki. Mimo to, Charlotte i Anne nie mogły się z tym pogodzić. Musnęłam ich policzek, wargami zimnymi od śmierci, mówiąc, że je kocham. Spojrzały wtedy na siebie, czując, że moja śmierć zbliży je do siebie bardziej niż cokolwiek innego. I ulga w oczach, jakby wiedziały, że mają jeszcze siebie. Żadna nie odeszła, mimo tragedii jaka spotkała mnie. Chcę by były razem, nie muszą pamiętać. Nikt nie musi pamiętać. Po prostu życzyłam im szczęścia, jak każdemu tutaj.
Wszyscy przeżegnali się, gdy duszpasterz skończył uroczystość. To koniec.
Coś pękło. Coś rozpływało się przed moimi oczami. Coś się kończyło. Słyszałam tylko wycie. Zapłacz, mój drogi. Niech twój szloch będzie moim marszem pogrzebowym. W końcu nie od dziś wiadomo, że nie powinno się tego wstydzić.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 25.11.2013 - 12:36
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania