![]() |
#211 |
Reputacja: 25
|
![]()
W tych regulaminach podrzędnych typu "Regulamin działu Zdjęcia z gry" itd. jest link do starego, kolorowego regulaminu jako głównego regulaminu forum
![]() @ Libby: poprawiłam, dzięki ![]() Ostatnio edytowane przez Libby : 12.11.2013 - 20:46 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#212 | |
Reputacja: 14
|
![]()
mam małe pytanie co do tego punktu:
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac Zarejestrowany: 24.06.2009
Reputacja: 10
|
![]()
nie wiem, skąd wziąłeś te 450 px
![]() a co do drugiego to rzeczywiście jest niejasność, równie dobrze mógłbym umieścić 25 obrazków po 4 piksele wysokości w jednej linii i spełnić ten wymóg... szykuje się kolejna aktualizacja? ![]()
![]() |
![]() |
#214 |
|
![]()
ach, źle popatrzyłem
![]() ![]() skoro już o tych sygnach, to wydaje mi się, że 550 to trochę za mało ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
![]()
Nie jest powiedziane, ze mozna maksymalnie ustawic 10 linijkowa sygnature? czyli biorac to pod uwage, mozna ustawic 10 zdjec.
Jak dla mnie jest to calkowicie zrozumiale. Ale tak jak powiedzial Mroku, mozna by bylo jeszcze powiększyć ten limit szerokosci do 800px.
![]() |
#216 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Z tego co rozumiem możesz sobie ustawić i 50 zdjęć, pod warunkiem że ich łączna wielkość nie będzie przekraczać 550x100 pikseli.
Powiększenie szerokości do 800 byłoby ok, bo w sumie już i tak zwykłe zdjęcia mają maksymalną wielkość 800x600, więc nie rozciągałyby forum. Za to moim zdaniem sygnatura powinna się składać ALBO z 10 linijek tekstu, ALBO obrazka, albo jakiejś wariacji nie przekraczającej łącznie X pikseli wysokości. Sygnatury są fajne, ale to treść postu powinna zwracać na siebie uwagę, nie to, co się pod nim znajduje. Wprawdzie na razie tak źle nie jest na fts, ale wspominam o tym z nadzieją uniknięcia tego, co dzieje się na niektórych forach. |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Reputacja: 25
|
![]()
W opisie działu "Twórczość pisana" jest spacja przez znakiem zapytania, a nie powinno jej być. Niby drobnostka, ale bardzo kłuje mnie w oczy
![]() "Piszecie opowiadania lub wiersze ? Oto miejsce dla Was." <-- o to chodzi. @down O, faktycznie. Nie podkreśliło "kuje" to uznałem, że pewnie jest poprawnie xd Ostatnio edytowane przez Pink Panther : 15.11.2013 - 14:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
|
![]()
mam małe pytanie
![]() otóż, czy nie dało by się wprowadzić dodać opcji wyjustowania tekstu w postach? Nie jest to jakiś ogromny problem, ale fajnie byłoby mieć taką możliwość ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Apocalypsa już dodała. Jest to tag [ justify=x ] dostępny pod przyciskiem
![]() A tutaj przykładowy tekst autorstwa Aleksandra. Justowanie 800px i całość wycentrowana: ---
Świat zamilkł obecnego dnia, nie wiedzieć czemu. Przerażało mnie to, ale nic nie mogłam poradzić. To już nie mój świat, może to i lepiej. Wiatr targał gałązkami płaczącej wierzby, otulał ludzi wychodzących z kościoła zimnym uściskiem, rozwiewał włosy małych dziewczynek, trzymających chusteczki przy twarzy. Czarnowłosa zaniosła się płaczem, łapiąc za trzęsącą się rękę człowieka, który miał ponoć nerwy ze stali. Nie dziś, nie tutaj, teraz każdy pozwolił sobie na chwilę słabości. Wszyscy, całe skupisko ludzi, których było niewiarygodnie dużo podążyli za trumną na cmentarz, czując, że to już ich naprawdę ostatnie pożegnanie. Kruk wydał odgłos, chcąc wziąć udział w nostalgicznej ceremonii. Matka obróciła się, poprawiając na głowie toczek i wydając cichy jęk. Naprawdę, nie sądziłam, że aż tyle ich przyjdzie. Rodzice pewnie też, ale nie dawali po sobie poznać, że tak nisko cenią własną córkę. Wszyscy trzymali w dłoniach bukiety wyglądające jak prosto z wystawy najdroższej kwiaciarni. Przypominały często te, które otrzymuje się z okazji kolejnych urodzin, różniły się jedynie przewiązaną wstążką z tą okropną, kiczowatą formułką. Mój udział w ich życiu jednak się nie skończy, mimo że nikt nie będzie tego odczuwał. Postaram się doradzać Anne w kwestii doboru ubrań, chichotać, gdy Charlotte zarumieni się przed przystojnym facetem i najważniejsze – całować rodziców na dobranoc. Starać się być razem, choć nie wiem ile czasu będzie trwać to pożegnanie. Nie spostrzegłam się, a już moje ciało wędrowało w dół. Razem z ostatnim uderzeniem trumny o podłoże opadł zwykły, niepozorny liść, prosto na jej powierzchnię. Pragnęłam czegoś doznać, fizycznego bólu, namacalnego, ale to już minęło. Pozostały mi jedyne uroki życia martwych – cierpienie psychiczne. Poczułam pustkę w głębi duszy, tak jak puste były zwłoki te pod ziemią. Kiedyś zapomną, że istniała Margaret Moon, dziewczyna o niebieskich oczach, które hipnotyzowały rozmówcę. Margaret, która była dobra z fizyki, Margaret, będąca ucieleśnieniem marzeń o idealnej córce a tym samym mało perfekcyjnej przyjaciółki. Mimo to, Charlotte i Anne nie mogły się z tym pogodzić. Musnęłam ich policzek, wargami zimnymi od śmierci, mówiąc, że je kocham. Spojrzały wtedy na siebie, czując, że moja śmierć zbliży je do siebie bardziej niż cokolwiek innego. I ulga w oczach, jakby wiedziały, że mają jeszcze siebie. Żadna nie odeszła, mimo tragedii jaka spotkała mnie. Chcę by były razem, nie muszą pamiętać. Nikt nie musi pamiętać. Po prostu życzyłam im szczęścia, jak każdemu tutaj. Wszyscy przeżegnali się, gdy duszpasterz skończył uroczystość. To koniec. Coś pękło. Coś rozpływało się przed moimi oczami. Coś się kończyło. Słyszałam tylko wycie. Zapłacz, mój drogi. Niech twój szloch będzie moim marszem pogrzebowym. W końcu nie od dziś wiadomo, że nie powinno się tego wstydzić. Ostatnio edytowane przez Caesum : 25.11.2013 - 12:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|