Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.12.2012, 10:14   #221
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Jakie będzie The Sims 4? Co powinno poprawić EA?

@Carmelec - z tego co wiem, to nie ma jeszcze powszechnego obowiązku mycia zębów i czesania włosów Niemniej, mogłaby się w grze pojawić taka możliwość [nie mylić z obowiązkiem xD]
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.12.2012, 15:22   #222
EFF

Reputacja: 10

No to tak:
-więcej karier, rozwinięcie kariery medycznej: ginekolog, pediatra itp.
-choroby np. gorączka, czy coś i też np. rak czy inna choroba śmiertelna, żeby śmierć też była realistyczna a nie tylko uderzenie piorunem i śmierć z głodu.
-tak jak już ktoś wcześniej wspominał otwierające się okna
-więcej potraw, przecież w prawdziwym życiu nie ograniczamy się tylko do 10
-więcej mebli, w 3 jest mało, choć jest ten programik do tworzenia wzorów itp. to mi się aż tak nie przydaje
-realistyczne wsiadanie do auta a nie znikanie w przestrzeni
-autobusy, pociągi, nie tylko ten co odwozi dzieci do szkoły ale i takie co normalnie jeżdzą po mieście
-rozwinięte miasta, fabryki, sklepy, większe przestrzenie a nie 5 domów na krzyż
-a co do tych sklepów to możliwość kupowania ubrań tak jak w sims 2, i tak jak było też w 2 że uzupełnia się się jedzenie w lodówce
-podlewanie kwiatów, a nie że jeden kwiat a 20 lat bez wody rośnie
-samoloty-możliwość podróżowania między miastami
-jakość urzeczywistnić lata życia simów, np. wprowadzić miesiące, dni, lata tak jak w prawdziwym życiu
-więcej sportów, rozbudowa kariery sport np. koszykarz
-kariera modelki/la, architekta, prawnika i wiele innych
-oglądanie filmów, wprowadzić że można wybrać film, serial a nie tylko kanał ogrodniczy
-wprowadzić światła, by simowie zatrzymywali się na czerwonym, by były przejścia dla pieszych, by jedno auto nie przenikało z drugim
-możliwość zapisania małego dziecka do przedszkola
-zajęcia w szkole typu matematyka, historia by simy też się uczyły
-więcej zabaw, gier
-możliwość pisania esm-ów

No na razie tyle wymyśliłam, a co do tego zwiastunu to według mnie za bardzo udziwnili, nie przypomina mi to już simsów, za bardzo odbiega, napewno bym nie kupiła gry po samym zwiastunie, poczekam na zdjęcia z gry i wtedy porozmyślam nad kupnem, ale już mi się chyba przejadło po 3 częściach, uwielbiam simsy, ale szczerze to po 3 nie wiem czego się spodziewać bo moi zdaniem 2 była lepsza pod względem interakcji i jakoś miałam tą chęć gry,a w 3 za bardzo się skupili na grafice itp. a zapomnieli o drobnych rzeczach, mam nadziej że w 4 nie zapomną i bd lepsza.

Nie zanudziłam? bo trochę się rozpisałam...miłego czytania
EFF jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.01.2013, 01:28   #223
Ejak

W 4 mogli by naprawdę sporo dodać. Dla mnie priorytetem była by lepsza optymalizacja no i grafika, bo teraz patrząc z czasem The Sims 3 ma przestarzały silnik graficzny. Kiedyś się zastanawiałem, czy kupię The Sims 4, ale teraz już wiem, że nawet jak wyjdzie to tego nie zrobię, zważając na to, jak sporadycznie grywam w obecną, najnowszą część. Można powiedzieć, że już nie czuje "tego czegoś" do tej gry co czułem kiedyś. Nie mniej będę się interesował co tam wyjdzie z pod szyldu The Sims i oby twórcy nie nabijali graczy w przysłowiową butelkę.

Ostatnio edytowane przez Charionette : 01.01.2013 - 15:05
Ejak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.01.2013, 19:06   #224
ametka

Przeczytałam wszystkie posty napisane w tym temacie, przyznam, ze trochę czasu mi to zajęło ;p z wieloma rzeczami, które napisaliście zgadza się w 100 %. Też chciałabym zróżnicowanie wzrostu, bardziej płynne przechodzenie z jednej grupy wiekowej do drugiej (choć obecnie i tak jest sto razy lepiej niż w TS1), większe miasta, możliwość przemieszczania się z jednego do drugiego bez problemów, choroby, więcej karier i więcej możliwości wyboru ścieżek w obrębie określonej kariery..
Denerwuje mnie, ze niejednokrotnie simy i zwierzaki muszą długo 'ustawiać się' żeby dokonać interakcji.
I zawsze jak gram wspominam jak to w TS2 żeby mieć jakiś ciuch trzeba było go kupić, to mi się strasznie podobało. I szczerze powiem, ze tylko ten szczegół utkwił mi w głowie, tak nie pamiętam już jak wyglądała poprzedniczka TS3..
A co do tego jak nie którzy narzekają na wprowadzenie istot nadnaturalnych. Obecnie nie ma już z tym takiego problemu - w opcja gry istnieje już opcja wyłączenia ich. Ja tak wyłączyłam Osobistości np.
ametka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.01.2013, 17:01   #225
beata18ns

EFF możesz to wysłac do twórców gry bo wszystko co piszesz by się przydało w stu procentach !
beata18ns jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.01.2013, 11:41   #226
AMSTA

Wiadomo coś kiedy ma się pojawić 4 generacja ?
AMSTA jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.01.2013, 14:47   #227
Levkoni

Nie wiadomo i na pewno nie dowiemy się tego szybko bo 2013 rok jak zapowiedzieli twórcy na ostatnim czacie jest już wypełniony dodatkami do TS3 Można jednak się domyślać, że skoro zapowiedziano już plan zagospodarowania tego roku, to pod koniec 2013 (zapewne przed świętami) albo w okolicach czerwca 2014 będziemy już mieli TS4.

Ja osobiście jeszcze do tych wszystkich "życzeń" dodałbym możliwość tworzenia własnych mebli wbudowanym edytorem. Działałby podobnie jak w Spore, mielibyśmy gotowe elementy którym moglibyśmy zmieniać teksturę, kolor i łączyć ze sobą tworząc gotowy mebel czy inny obiekt. W spore taki edytor sprawdzał się i działał na prawdę dobrze co do budynków i postaci. Niektórzy powiedzą, że co wtedy ze Store? A no w store mogli by się twórcy skupić na jakiś obiektach specjalnych, gotowych światach i ubraniach. Obserwując TS3 Store od początku istnienia wydaje mi się, że tak na prawdę zarabiają na światach, bo zaczęli je umieszczać częściej i bardziej dopracowane, natomiast zwykłe obiekty pokazują się już dużo rzadziej niż kiedyś.
stare 11.01.2013, 06:37   #228
ginsei

Mogliby też wprowadzić 'warstwowe' ubieranie sima. W takim sensie, że nie mamy narzuconą kurtkę z danym podkoszulkiem, tylko najpierw byśmy wybierali dowolny podkoszulek i na to, jakbyśmy chcieli, kurtkę, czy inny sweterek. Tylko problem byłby z chowaniem się jednych ubrań pod drugimi (już to widać przy wąskich spodniach i wysokich butach), ale nie jest niewykonalne.
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.01.2013, 20:12   #229
malinowa_mamba86

- otwierające się okna ( + dachowe)
- wsiadanie do samochodu takie jak w 2
- choroby
- możliwość poruszania się między miastami (np. z Bridgeport do Appaloosa Plains)
- kupowanie ubrań
- większe miasta
- więcej, większych sklepów (a nie królicze nory)
- płynne zmienianie wieku sima , ustawianie lat
- więcej rozwiniętych karier
- więcej mebli, ciuchów i fryzur, żeby można było ustawić długość włosów
- podlewanie kwiatów
- mycie podłóg, odkurzanie itp . a nie tylko pościel łóżko ^^
- ustawianie wzrostu simów
- wypadki, kolizje, żeby samochody nie przenikały przez simów o.O

chyba wszystko

Ostatnio edytowane przez malinowa_mamba86 : 14.01.2013 - 15:24
malinowa_mamba86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2013, 18:58   #230
10ola01

Dobra, to teraz ja powiem czego oczekuję w nowej generacji.

1. Jak już ktoś wspominał-wypadki samochodowe, bo takie przenikanie samochodów przez simy jest bardzo nierealistyczne, a gracze chcą realizmu!
2. Zdobywanie pracy według mnie powinno być trudniejsze, chodzi o to żeby np. była rozmowa o prace, żeby sim do pracy był wybierany na jakiejś podstawie, np. umiejętności.
3. Choroby. W trójce dochodzą dopiero w CPR, na dodatek jest to tylko jakieś przeziębienie. A mi się marzy, aby simowie mieli więcej chorób, aby mogli mieć np. złamaną nogę, rękę, aby po bójkach z innymi simami mieli siniaki, bo teraz to się biją, ale wyglądają normalnie. Aby szpitale nie były "króliczą norą", BA! Aby simowie podczas cięższych chorób leżeli w szpitalu.
4. Bloki.Fajnie by było jakby w bloku mogło mieszkać kilka rodzin.
5. Nie wiem czemu, ale zawsze chciałam aby sim mógł się zakochać bez wzajemności, bo zawsze jest to taka szczęśliwa miłość.
6. Ciąża u nastolatków.
Wymieniałabym dalej, ale mi się nie chce. Szkoda czasu.
10ola01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania