![]() |
#221 |
Reputacja: 14
|
![]()
@Carmelec - z tego co wiem, to nie ma jeszcze powszechnego obowiązku mycia zębów i czesania włosów
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#222 |
Reputacja: 10
|
![]()
No to tak:
-więcej karier, rozwinięcie kariery medycznej: ginekolog, pediatra itp. -choroby np. gorączka, czy coś i też np. rak czy inna choroba śmiertelna, żeby śmierć też była realistyczna a nie tylko uderzenie piorunem i śmierć z głodu. -tak jak już ktoś wcześniej wspominał otwierające się okna -więcej potraw, przecież w prawdziwym życiu nie ograniczamy się tylko do 10 -więcej mebli, w 3 jest mało, choć jest ten programik do tworzenia wzorów itp. to mi się aż tak nie przydaje -realistyczne wsiadanie do auta a nie znikanie w przestrzeni -autobusy, pociągi, nie tylko ten co odwozi dzieci do szkoły ale i takie co normalnie jeżdzą po mieście -rozwinięte miasta, fabryki, sklepy, większe przestrzenie a nie 5 domów na krzyż -a co do tych sklepów to możliwość kupowania ubrań tak jak w sims 2, i tak jak było też w 2 że uzupełnia się się jedzenie w lodówce -podlewanie kwiatów, a nie że jeden kwiat a 20 lat bez wody rośnie -samoloty-możliwość podróżowania między miastami -jakość urzeczywistnić lata życia simów, np. wprowadzić miesiące, dni, lata tak jak w prawdziwym życiu -więcej sportów, rozbudowa kariery sport np. koszykarz -kariera modelki/la, architekta, prawnika i wiele innych -oglądanie filmów, wprowadzić że można wybrać film, serial a nie tylko kanał ogrodniczy -wprowadzić światła, by simowie zatrzymywali się na czerwonym, by były przejścia dla pieszych, by jedno auto nie przenikało z drugim -możliwość zapisania małego dziecka do przedszkola -zajęcia w szkole typu matematyka, historia by simy też się uczyły -więcej zabaw, gier -możliwość pisania esm-ów No na razie tyle wymyśliłam, a co do tego zwiastunu to według mnie za bardzo udziwnili, nie przypomina mi to już simsów, za bardzo odbiega, napewno bym nie kupiła gry po samym zwiastunie, poczekam na zdjęcia z gry i wtedy porozmyślam nad kupnem, ale już mi się chyba przejadło po 3 częściach, uwielbiam simsy, ale szczerze to po 3 nie wiem czego się spodziewać bo moi zdaniem 2 była lepsza pod względem interakcji i jakoś miałam tą chęć gry,a w 3 za bardzo się skupili na grafice itp. a zapomnieli o drobnych rzeczach, mam nadziej że w 4 nie zapomną i bd lepsza. Nie zanudziłam? bo trochę się rozpisałam...miłego czytania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
|
![]()
W 4 mogli by naprawdę sporo dodać. Dla mnie priorytetem była by lepsza optymalizacja no i grafika, bo teraz patrząc z czasem The Sims 3 ma przestarzały silnik graficzny. Kiedyś się zastanawiałem, czy kupię The Sims 4, ale teraz już wiem, że nawet jak wyjdzie to tego nie zrobię, zważając na to, jak sporadycznie grywam w obecną, najnowszą część. Można powiedzieć, że już nie czuje "tego czegoś" do tej gry co czułem kiedyś. Nie mniej będę się interesował co tam wyjdzie z pod szyldu The Sims i oby twórcy nie nabijali graczy w przysłowiową butelkę.
The boy that you loved, is the man that you fear. Ostatnio edytowane przez Charionette : 01.01.2013 - 15:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
|
![]()
Przeczytałam wszystkie posty napisane w tym temacie, przyznam, ze trochę czasu mi to zajęło ;p z wieloma rzeczami, które napisaliście zgadza się w 100 %. Też chciałabym zróżnicowanie wzrostu, bardziej płynne przechodzenie z jednej grupy wiekowej do drugiej (choć obecnie i tak jest sto razy lepiej niż w TS1), większe miasta, możliwość przemieszczania się z jednego do drugiego bez problemów, choroby, więcej karier i więcej możliwości wyboru ścieżek w obrębie określonej kariery..
Denerwuje mnie, ze niejednokrotnie simy i zwierzaki muszą długo 'ustawiać się' żeby dokonać interakcji. I zawsze jak gram wspominam jak to w TS2 żeby mieć jakiś ciuch trzeba było go kupić, to mi się strasznie podobało. I szczerze powiem, ze tylko ten szczegół utkwił mi w głowie, tak nie pamiętam już jak wyglądała poprzedniczka TS3.. A co do tego jak nie którzy narzekają na wprowadzenie istot nadnaturalnych. Obecnie nie ma już z tym takiego problemu - w opcja gry istnieje już opcja wyłączenia ich. Ja tak wyłączyłam Osobistości np. |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
|
![]()
EFF możesz to wysłac do twórców gry bo wszystko co piszesz by się przydało w stu procentach !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
|
![]()
Wiadomo coś kiedy ma się pojawić 4 generacja ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
|
![]()
Nie wiadomo i na pewno nie dowiemy się tego szybko bo 2013 rok jak zapowiedzieli twórcy na ostatnim czacie jest już wypełniony dodatkami do TS3
![]() Ja osobiście jeszcze do tych wszystkich "życzeń" dodałbym możliwość tworzenia własnych mebli wbudowanym edytorem. Działałby podobnie jak w Spore, mielibyśmy gotowe elementy którym moglibyśmy zmieniać teksturę, kolor i łączyć ze sobą tworząc gotowy mebel czy inny obiekt. W spore taki edytor sprawdzał się i działał na prawdę dobrze co do budynków i postaci. Niektórzy powiedzą, że co wtedy ze Store? A no w store mogli by się twórcy skupić na jakiś obiektach specjalnych, gotowych światach i ubraniach. Obserwując TS3 Store od początku istnienia wydaje mi się, że tak na prawdę zarabiają na światach, bo zaczęli je umieszczać częściej i bardziej dopracowane, natomiast zwykłe obiekty pokazują się już dużo rzadziej niż kiedyś.
![]() |
#228 |
|
![]()
Mogliby też wprowadzić 'warstwowe' ubieranie sima. W takim sensie, że nie mamy narzuconą kurtkę z danym podkoszulkiem, tylko najpierw byśmy wybierali dowolny podkoszulek i na to, jakbyśmy chcieli, kurtkę, czy inny sweterek. Tylko problem byłby z chowaniem się jednych ubrań pod drugimi (już to widać przy wąskich spodniach i wysokich butach), ale nie jest niewykonalne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
|
![]()
- otwierające się okna ( + dachowe)
- wsiadanie do samochodu takie jak w 2 - choroby - możliwość poruszania się między miastami (np. z Bridgeport do Appaloosa Plains) - kupowanie ubrań - większe miasta - więcej, większych sklepów (a nie królicze nory) - płynne zmienianie wieku sima , ustawianie lat - więcej rozwiniętych karier - więcej mebli, ciuchów i fryzur, żeby można było ustawić długość włosów ![]() - podlewanie kwiatów - mycie podłóg, odkurzanie itp . a nie tylko pościel łóżko ^^ - ustawianie wzrostu simów - wypadki, kolizje, żeby samochody nie przenikały przez simów o.O chyba wszystko ![]() Ostatnio edytowane przez malinowa_mamba86 : 14.01.2013 - 15:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
|
![]()
Dobra, to teraz ja powiem czego oczekuję w nowej generacji.
1. Jak już ktoś wspominał-wypadki samochodowe, bo takie przenikanie samochodów przez simy jest bardzo nierealistyczne, a gracze chcą realizmu! 2. Zdobywanie pracy według mnie powinno być trudniejsze, chodzi o to żeby np. była rozmowa o prace, żeby sim do pracy był wybierany na jakiejś podstawie, np. umiejętności. 3. Choroby. W trójce dochodzą dopiero w CPR, na dodatek jest to tylko jakieś przeziębienie. A mi się marzy, aby simowie mieli więcej chorób, aby mogli mieć np. złamaną nogę, rękę, aby po bójkach z innymi simami mieli siniaki, bo teraz to się biją, ale wyglądają normalnie. Aby szpitale nie były "króliczą norą", BA! Aby simowie podczas cięższych chorób leżeli w szpitalu. 4. Bloki.Fajnie by było jakby w bloku mogło mieszkać kilka rodzin. 5. Nie wiem czemu, ale zawsze chciałam aby sim mógł się zakochać bez wzajemności, bo zawsze jest to taka szczęśliwa miłość. 6. Ciąża u nastolatków. Wymieniałabym dalej, ale mi się nie chce. Szkoda czasu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|