|  10.10.2013, 21:41 | #221 | 
| Archeolog Renesansu Zarejestrowany: 15.06.2011 Płeć: KobietaPostów: 2,378 Reputacja: 51 |  Odp: Forumowa Mafia II 

Gdy wracałam do mieszkania znów zabuczał telefon. - Meryam, jesteś potrzebna w kostnicy, mamy kolejne ciało. Bez wahania zdecydowałam się jechać do kostnicy, gdzie ujrzałam ciało chuderlawego mężczyzny. Jego karta mówiła, że był studentem matematyki. - Mafia? - spytałam mojego przełożonego. - Najprawdopodobniej. 
				__________________ | 
|   | 
|  | 
|  10.10.2013, 21:41 | #222 | 
| Administrator Zarejestrowany: 07.03.2005 Skąd: Ponyville Płeć: KobietaPostów: 1,772 Reputacja: 33 |  Odp: Forumowa Mafia II 

Idąc po ulicy uslyszałam krzyk człowieka. Pobiegłam w tamtą stronę zobaczyć co sie dzieje i... zobaczyłam trupa. Świetnie, coś się dzieje niedobrego w tym mieście...  Lepiej bedzie jak stad pójdę, moze morderca grasuje gdzieś w pobliżu... | 
|   | 
|  10.10.2013, 21:43 | #223 | 
| Zarejestrowany: 17.07.2011 Skąd: miejsce w czasie i przestrzeni Płeć: MężczyznaPostów: 536 Reputacja: 10 |  Odp: Forumowa Mafia II 

Nie rozumiem, czemu mafia zabiła motykę. Co prawda jest bystry i może im zagrażać, ale aktualnie nie ma dostępu do forum i nie czyta tego tematu, wchodziłby tylko, żeby zagłosować. Ale co ja tam wiem. Mafia robi swoje XD
		 | 
|   | 
|  10.10.2013, 21:43 | #224 | 
| Zarejestrowany: 01.04.2010 Płeć: KobietaPostów: 2,847 Reputacja: 14 |  Odp: Forumowa Mafia II 

Usłyszałem ludzi, którzy krzyczeli, że ktoś zginął. Natychmiast wybiegłem na zewnątrz z myślą, że wróżka sama mnie znajdzie, jeśli faktycznie nią jest. - Co się stało? - zapytałem pierwszą osobę, na którą natrafiłem. | 
|   | 
|  10.10.2013, 21:43 | #225 | 
| Zarejestrowany: 05.04.2013 Wiek: 26 Płeć: MężczyznaPostów: 1,885 Reputacja: 25 |  Odp: Forumowa Mafia II 

- Świetnie! - odpowiedziałem znanej pisarce. - Niedobrze się dzieje w mieście... Mafia nie śpi... Jak myślisz? Ktoś z naszych znajomych może być jej członkiem? - spytałem.
		 | 
|   | 
|  10.10.2013, 21:46 | #226 | 
| Zarejestrowany: 23.08.2012 Płeć: KobietaPostów: 59 Reputacja: 10 |  Odp: Forumowa Mafia II 

Nie mam wielu znajomych, jestem... nowa w San Francisco. Znam ciebie, Meryam i pobieżnie poznałam Josepha. Jeśli KONIECZNIE miałabym obstawiać, to właśnie jego. Zawsze bardzo szybko się... zmywa, jeśli wiesz, o co mi chodzi.
		 | 
|   | 
|  10.10.2013, 21:46 | #227 | 
| Zarejestrowany: 04.07.2011 Skąd: Warszawa Wiek: 14 Płeć: MężczyznaPostów: 451 Reputacja: 10 |  Odp: Forumowa Mafia II 

Idąc ulicą usłyszałem energiczne rozmowy. Podszedłem do tłumu gapiów i zobaczyłem zwłoki mężczyzny. - Co jeszcze może się przytrafić w tym mieście?- pomyślałem. Postanowiłem nie przyglądać się zbytnio sprawie, widok trupa nie był kuszącym tematem dla moich oczu. Skręciłem w prawo i widziałem swój dom na końcu alei. 
				__________________ @mod ponownie nieregulaminowa sygnatura | 
|   | 
|  10.10.2013, 21:47 | #228 | 
| Supermoderator Zarejestrowany: 15.03.2012 Skąd: Mój pokój. Wiek: 33 Płeć: KobietaPostów: 3,269 Reputacja: 27 |  Odp: Forumowa Mafia II 

- Ile było ofiar w banku - spytał mnie, przerywając milczenie. - Nie wiem. Wszyscy ochroniarze wyglądali na martwych. Policja będzie musiała się skontaktować z innymi szpitalami, żeby określić liczbę ofiar. - Ale te chłopak tej liczby nie powiększy - wszedł nam w słowo znajomy chirurg. - Chłopak przeżyje. - Jednego trupa mniej dzisiaj - westchnęłam ciężko. - Ty i ta twoja empatia - mruknął lekarz z niezadowoleniem. - No przecież się cieszę, że żyje - zaoponowałam. - Po prostu nie mogę się już wysilić na miłe słówka. Wracam do domu, pa. Pożegnałam się i wróciłam do mojego małego, ale za to przytulnego mieszkanka. Dobra, nie mogłam się powstrzymać  Też nie mam pojęcia dlaczego to motyka poszedł na pierwszy ogień, szczególnie, że oprócz przedstawienia postaci chyba nic więcej tu nie napisał (a przynajmniej nie kojarzę..  ) 
				__________________ Mam łopatę. | 
|   | 
|  10.10.2013, 21:47 | #229 | 
| Zarejestrowany: 01.04.2010 Płeć: KobietaPostów: 2,847 Reputacja: 14 |  Odp: Forumowa Mafia II 

Dobra, tym razem nie chcę przegrać   Może skupmy się od razu na tym, kto może być w mafii? Zamiast chować się za donicą, zajrzyjcie do środka  Trzeba zastanowić się, dlaczego wyeliminowali motykę. | 
|   | 
|  10.10.2013, 21:49 | #230 | 
| Archeolog Renesansu Zarejestrowany: 15.06.2011 Płeć: KobietaPostów: 2,378 Reputacja: 51 |  Odp: Forumowa Mafia II 

Badając trzy rany zadane nożem w plecy ofiary zauważyłam coś dziwnego. Podobieństwo do innej ofiary, sprzed kilku tygodni. Wysunęłam jej ciało i zauważyłam identyczne rany na jej plecach. - Czyżbyśmy mieli wzorzec? - spytałam przełożonego, pokazując mu moje obserwacje. Ten zastanowił się chwilę, po czym powiedział, że musielibyśmy mieć więcej ofiar, aby to zbadać. Zdziwiło mnie to, ale byłam w stanie to zaakceptować. Potem zostałam odesłana do domu. Postanowiłam jednak wrócić pod bank. Pinki i Cheyenne wciąż rozmawiali, więc podeszłam do nich. - Hej, wróciłam. Zabili studenta matematyki, nawet go nie znałam... Macie pojęcie dlaczego? 
				__________________ | 
|   | 
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości) | |
| 
 | 
 |