|
![]() |
#1 |
Reputacja: 11
|
![]()
Mnie po instalacji Diesla też zaczął wyskakiwać ten komunikat niemal za każdym razem, wcześniej bardzo sporadycznie. A po wrzuceniu NRaasów to już to już w ogóle nie da się grać bo wyskakuje komunikat zanim gra zdąży się wczytać.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Witam,
Zainstalowałam simsy na nowym laptopie i mój problem jest taki, że gra się zawiesza, a następnie wyłącza po komunikacie - że the sims 3 przestało działać z powodu problemu i że windows poinformuje mnie po zamknięciu jeśli wyczai jakieś rozwiązanie. Mam wszystkie dodatki i akcesoria. Trochę dodatków z internetu. Przepatrzyłam je dashboardem i usunełam to co powoduje błędy. Jeśli chodzi o wydajność komputera to spełnia on wszystkie wymagania ASUS Intel(R) Core(TM) i7-3610QM CPU @ 2.30GHZ 8GB RAM, Widnows 7 - 64 bitowy. Monitor 17 nazwa karty Intel(R) HD Graphics 4000 pamięć 2gbe więc ten problem odpada. Windows 7. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną ? Przeglądając poprzednie strony, postanowiłam sprawdzić czy nie brakowało jakiegoś składnika z końcówką dll. - brakowało. pobrałam i wydaje mi się, że poprawnie go umieściłam, dlatego, że teraz już nie ma wzmianki, że tego brakuje w pliku tekstowym, który się tworzy po nie prawidłowym wyłączeniu gry. Tym razem tworzy się coś takiego: [Build info] Application: Sims3 BuildTime: 2012-05-29-1130 BuildUser: codebuilder BuildHost: SIMS-BUILD140 BuildConfig: Release BuldVersion: 0.2.0.177 Commandline: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe [System info] Computer name: BEATA-KOMPUTER Computer DNS name: Beata-Komputer User name: Beata EA_PLATFORM: Windows on X86 OS name: Windows XP OS version number: 5.1.2600 OS service pack: Service Pack 3 Debugger present: no CPU count: 8 Processor type: x86 Processor level: 6 Processor revision: 14857 Memory load: 68% Total physical memory: 8078 Mb Available physical memory: 2530 Mb Total page file memory: 16154 Mb Available page file memory: 9909 Mb Total virtual memory: 4095 Mb Free virtual memory: 62 Mb [Application info] Language: C++ Compiler: Microsoft Visual C++ compiler, version 1400 App path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe App version: 0.2.0.177 [Exception info] date: 2012-08-15 time: 14.41.07 type: STACK_OVERFLOW address: 0x771ededf "C:\Windows\SysWOW64\ntdll.dll":0x0001:0x0001d edf [Call stack] Czy komuś coś to mówi ? jakieś wskazówki ? Proszę o pomoc Ostatnio edytowane przez beata18ns : 15.08.2012 - 13:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Czy ktoś pomoże? bo ręce opadają
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
A u mnie jest problem z wakacjami. Simka wyjechała do Shang Simla, tralala, pora wracać. Gra ładuje się kawałek a później pojawia się komunikat, że program przestał działać. Kiedy edytuję miasto i chcę przejść do edycji Sunset Valley - to samo. Do tego kiedy simka jest w Chinach na widoku otoczenia nie widać tych ikonek przy różnych miejscach (chodzi mi o znaczek oznaczający że w tym miejscu jest targ, świątynia itp.) Ten problem miałam od kilku lat, tylko odinstalowałam wszystkie dodatki i grałam na samej podstawie, więc nie pamiętam kiedy to się zaczęło. Ktoś wie, co się stało?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
kiedyś też tak miałam i nie jezdziłam na wakacje żeby zapobiec problemowi.
Chciałam jeszcze dodać co do mojego problemu powyżej, że zanim gra się zawiesza, twarz mojej simki przybiera różny kolor - raz czerwony a częściej zielony a w raporcie po wyłączeniu gry znów widnieje: Instruction data -l not found. Nijak nie da sie tego DasmX86.dll aktywować. Wrzuciłam go ale nie działa. Nie chce się uruchomić poprzez start - uruchom. Zainstaluje najnowszy directx - nie wiem czemu ale może akurat coś to da. Następnie odinstaluje wszystkie dodatki i te ze store i inne. Jak nie pomoże to robie formata. Niby komputer nowy, około tygodnia ma ale nie wiem co tam od nowości wgrali, a czasem zachowuje się dziwnie. Ostatnio edytowane przez beata18ns : 16.08.2012 - 09:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 22
|
![]()
Jak mam zainstalowane Zwierzaki gra co jakiś czas się wyłącza.. Próbowałam wielu rzeczy nawet pisałam do EA, nic nie pomogło
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Ja rozwiązałam swój problem- okazało się, że mam dwie karty graficzne w laptopie, gra przypisała sobie zintegrowaną zamiast drugiej, dużo lepszej. Ustawiłam jak trzeba i śmiga aż miło - oczywiście nie biorąc innych problemów bugów itp. Ten problem w każdym razie rozwiązany. Aż strach co będzie po 4 porach roku!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 11
|
![]()
Ja mam z kolei taki problem, że za każdym razem kiedy chcę wyjść do menu głównego to wywala mnie na pulpit i wyskakuje komunikat: gra przestała działać i zostanie zamknięta. Czy ktoś miał taką sytuację albo wie czym to może być spowodowane?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Miałem formatowanie kompa (myślałem że to pomoże na wywalanie) lecz niestety nie pomogło. Gra wywala po 2 godzinach z informacją o błędzie. Nie mam nic z nieoficjalnych stron, tylko kilka dodatków ze store. Dodatki to po zmroku i wymarzone podróże. Czy w ogóle istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Gdy wyłączam grę różnymi sposobami zawsze pokazuje mi się błąd zapisu 12 lub 16,15 i nie wiem jak to naprawić ? pomocy
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 12 (0 użytkownik(ów) i 12 gości) | |
|
|