Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.07.2014, 14:45   #2421
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał miłośniczka zwierząt
No a w jedynce właśnie były tylko kołyski i potem dziecko w wieku szkolnym i nikt wtedy nie narzekał
Nie narzekali, bo to była PIERWSZA odsłona symulacji życia w historii gier komputerowych (już to samo w sobie było zachwycające!) - do czego mieli porównywać?
No i jeśli dobrze widzę, mamy 2014 rok, a nie 2000 ;]
Cytat:
A małe dzieci dodadzą jak nie w aktualizacji to w dodatku tak samo baseny.
No tak, w dodatku za 100zł! Kto bogatemu zabroni? :>
Cytat:
Będą tam też elementy pewno z jedynki co mi się bardzo podoba.
Na pewno będą simy - to już coś, bo w jedynce też były!
Cytat:
Napisał Gold Chocolate
No ale kusi,kusi..
Szczególnie łapanie simów za różne części ciała, np. za nos

Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 12.08.2014 - 15:44
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.07.2014, 15:28   #2422
Irbis

Reputacja: 14

Tej gry jeszcze nie ma. Skąd więc taka pewność, że prócz CASu nic w niej ciekawego nie będzie, że nie będzie warta swojej ceny?
Nie mam zamiaru bronić tej gry, bo jeszcze w nią nie grałam i nie wiem tak naprawdę jaka będzie, ale osłabiają mnie takie stwierdzenia. Fakt, że nie będzie basenów, małych dzieci i paru innych rzeczy, które były w dwóch poprzednich odsłonach z milionem dodatków, ale czwórka to na razie sama podstawa i oczywiste dla mnie było, że czegoś w niej nie będzie. Też byłam zaskoczona, brakiem małych dzieci, ale potrafię dostrzec inne elementy gry, których nigdy wcześniej nie było, a które zapowiadają się bardzo ciekawie (np. miejsca publiczne nie będące parcelami, wielozadaniowość simów, podróżowanie między światami itp.). Ja uważam, że warto dać tej grze szansę i nie znaczy to, że jestem zaślepiona i kupię wszystko co nazwa się The Sims. Mam nadzieję, że w dodatkach po kolei dodadzą wszystko co najlepsze z trzech poprzednich odsłon. Tak, w dodatkach, za które trzeba będzie zapłacić, tak jak to było do tej pory.
stare 13.07.2014, 15:37   #2423
Pink Panther

Reputacja: 25

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Skąd więc taka pewność, że prócz CASu nic w niej ciekawego nie będzie?
Stąd, że twórcy chwalą się TYLKO CASem i emocjami. Wniosek? To są najciekawsze rzeczy w Czwórce, bo gdyby jeszcze coś ciekawego tam było, trąbiliby o tym od początku.
Pink Panther jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 15:45   #2424
Malin

Reputacja: 11

Ja tam już odkładam kasę ; ) Z każdej wypłaty po trochu, przy wydawaniu będzie mniej bolało ; ) Grę kupię na pewno, jakoś nie odstrasza mnie grafika, brak małych dzieci (które i tak mnie denerwują), basenów (chociaż tutaj to trochę przegięcie - zabijanie simów w basenie to przecież klasyka!). Nigdy nie ukrywałam, że dla mnie najważniejszy będzie tryb tworzenia postaci, bo głównie tym się w grze zajmuję. Z zazdrością oglądam zdjęcia z demo i po cichu już zacieram rączki na fanowskie dodatki, które powstaną ;> Widzę ogromny potencjał, będzie pięknie No i oczywiście będę czekać na wszelkie aktualizacje, oficjalne dodatki itp. TS3 nie mam, nigdy nie miałam i mieć nie będę, więc zamiast tego będę kolekcjonować TS4 ; )
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 15:57   #2425
miłośniczka zwierząt

Ja też odłożę kasę na całą 4 i ją kupie bo oprócz CAS są tam emocje i wielozadaniowość oraz ulepszony tryb budowania. Myślę że, po mimo braków gra będzie naprawdę fajna i będzie nam się fajnie grało. Zwłaszcza ciekawi mnie ten filmik z trybu życia już się go doczekać nie mogę.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 16:18   #2426
Mentosik57

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał miłośniczka zwierząt Zobacz post
No a w jedynce właśnie były tylko kołyski i potem dziecko w wieku szkolnym i nikt wtedy nie narzekał więc to poniekąd jest powrót do korzeni.
Tak,ale to było kilkanaście lat temu.Wtedy technologia była słabiej rozwinięta niż dzisiaj i ludzi poprostu cieszyły takie gry,bo to była całkowita nowość i w tamtych czasach TS1 była na wysokim poziomie pod względem innych gier.A teraz ludzi takie gry nie kręcą.Klimat klimatem,ludzie nadal grają w jedynke,bo ma klimat,ale to nie zmienia faktu,że im nowsza część to powinna być bardziej udoskonalana.A powrót do korzeni to nie ma być cofnięcie się technologicznie w czasie tylko dodanie niektórych obiektów z wcześniejszych odsłon serii (dodanie obiektów,postaci ,fukcji etc.)Czwórka ze swoimi ekranami ładowania,okrojeniem funkcji będzie po prostu zacofana w porównaniu do trójki i żaden nowy CAS,emocje czy inne moim zdaniem mało przydatne rzeczy tego nie zmienią.A funkcje,które były w trójce powinni jeszcze bardziej rozwijać,czyli - w trójce dali otwarty świat,powinni go jeszcze bardziej usprawnić,powiększyć,a oni się cofają do czasów jedynki.Dla mnie to jakaś parodia.
Mentosik57 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 16:38   #2427
TheBlackSheep

Miłośniczka zwierząt, jak czytam Twoje posty to jak jakbym czytała wypowiedzi ludzików z EA - wszystko jest "super" i "fajne"
Cytat:
Napisał miłośniczka zwierząt Zobacz post
W końcu jak wyszła 3 to większość fanów chciało ulepszoną 2 no to twórcy wzięli sobie to do serca i spełniają życzenia fanów.
Myślę że większość fanów chciała przede wszystkim jakiegoś PROGRESU, jak w każdej części.
Cytat:
Zastanówcie się czego wy chcecie bo jak wracają do korzeni to jest źle, trójka też wam nie pasowała.
Komu nie pasowała, temu nie pasowała.
Powrót do korzeni nie powinien być cofaniem się!
Cytat:
Możliwe że, jeszcze nas pozytywnie zaskoczą bo ponoć miało nie być młodych dorosłych a dali ich w demo więc możliwe że, z małymi dziećmi zrobią podobnie.
Ręce mi opadają...po co się przejmować że nie będzie małych dzieci i innych rzeczy, skoro dodadzą je w dodatkach, no Alleluja, co za łaska! Przecież to jest jakaś kpina, to co wyrabia EA. Rozumiem że jeśli by w podstawie byli sami simowie, a domy, wyposażenie do nich, pojedyncze dodatki etc. były by rozbite na dodatki, to wszystko byś łykała jak leci bez zastanowienia? Jej, zazdroszczę Ci, bo musisz mieć dużo kasy.

Cytat:
Stąd, że twórcy chwalą się TYLKO CASem i emocjami. Wniosek? To są najciekawsze rzeczy w Czwórce, bo gdyby jeszcze coś ciekawego tam było, trąbiliby o tym od początku.
Dokładnie. Przy czym te emocje na mnie osobiście wrażenia nie robią. Trójkowe nastrójniki i cechy charakteru mi wystarczają. Poza tym te emocje jak na mój gust są zbyt przerysowane. Jak był ten filmik z simką na bieżni, która robiła miny jak nie powiem co (jeszcze gorzej od mojej simki w trójce, która mnie wkurza swoim ciągłym wykrzywianiem gęby ) babcią i jakimś simem, to jak widziałam jak łazili po mieście jak jakieś małpy i sobie pomyślałam żeby mi tak w grze pomykali, to stwierdziłam że podziękuję, ale to nie dla mnie.

Irbis, wiesz mnie perspektywa przerabiania tego samego po raz czwarty (znowu "sucha" podstawka, x dodatków etc.), jakoś nie porywa. Bo ileż można? Dwójka i trójka mnie satysfakcjonują. Poza tym, zauważ że przy takiej trójce, nie było takich jaj, jakie są teraz. W trójce pojawiły się jakieś innowacje - otwarte otoczenie, CS etc. A tutaj? Nie dość że się usuwa elementy które były od początku lub stanowiły ten proges, czyli co za tym idzie cofamy się, to jeszcze do tego nie ma tu czegoś takiego przełomowego, takie żeby było naprawdę "wow". No oprócz CAS-u. Tyle że no dla mnie to jednak za mało.

Pozwolę sobie wkleić zresztą moją wypowiedź z Centrum Simów:
Cytat:
Napisał Pacyfka
Cytat:
Napisał Marathai
Wypowiadanie się o produkcie, którego się nie zna i nie grało w niego jest niedorzeczne. Nie chcę nikogo obrażać, gdyż, nie twierdzę, że będzie super epicka, ale nie mogę powiedzieć też, że będzie fatalna. Co czyni kłótnie w tym temacie jest bezcelową.
Marathai, nie wiem jak Ty, ale ja nie widzę żeby się ktoś tu kłócił. Od kiedy dyskusja to kłótnia?
Druga rzecz - nie będzie basenów i małych dzieci. Zarówno jeden jak i drugi element jest zawsze obecny w mojej rozgrywce. Nie będzie kreatora stylu. Lubię projektować ubrania dla moich simów i fajne jest dla mnie to, że mogę puścić wodzę fantazji i zrobić przykładowo bluzkę w jakim tylko chcę wzorze i w kolorze. Nie będzie otwartego otoczenia + ekrany wyczytywania. Lubię otwarte otoczenie, daje taką swobodę, wiąże się z wieloma fajnymi opcjami (urządzanie imprez w plenerze, joggin, chodzenie na spacery z zwierzakami czy małymi dziećmi itd.). Nie będzie można edytować otoczenia. Nie modyfikuje jakoś bardzo otoczenia, ale jednak zawsze tu się jakieś drzewko usunie, tam doda etc.

Wiem, że Tobie się podoba czwórka, jednak ja mam inne zdanie i uważam że niedorzecznym to by było, gdybym oceniała tą grę, nie wiedząc o niej KOMPLETNIE NIC. Jednak jakieś informacje już są. Jest ich na tyle, że i na ich podstawie jestem w stanie stwierdzić na ile ta gra mnie interesuje i na ile trafia w mój gust/potrzeby etc.
Już nie wspomnę o zachowaniu twórców, które też ma znaczenie i ich stosunku do fanów tej serii, które przy tej generacji momentami przybiera tak absurdalne formy, że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

Cytat:
Napisał dzejan
Małe dzieci, pre-teens i baseny dojdą w dodatku/aktulizacji. Trudno by było żeby doszły w dodatku emocje, co nie? Tymbardziej że to jedyna nowość...
W poprzednich seriach dzieci i baseny były w podstawie. Dlaczego te dwie rzeczy mogą dojść w dodatku, a emocje nie? Wszystkie te trzy rzeczy powinny być w podstawie!

To już nie chodzi o same baseny czy małe dzieci (dla osób takich jak ja, które korzystają z jednego jak i drugiego, to jest odczuwalny brak), ale chodzi tu o coś głębszego. Podejmowanie takich kroków i ich argumentacja, pokazuje że EA zaczyna przesuwać sobie granice jakości/poziomu produktu i szacunku do klienta. Zaczęło się to przy trójce, a teraz jest to kontynuowane i stwarza to co raz bardziej chore sytuacje. Strach pomyśleć co będzie dalej.
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 16:40   #2428
miłośniczka zwierząt

Cytat:
Napisał Mentosik57 Zobacz post
Tak,ale to było kilkanaście lat temu.Wtedy technologia była słabiej rozwinięta niż dzisiaj i ludzi poprostu cieszyły takie gry,bo to była całkowita nowość i w tamtych czasach TS1 była na wysokim poziomie pod względem innych gier.A teraz ludzi takie gry nie kręcą.Klimat klimatem,ludzie nadal grają w jedynke,bo ma klimat,ale to nie zmienia faktu,że im nowsza część to powinna być bardziej udoskonalana.A powrót do korzeni to nie ma być cofnięcie się technologicznie w czasie tylko dodanie niektórych obiektów z wcześniejszych odsłon serii (dodanie obiektów,postaci ,fukcji etc.)Czwórka ze swoimi ekranami ładowania,okrojeniem funkcji będzie po prostu zacofana w porównaniu do trójki i żaden nowy CAS,emocje czy inne moim zdaniem mało przydatne rzeczy tego nie zmienią.A funkcje,które były w trójce powinni jeszcze bardziej rozwijać,czyli - w trójce dali otwarty świat,powinni go jeszcze bardziej usprawnić,powiększyć,a oni się cofają do czasów jedynki.Dla mnie to jakaś parodia.
A dla mnie to nie żadna parodia bo ten otwarty świat im nie wyszedł i gra się cięła wyrzucało z gry i były błędy zapisu dlatego dobrze że, 4 nie będzie miała narzędzia tworzenia stylu i że, będzie miała ekrany ładowania. Te ekrany ładowania mają być krótkie zresztą to idzie przeżyć już wolę ekrany ładowania niż wywalanie z gry i błędy zapisu. Twórcy mówili że, chcą by 4 poszła też na słabszych komputerach. Jak wczoraj grałam w 3 to myślałam że, szału dostanę w IP bo tak się mi tam gra tnie. Dlatego właśnie kupię 4 bo to będzie według mnie ulepszona wersja 2. Będzie krowokwiat już w podstawie, fortepian, maszyna do robienia babeczek, tablet i na pewno wiele innych fajnych rzeczy.
Czytałam też że, 4 ma mieć więcej obiektów do dekoracji i mebli niż w poprzednich odsłonach gry.
Na dodatek w tej odsłonie gry Sim może jeść i pić, albo ćwiczyć i oglądać telewizję. Tryb budowy ma być bardziej intuicyjny i prostszy, tak jak CAS. Czekam teraz tylko na gampley z trybu życia. No i w 4 będzie możliwość przemieszczania się simami pomiędzy światami a na to czekałam od dawna.

Ostatnio edytowane przez miłośniczka zwierząt : 13.07.2014 - 16:44
stare 13.07.2014, 16:50   #2429
TheBlackSheep

Dobrze, ale to że otwarte otoczenie powodowało bugi u niektórych, to czy nie powinno się w takim razie dopracować ten aspekt, zamiast go usuwać? Ja się zgadzam w 100% z Mentosikiem. Nie powinno się usuwać otwartego otoczenia czy Kreatora stylu etc. tylko je USPRAWNIĆ. To by był postęp.
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.07.2014, 16:54   #2430
miłośniczka zwierząt

Cytat:
Napisał TheBlackSheep Zobacz post
Dobrze, ale to że otwarte otoczenie powodowało bugi u niektórych, to czy nie powinno się w takim razie dopracować ten aspekt, zamiast go usuwać? Ja się zgadzam w 100% z Mentosikiem. Nie powinno się usuwać otwartego otoczenia czy Kreatora stylu etc. tylko je USPRAWNIĆ. To by był postęp.
Ale wtedy nie wszyscy by mogli w ta część grać a twórcom gry zależy na tym by do jak największej liczby osób trafił ich produkt. Ja się cieszę z tego co nam oferują i tyle nie zamierzam już marudzić i narzekać. Poza tym już wcześniej pisałam że, 4 oferuje nam też rzeczy które akurat mi się spodobały.

Ostatnio edytowane przez miłośniczka zwierząt : 13.07.2014 - 17:09
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania